محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1842787059
چرا هنوز به مدیران نیاز داریم؟
واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
لزوم حضور افرادی برای تعریف و اجرای قوانین سازمانی
چرا هنوز به مدیران نیاز داریم؟
ما در دنیایی بسیار پویا و البته مبتنی بر دانش زندگی میکنیم. مشخصه اصلی اقتصاد نوین، کاهش اقتدار مدیریتی است. سازمانهای مدرنی نظیر خردهفروش مشهور زاپوس (Zappos)، سلسله مراتبی مسطح اختیار کردهاند که قدرت در آن بهطور گستردهای در بخشهای گوناگون توزیع شده است. به چنین سازمانهایی «سازمانهای تعاملی» (wikified companies) اتلاق میشود. این صفت به معنی برخورداری از ساختار آزاد و پایین به بالا است، همچون ساختار مشهور وبسایت ویکیپدیا.
به گزارش سرویس اقتصادی جام نیوز، این ساختار جدید کسبوکار به یکی از ابزارهای مورد علاقه برخی از محققان، مدیران و کارشناسان تبدیل شده است. تیم کستله، محقق برجسته مدیریت نوآوری در دانشکده کسبوکار کوئینزلند استرالیا در این خصوص مینویسد: «زمان بازنگری در اصول مدیریت فرا رسیده است، امروز زماني است كه همه بايد رئیس باشند... به نظرم این قدم خوبی برای شروع است.»
سازمانهایی که در بخشهایی از بازارهای بسیار قدیمی حضور دارند، همیشه به دنبال تعریف اصولی برای مدیریت بدون مدیران بودهاند و همچنان در پی روشهایی هستند که از طریق نیرویهای بازار و مشوقهای گوناگون، عدم تمرکز مستقيم ایجاد انگیزه را برای کارکنان تحقق بخشند. برای مثال، شرکت تولیدکننده مواد غذايي Johnsonville در پی کاهش نقشهای مدیریتی اقدام به برقراری فرآیندهای کنترل کیفیت، مدیریت پرسنل، روابط با مشتری و حتی توسعه کسبوکار از طریق تیمهای تحت مدیریت کارکنان كرد. مدیرعامل این شرکت در این خصوص گفت: «کار من کنار کشیدن از وظایف مدیریتیام بود».
بسیاری از سازمانهای موفق امروزی، در سالهای اخیر توسط چهرههای مستبدی اداره شدهاند. استیو جابز مدیرعامل شرکت اپل، سالها تصمیماتی کلیدی اتخاذ كرد. اما این شرایط نيز از طرفی اشاره به تمرکز قدرت دارد و از طرف دیگر با فلسفه سازمانهای تعاملی سازگار است: اگر مدیران عملیاتی دغدغه مالی نداشته باشند، بهراحتی میتوانند از دانش تخصصی خود بهمنظور پاسخگویی به خواستههای محلی استفاده کنند. آنچه که فردریک تیلور در قرن نوزدهم به آن اشاره کرده است، امروز تحتالشعاع فعالیت تیمهایی با ساختار آزاد و کارکنان آموزش دیده و توانمند قرار گرفته است. بنابراین دست مرئی مدیریت جای خود را به سیستمهای شبکهای، کسبوکار مجازی و تعاملات انسانی داده است.
شرکت دانمارکی لگو سازنده اسباببازی، اخیرا از مدل کسبوکار متمرکزتری بهره گرفته است. لگو به دنبال کاهش لایههای مدیریتی خود در سالهای اخیر، لایه مدیریت عالی را گسترش بخشیده و مدیران ارشد را به فرآیندهای عملیاتی نزدیکتر کرده است. بنابراین لگو در حال توسعه مدلی جدید است: تبدیل شدن به سازمانی تعاملیتر و مدیریت محور. میتوان گفت این شرکت نمونه کوچکی از یک رویکرد گسترده است. در مطالعهای درخصوص سلسله مراتب مدیریت و جبران خسارت در ۳۰۰ شرکت از میان ۵۰۰ شرکت برگزیده مجله فورچون در طول ۱۴ سال، محققان دریافتند وقتي سازمانها نسبت به کاهش لایههای مدیریتی اقدام میکنند (تعداد افرادی که بهطور مستقیم به مدیرعامل گزارش میدهند)، اندازه تیم اجرایی دو برابر میشود و علاوهبر این مدیران در تصمیمگیریهای عملیاتی بیشتر دخالت میکنند. نتیجه تا حدودی با اصول منطقی در تضاد است: ساختارهای تحت مدیریتی قابلیت کنترل بیشتری نسبت به ساختارهای عمودی دارند.
