واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: نکاتی درباره درمان ریزش موی مردان
کد خبر: ۴۵۸۷۲۹
تاریخ انتشار: ۲۵ آذر ۱۳۹۳ - ۱۲:۳۷ - 16 December 2014
یک متخصص پوست و مو با تاکید بر اینکه قرص "فیناستراید" تنها در ریزش موی مردان قابل استفاده است، گفت: تاثیرپذیری قرص "فیناستراید" در بهبود ریزش مو در فرق سر بیشتر از جلوی سر و خط رویش مو است.
به گزارش ایسنا، دکتر جاوید حسینی با اشاره به اینکه قرص "فیناستراید" به مقدار یک میلیگرم در روز دارویی است که فقط در ریزش موی مردان قابل استفاده است، گفت: مکانیسم اثر فیناستراید مهار فعالیت آنزیم 5 آلفارداکتاز در ریشه مو است و مصرف آن اثر قابل ملاحظهای بر تستوسترون بدن ندارد.
وی گفت: متعاقب مصرف "فیناستراید" میزان دیهیدروتستوسترون تا حدود 2.3 کاهش مییابد در حالی که تستوسترون تغییری نمیکند.
این متخصص پوست و مو تاثیرپذیری قرص فیناستراید در بهبود ریزش مو در فرق سر را بیشتر از جلوی سر و خط رویش مو دانست و گفت: مصرف فیناستراید ممکن است منجر به رشد موهای ضخیم و بلند شود.
حسینی یادآور شد: اثر درمانی قرص فیناستراید حدود سه تا شش ماه پس از شروع دارو مشخص میشود و یک سال بعد به حداکثر خود میرسد. این قرص بیخطر بوده و عوارض جانبی آن خفیف، اندک و قابل برگشت است.
وی افزود: این عوارض به طور عمده مربوط به کاهش خفیف در اعمال جنسی مردانه است که البته اهمیتی ندارد، زیرا با ادامه درمان به تدریج این مشکل رفع میشود و در صورت قطع درمان نیز طی مدت کوتاهی از بین میرود.
حسینی با تاکید بر اینکه در ارتباط با قرص "فیناستراید" هیچگونه تداخل دارویی یا آثار سوء بر کبد، کلیه، مغز استخوان، چربی خون و تعداد اسپرمها مشاهده نشده است، گفت: استفاده از این قرص در زنان ممنوع است. همچنین زنان باردار نباید تماس پوستی با قرص "فیناستراید" داشته باشند.
این متخصص پوست و مو خاطر نشان کرد: با توجه به اینکه مصرف فیناستراید موجب اختلال در اندازهگیری یک ماده مربوط به تشخیص سرطان پروستات در آزمایش خون میشود، بنابراین فرد در صورت مراجعه به پزشک باید استعمال این قرص را به وی اطلاع دهد. در صورتی که شخص در حال مصرف قرص فیناستراید، قصد بچهدار شدن دارد بهتر است به طور موقت مصرف آن را قطع کند و پس از باردارشدن همسرش مصرف آن را از سر گیرد.
وی گفت: اثرات مثبت درمانی فیناستراید و ماینوکسیدیل با قطع مصرف آنها در طی چند ماه از دست میرود و ریزش موهای فرد به وضعیت اولیه یعنی حالت قبل از مصرف دارو باز میگردد. با قطع مصرف این داروها ریزش موها تشدید نمیشود بلکه موهایی که تحت اثر این داروها حفظ شده یا ضخیمتر شدهاند به دلیل قطع دارو به تدریج به وضعیت اولیه خود بازمیگردند و تحت تاثیر فرآیند طاسی مردانه دوباره دچار ضعف و در نهایت ریزش میشوند.
حسینی گفت: متخصصان پوست به رغم موقتی بودن اثرات مثبت این دارو و مشکلات مصرف آن اغلب توصیه میکنند که این داروها در کنار کاشت موی طبیعی برای چند سال و گاهی همه عمر استفاده شوند. علت این است که به طور معمول بهترین نتیجه کاشت مو برای طاسی مناطق جلو و بالای سر به وجود میآید. همچنین بالاترین نتیجه مصرف این داروها برای طاسی منطقه پشت سر حاصل میشود. بنابراین منطقی است که مصرف همزمان این داروها با کاشت مو نتایج مفید پیوند مو را تشدید میکند و رضایتمندی بیمار و پزشک را افزایش میدهد.
وی در خاتمه افزود: شامپو کتوکونازول دارای اثرات ضدقارچ است ولی یک اثر آنتیآندروژن (ضد هورمون مردانه) ضعیف نیز دارد وبنابراین مصرف آن به صورت 1 تا 2 نوبت در هفته در ریزش موی مردانه توصیه میشود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 53]