واضح آرشیو وب فارسی:دکتر سلام:
اكثر معتادان، سيگار مصرف مي كنند و نيز اعتياد را از سيگار شروع كرده اند. بر اساس معيارهاي تشخيصي سازمان بهداشت جهاني، سيگار در مرحله اول استفاده افراد معتاد محسوب مي شود.
مصرف سیگار قدم اول اعتیاد است. به عبارت دیگر سیگار علاوه بر آنکه اعتیاد شدیدی دارد، راه ورود به ورطه نابودی و مصرف موادمخدر را هموار میکند.
بسیاری از کارشناسان بر این باورند اطلاعرسانی به موقع، اصولی و گستردهای که در راستا رویکرد اجتماعی کردن مبارزه با موادمخدر صورت گرفته، نه تنها اعتیاد به موادمخدر بلکه اعتیاد به دخانیات را هم کاهش میدهد.برنده جایزه بینالمللی کنترل دخانیات سازمان بهداشت جهانی در این مورد به روابط عمومی ستاد مبارزه با موادمخدر میگوید: در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کار مشابهی برای مبارزه با دخانیات داریم. البته اقدام وزارت بهداشت تا اندازهای مشابه، با تفاوتهای بسیار است. شش راهبرد مهم داریم که اگر بر روی یکی از این راهبردها تاکید شود و بقیه نادیده گرفته شود، با مشکل مواجه خواهیم شد. دکتر کاظم ندافی با بیان اینکه رویکر اجتماعی کردن مبارزه با موادمخدر که از طرف وزیر کشور و دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر مطرح شده است فوقالعاده ارزشمند است، میافزاید: اما نباید از یاد بریم که در کنار این رویکرد باید استراژیهای دیگر هم با قدرت و همزمان دنبال شود. به اعتقاد من باید همه جانبه به مسئله اعتیاد و موادمخدر پرداخت زیرا این مقوله یک معضل بسیار خطرناک برای یک جامعه است. اما باید بر رویکرد اجتماعی کردن مبارزه با موادمخدر تاکید شود و همه پتانسیلها در این راه به کار گرفته شود. مهمترین مسئلهای که در مبارزه با موادمخدر باید در نظر گرفت همکاری بینبخشی سازمانها و نهادها مختلف است. رئیس سابق اداره سلامت وزارت بهداشت با تاکید بر اینکه فرار جوانان از پند و اندرز یکی از مشکلات مبارزه با موادمخدر است، میگوید: نه تنها در مبارزه با موادمخدر بلکه این مشکل در مبارزه با دخانیات هم وجود دارد. در نظر داریم آموزشهای همگانی را با جدیت بیشتری دنبال کنیم. بحث جدیدی هم در وزارت بهداشت و درمان در حال پیگیری است به نام «خودمراقبتی». این بحث مفهوم کامل و جامعی است که میتواند به ارتقاء برنامه مبارزه با موادمخدر کمک شایانی داشته باشد. ندافی در پایان میافزاید: اطلاعرسانی به موقع و درست به مردم توسط رسانهها ضروری به نظر میرسد اما بقیه استراتژیها هم باید به موازات آن دنبال شود. مبارزه با موادمخدر از مرز شروع میشود و شامل برخورد با متخلفین و قاچاقچیان، پیشگیری از گرایش به موادمخدر، درمان معتادان در بند، و… میشود اما رویکرد اجتماعی کار مبارزه با این معضل بزرگ اجتماعی را تقویت خواهد کرد.
24 آذر 1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دکتر سلام]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 49]