از نظر ما، دیدگاه قدیمی شدن یا به اصطلاح دمده شدن اختیارات اجرایی بسیار اشتباه است. به باور ما اختیارات اجرایی در موقعیتهای زیر ضروری هستند:
۱- تصمیماتی که از لحاظ زمانی حساس هستند.
۲- زمانی که دانش اصلی در دستان تیم مدیریتی است.
۳- در حالتی که نیاز به هماهنگیهای داخلی وجود دارد.
چنین شرایطی نشانههای اصلی اقتصاد دانش محور و فوق رقابتی است. با این حال کارکنان برای بسیاری از فرآیندهای روزانه کسب وکار، نیازی به هدایت و نظارت مدیران ندارند. چنین حالتی شاید به نظر چندان انگیزشی نباشد. در اقتصادی شبکهای که دانش را به دستان متخصصان مجرب سپرده است، رهبران باید الگوهای مدیریت از بالا به پایین را فراموش کنند. مدیران باید از تعریف فرآیندهای شغلی افراد براساس اهدافی که در نظر دارند یا به روشی که میپسندند خودداری کنند. به بیان دیگر، مدیران اجرایی باید نقشهای آزادانهای را بدون مشخص کردن وظایف افراد تعریف کنند. جیمی والوز موسس ویکیپدیا برمحتوای مطالب وبسایت نظارتی ندارد اما او و همکارانش ساختاری را طراحی كردهاند که شرکت براساس آن در حال فعالیت و قابل نظارت است.
اقتدار سازمانی جایگزین رهبری نیست و به باور برخی اقتدار سازمانی جایگزینی برای نوع و سبک رهبری در سازمان است. در کنار دستورالعملهای تعیین شده برای پاداشدهی، آموزش و ضوابط ارتباطات، ابزار دیگری نیاز است تا کارکنان را در مقابل تغییرات، اتفاقات و حوادث غیرمنتظره به عکسالعمل وا دارد. برای مثال در شرایط اضطراری کارکنان ترجیح میدهند براي اجراي فرآيند و عكسالعمل نیازی به کسب اجازه از مدیر خود نداشته باشند، در این صورت، برخورداری از درک جامع از هر آنچه باید صورت گیرد، برای همگان ضروری است. مدیران موفق در تعریف چنین چارچوبهایی مهارت دارند. امکان ظهور و پرورش فرهنگ سازمانی بدون ساختار و چارچوبی مشخص احتمالا به چالشهایی منتهی میشود، اما دست کم از رواج فرهنگی خشن که عدهای را قربانی گروه خاصی از کارکنان میکند، قابل قبولتر است.
انتظار میرود کارکنان امروز داراي مهارتهاي متعددي باشند، نیاز به مهارتهای جدید کسبوکار و همکاری به واسطه به اشتراکگذاری دانش از جمله مشخصههای این کارکنان است. همزمان سازمانها نیز با کارکنانی روبهرو هستند که مهارتهای بسیار متنوعی داشته و البته ناهمگون نیز هستند. بسیاری از سازمانهای چندملیتی با چالشهای متعدد ناشی از همین ویژگیهای جدید روبهرو هستند. بسیاری از مهارتها فوقالعاده تخصصی و پیچیده هستند، به گونهای که مدیران اغلب نمیدانند کارکنانشان چه کارهایی میتوانند انجام دهند.
با اين وجود محیط جدید همچنان بر تعریف مجدد نقش مدیریتی قدیمی تاکید دارد. بهرغم تمامی تغییرات به وجود آمده نیازی شدید به فردی که چارچوب سازمانی مورد نیاز یک کسبوکار را تبیین كند، وجود دارد. بهزعم ما در اقتصاد دانش محور وظیفه اصلی تعریف و اجرای قوانین سازمانی برعهده مدیریت عالی است. بهمنظور کسب اطمینان از صحت اجرا، قوانین و چارچوبها نیز قابل نظارت و بررسی هستند. همانطور که «گری همل»، مشاور امور مدیریتی اشاره میکند، هر روز وظایف مدیریتی بیشتری در بخشهای مختلف سازمانها تسری پیدا میکند. اما مدیران در هسته مرکزی سازمان هنوز هم نقشی محوری در تعیین نحوه این توزیع بر عهده دارند.
یکی از مهمترین جنبههای طراحی سازمانی چیزی است که اقتصاددانان از آن با عنوان «ابزارهای انگیزاننده» یاد میکنند، عواملی رسمی و غیررسمی که در ایجاد انگیزش میان کارکنان کاربرد دارد. نهتنها باید این ابزارها را طراحی كرد بلکه باید از تعامل آنها نیز اطمینان حاصل كرد. فرهنگی که مشوق تعامل و هماهنگی کارکنان است معمولا به سهولت با انگیزههای عملکردی انطباق پیدا نمیکند. بنابراین شناسایی آمیختهای مناسب، از اهمیت فراوانی برخوردار است. علاوهبر این آنچه که در دنیای پرتلاطم امروزی ضروری است کسب اطمینان مدیران از صحت عملکرد ابزارهای انگیزاننده مذکور است زیرا سازمانها همواره با استخدام کارکنان جدید، ساختار و الگوهای سازمانی را تغییر میدهند.
*** اقتدار مدیریتی چه زمانی ضروری است؟
در اقتصادهای شبکهای و دانش محور، مزیت بازار اغلب بر رقابتهای فشرده با محصولات جدید، فرآیندهای نوین و اشکال و مدلهای کسبوکار مبتنی است. برای نمونه گوشیهای آیفون شرکت اپل انقلابی در صنعت گوشیهای تلفن همراه محسوب میشود. این تحول همچون شوکی بوده که بسیاری از شرکتها نظیر بلک بری، نوکیا و... تلاشهای زیادی برای غلبه بر آن داشتهاند. تاریخ صنعت مملو از نمونههایی از سازمانهایی است که از تحولات پیرامون خود بازماندهاند، مثل تولیدکنندگان کامپیوترهای کوچک که ناگهان خود را در مواجهه با تولید لپتاپهای شخصی ديدند.
بسیاری از سازمانهایی که از شوکهای تکنولوژیک، جهانی سازی و تغییرات قانونی جان سالم به در بردهاند رهبرانی کاریزماتیک داشتهاند که از سبکهای مدیریتی بسیار معتبر بهره میگرفتهاند. در واقع موفقیت چنین شرکتهایی با حضور افرادی چون جابز در اپل، سم پالمیسانو در آیبیام و کارلوس گوسن در نیسان بی ارتباط نیست.
واضح است که سازمانها در فرآیند تصمیمگیری از رویکردهای مختلفی بهره میگیرند. تیمهای اجرایی و گروههای مدیریتی اغلب بر گفتوگو و توافق تکیه میکنند. این دو رویکرد احساس قدرت و مالکیت روانی را برای کارکنان به ارمغان میآورد. اما همانطور که اشاره شد سازمانها همواره با شرایطی روبهرو هستند که قدرت مدیریتی از الزامات آن محسوب میشود. زمانی که تصمیمی اضطراری اتخاذ میشود، زمانیکه دانش قاطع در دست مدیران ارشد است و در شرایطی که نیاز به وابستگی متقابل میان تصمیمات متعدد نیاز است.
*** حالت اول- اضطرار تصمیمگیری
برخی از تصمیمگیریها، از جمله تصمیمات راهبردی در سطح شرکت و موارد مربوط به معاملات بزرگ، باید به سرعت انجام شود. اگر چه شرکتها ممکن است به دنبال افزایش سرعت تصمیمگیری از طریق فناوری و روشهای باز و یا محیطهای کاری تعاملی باشند، اما تصمیمگیری هنوز هم به دست یک مدیر ارشد یا گروهی از آنها انجام میشود. این افراد ممکن است اطلاعات مهم در مورد آنچه باید انجام شود را در اختیار داشته باشند. نیاز به زمان برای به اشتراک گذاری اطلاعات روند تصمیمگیری را با وقفه روبهرو میکند و احتمالا کیفیت آن را نیز تضعیف خواهد کرد. مهمتر از همه اینکه تمرکز قدرت امکان بهرهگیری از دانش قاطع را فراهم میکند.
*** حالت دوم- دانش قاطع
اطلاعات لازمه بهترین تصمیمگیریها است. دانش و اطلاعات زمانی کافی است که فرد تصمیمگیرنده بتواند در نبود اطلاعات مضاعف نیز بهترین تصمیم را بگیرد. بنابراین در طراحی ساختار سازمانی اطلاع از میزان دانش قاطع اهمیت دارد. تصمیمگیرندگان در پایینترین سطوح سلسله مراتب سازمانی معمولا بیش از کارکنان تحت مدیریت خود اطلاعات در اختیار دارند و این استدلالی است برای تفویض اختیار به آنان. اما اگر کارکنان این دسته از مدیران اطلاعات کافی برای تصمیمگیری را در اختیار داشه باشند (یعنی اگر دانش قاطع در اختیار کارکنان باشد) در این صورت تفویض اختیار چندان مناسب نخواهد بود. علاوهبر این اگر اطلاعات از ارزش بیشتری برخوردار باشند میزان ریسک افزایش پیدا خواهد کرد.
***حالت سوم- وابستگی متقابل میان تصمیمگیریها
عوامل مختلف موثر بر تصمیمگیری سطح وابستگی متفاوتی دارند. یک تئوری اقتصادی به این وابستگیها اشاره میکند. وقتی فعالیتها، روابط، تکنولوژی و قوانین یک کسبوکار مکمل یکدیگر هستند، ایجاد تغییرات امری دشوار تلقی میشود. در واقع تغییر یکی از مولفهها مستلزم تغییر سایر عوامل است. برای مثال تولید محصولات ژنتیکی اصلاح شده نیازمند سرمایهگذاری در زیرساختهای تکنولوژیک است./دنیای اقتصاد/110
۲۶/۰۹/۱۳۹۳ - ۰۷:۰۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[مشاهده در: www.jamnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]
صفحات پیشنهادی
نیاز به قانونگذاری نداریم زیرا با وجود تصویب قوانین متعدد هنوز به حداقل ایده آل ها نرسیده ایم
یک استاد دانشگاه نیاز به قانونگذاری نداریم زیرا با وجود تصویب قوانین متعدد هنوز به حداقل ایده آل ها نرسیده ایم تهران - ایرنا - استاد دانشگاه علامه طباطبایی گفت نیاز امروز ما قانونگذاری نیست چرا که در ایران همواره بیشترین قوانین را تصویب کرده ایم اما تا به امروز حتی به حداقل ایدچرا برند در ایران هنوز نتوانسته به درستی شکل بگیرد؟
چرا برند در ایران هنوز نتوانسته به درستی شکل بگیرد فرآیند طولانیمدت ایجاد و خلق مزیت نسبی برای برندسازی رغبت فعالان اقتصادی را از ثبت برند کاهش داده است چرا برند در ایران هنوز نتوانسته به درستی شکل بگیرد این سوالی است که شاید بسیاری از فعالان اقتصادی آن را مطرح میکنند5 دلیلی که اثبات میکند چرا به ماسک صورت نیاز داریم
ماسکهای صورت یکی از پرطرفدارترین لوازم مراقبتی پوست هستند بکار بردن آنها آسان و شادی آور است و نتایجی که از استفاده آنها کسب شده بسیار عالیست چیزی که درباره یک ماسک صورت خوب انتظار دارم این است که فقط بعد از یک دفعه استفاده پوستم سفتتر و رنگش بهتر میشود آیا همه بایدرئیس مرکز تحقیقات و ارتباط با صنعت آب و فاضلاب کشور: کالای غیراستاندارد در صنعت آبفا نداریم/ تجاریسازی دستاور
رئیس مرکز تحقیقات و ارتباط با صنعت آب و فاضلاب کشور کالای غیراستاندارد در صنعت آبفا نداریم تجاریسازی دستاوردها نیازمند حمایت استنمایشگاه دستاوردهای پژوهش و فناوری آب و فاضلاب امروز امروز با حضور ۵۰ شرکت آب و فاضلاب شهری و روستایی آغاز به کار کرد به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاوزیر نیرو: 30 درصد افزایش بارندگی داشتیم ولی هنوز کمبود آب داریم
وزیر نیرو 30 درصد افزایش بارندگی داشتیم ولی هنوز کمبود آب داریم اقتصاد > انرژی - نسیم آنلاین نوشت وزیر نیرو گفت میزان ورودی آب به سدهای کشور همچنان کمتر از آب خروجی از سدها است چیتچیان در جمع خبرنگاران گغت میزان بارشها در سال آبی جاری در مقایسه با متجای خالی یک برند در نظام بانکی ایران؛ چرا در قانون بانکداری بدون ربا چیزی به نام بانکداری اخلاقی نداریم؟
جای خالی یک برند در نظام بانکی ایران چرا در قانون بانکداری بدون ربا چیزی به نام بانکداری اخلاقی نداریم گر چه آنچه بیشتر از همه در خصوص اخلاق میشنویم اخلاق فردی است اما امروزه اخلاق سازمانی از مهمترین خواستهها و ارزشهای هر سازمانی بوده و حتی در برخی مواقع پسوند اخلاقی برندیبه شبکه ملی کودک نیاز داریم
سهشنبه ۱۸ آذر ۱۳۹۳ - ۱۰ ۰۶ تهیهکننده برنامه عمو پورنگ از محمد سرافراز رییس جدید صداوسیما - انتظار دارد که حمایت از کودکان را فراموش نکند مسلم آقاجانزاده در گفتوگو با خبرنگار سرویس تلویزیون و رادیو ایسنا گفت آقای ضرغامی در بخش کودک خیلی زحمت کشیدند شبکهی پویا جزو کارناممرقومه رهبری در رابطه با همایش مبارزه با فساد ذهن مرا مشغول کرد/ نیاز به اقدام قاطع و اساسی داریم
مرقومه رهبری در رابطه با همایش مبارزه با فساد ذهن مرا مشغول کرد نیاز به اقدام قاطع و اساسی داریم رئیس سازمان بازرسی کل کشور گفت مرقومه رهبری در رابطه با همایش مبارزه با فساد ذهن مرا مشغول کرد به همین جهت باید با نصبالعین قرار دادن سخنان رهبر معظم انقلاب با اقداماتی قاطع و اسنیازی به جواب دادن به اظهارات سحرخیز نداریم
نیازی به جواب دادن به اظهارات سحرخیز نداریمتاریخ انتشار چهارشنبه ۱۲ آذر ۱۳۹۳ ساعت ۱۲ ۳۸ دبیر کل حزب مردمسالاری گفت تفکر و اندیشه اصلاحطلبی با اندیشه امام خمینی ره شکل گرفت به گزارش تسنیم مصطفی کواکبیان دبیر کل حزب مردمسالاری در ششمین کنگره سراسری حزب اسلامیبا وجود رشد آمار سرطان در کشور هنوز سازمان مبارزه با سرطان نداریم
با وجود رشد آمار سرطان در کشورهنوز سازمان مبارزه با سرطان نداریمدبیر علمی همایش سرطان و پیشگیری با انتقاد از نبود سازمان مبارزه با سرطان گفت با توجه به آمار رو به گسترش ابتلا به انواع سرطانها در کشور ضروری است سازمان مبارزه با سرطان تشکیل شود به گزارش خبرگزاری فارس فرهاد سمیانتظار داریم صنعت به ما بپیوندد/ طرحهای تحقیقاتی نیازمند حمایت صنعت است
رئیس دانشگاه علوم و تحقیقات انتظار داریم صنعت به ما بپیوندد طرحهای تحقیقاتی نیازمند حمایت صنعت است عباسپور گفت انتظار داریم صنایع به دانشگاه بپیوندند و با استفاده از نتایج تحقیقاتی ما آنها را در چرخه تولید وارد کنند دکتر علی عباسپور رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقچرا رمان عاشورایی نداریم؟
دوشنبه ۲۴ آذر ۱۳۹۳ - ۰۰ ۳۵ ابراهیم حسنبیگی میگوید بارها تلاش کرده تا رمانی درباره واقعه عاشورا بنویسد اما هنوز این توفیق را نیافته است این نویسنده در گفتوگو با خبرنگار ادبیات ایسنا اظهار کرد عجیب است که با وجود اینکه بیشترین ایام عزاداری ما به واقعه کربلا اختصاص دارد امااستاندار کربلا: به پنج هزار وسیله نقلیه جهت حملونقل زائران نیاز داریم
استاندار کربلا به پنج هزار وسیله نقلیه جهت حملونقل زائران نیاز داریم استاندار کربلا از نیاز این استان به پنج هزار وسیله نقلیه جهت حمل و نقل زائران پس از اتمام مراسم اربعین خبر داد به گزارش سرويس بينالملل باشگاه خبرنگاران به نقل از المسله استاندار کربلا عقیل&رضایی: برگزاری جام تختی در کرمانشاه نیاز به عزم مدیران ارشد استانی دارد
شنبه ۲۲ آذر ۱۳۹۳ - ۱۲ ۵۷ سخنگوی فدراسیون کشتی گفت برگزاری رقابتهای بینالمللی جام تختی در کرمانشاه نیاز به یک عزم استانی و حمایت ویژه مدیران ارشد استانی دارد به گزارش ایسنا علیرضا رضایی در گفتوگو با فدراسیون کشتی با بیان این مطلب افزود در چند ماه گذشته تجربه برگزاری چند مساعضو کمیسیون فرهنگی مجمع تشخیص مصلحت نظام: اکثر فارغالتحصیلان مقطع کارشناسی بیکار هستند/نیاز به گسترش تحصیلات
عضو کمیسیون فرهنگی مجمع تشخیص مصلحت نظام اکثر فارغالتحصیلان مقطع کارشناسی بیکار هستند نیاز به گسترش تحصیلات تکمیلی در صنعت و فناوری داریمعضو کمیسیون فرهنگی مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت در کشور نیاز به گسترش رشتهها و حضور دانشجویان در تحصیلات تکمیلی در رشتههای صنعت و فناوری دا-چرا سازمان مبارزه با سرطان نداریم؟
انتقاد دبیر همایش سرطان و پیشگیری چرا سازمان مبارزه با سرطان نداریم دبیر علمی همایش سرطان و پیشگیری با انتقاد از نبود سازمان مبارزه با سرطان گفت با توجه به آمار رو به گسترش ابتلا به انواع سرطان ها در کشور ضروری است سازمان مبارزه با سرطان به عنوان یک نیاز اجتماعی که مقوله هایکوهکن در مناظره «جنبش دانشجویی و مدیریت مطلوب آن»: چرا به اظهارات سحریبر واکنش نشان نمیدهید؟ / اصلا
کوهکن در مناظره جنبش دانشجویی و مدیریت مطلوب آن چرا به اظهارات سحریبر واکنش نشان نمیدهید اصلاح طلبان نیاز به پالایش دارندنایب رئیس جبهه پیروان خط امام و رهبری با بیان اینکه اصلاح طلبان باید دست به پالایش خود بزنند گفت نوشتن منشور اصلاح طلبی باعث میشود دیگر سحرخیزهایی نگوین-
اقتصادی
پربازدیدترینها