تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 11 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام حسن عسکری (ع):مومن برای مومن برکت و برای کافر، اتمام حجت است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

کاشت پای مصنوعی

میز جلو مبلی

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1803193581




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

وقف با ساختاری بومی و مردمی ارتقاء دهنده عدالت اجتماعی است


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: قائم مقام سازمان اوقاف:
وقف با ساختاری بومی و مردمی ارتقاء دهنده عدالت اجتماعی است
قائم مقام سازمان اوقاف و امور خیریه گفت : برخی مواقع رسانه ها ، موضوع وقف را به چشم یک نهاد و سازمان می نگرند، در حالی که وقف حکمی الهی است که برای بشریت و ارتقای شاخص های عدالت اجتماعی صادر شده است.
 به گزارش خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران، ستاد خبری هفته وقف ، عبدالرضا عابد ، قائم مقام سازمان اوقاف و امور خیریه با بیان اینکه وقف را می توان به عنوان یک فرهنگ همسو و همگام با بحث توسعه مورد توجه قرار داد ، اظهارداشت : وقف با ساختاری بومی و همگام با چارچوب های اقتصاد مقاومتی می تواند به تسریع توسعه کشور بیانجامد. از طرفی ساختار تعریف شده برای وقف، می تواند ضامن ایجاد یک توسعه پایدار با حداقل هزینه در سطح جامعه باشد.

* وقف یک فعالیت اجتماعی پسندیده

قائم مقام سازمان اوقاف اضافه کرد : حضور پررنگ باورها و ارزش های دینی و اسلامی به ویژه فرهنگ بخشش و کارهای عام المنفعه در بین اقشار گوناگون جامعه موجب شده است تا از گذشته های بسیار دور، وقف به عنوان یک باقیات الصالحات و به شکل فعالیت اجتماعی پسندیده در تار و پود این جامعه نهادینه گردد، به گونه ای که در اغلب شهرها و حتی روستاهای کشور، می توان آثاری از نیات واقفین و رقبات وقفی را مشاهده کرد.

وی با بیان اینکه از دیرباز خیرین به وقف ملک و زمین خود اقدام می کردند، گفت : عمده موقوفات کشور در قالب املاک مسکونی و اراضی کشاورزی با نیات گوناگون می باشند که نوع بهره برداری از این موقوفات نیز از گذشته عمدتاً به صورت ساخت و سازهای سنتی بوده است و این نگاه سنتی موجب شده است تا وقف تنها در بین افراد و گروه هایی از جامعه که ملک و یا زمینی را تحت تملک خود دارند، صورت پذیرد و افرادی از جامعه که از توان مالی کمتری برخوردار هستند، علی رغم تمایل بسیار، کمتر بتوانند در این امر خداپسندانه مشارکت نمایند.

* ضرورت ارتقاء بهره وری موقوفات با همکاری رسانه

قائم مقام سازمان اوقاف و امور خیریه اضافه کرد : از سوی دیگر با توجه به ساختار سنتی حاکم در امر بهره برداری از موقوفات کشور، شاهد بهره وری و کارایی کمتر از حد انتظار از این پتانسل هستیم که این در حالی است که حجم بسیار بالایی از رقبات و موقوفات با نیات گوناگون واقفین، موجب شده است تا ظرفیت بالایی برای پوشش نیازهای اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و حتی علمی کشور فراهم گردد.

وی اضافه کرد : برای انجام این مهم نیازمند همکاری و مشارکت همه فعالان بالاخص رسانه های جمعی هستیم.

*گذر از محدودیت های زمانی و مکانی در قلمرو رسانه

وی با اشاره به نقش رسانه ها در تبلیغ و ترویج فرهنگ و سنت حسنه وقف اظهارداشت : اگرچه ارسال پیام و اشتراک اطلاعات میان انسان ها در طول تاریخ وجود داشته اما امروز با توجه به اینکه ما در عصر ارتباطات و انفجار اطلاعات قرار داریم، و رسانه ها به جهات کمی و کیفی توسعه یافته و محدودیت های زمان و مکان را درنوردیده اند، اگر بخواهیم در فعالیت های فرهنگی توفیق یافته و به اهداف خود جامع عمل بپوشانیم، استفاده از ظرفیت های رسانه ای بویژه رسانه های نوین باید در اولویت کاری ما قرار بگیرد، این ضرورتی است انکارناپذیر که هر مجموعه فرهنگی باید با جدیت به آن توجه داشته باشد.

* انتظار از رسانه 

عابد با اشاره به اینکه سازمان اوقاف، استفاده از تمامی رسانه ها به عنوان یکی از رویکردهای اصلی خود برای رسیدن به اهدافش در دستور کار قرار داده است ، گفت : بنابراین سعی شده در اجرای طرح های جامع که متناسب با چشم اندازها و افق های کاری تدوین و اجرا می شود، از قدرت نفوذ ناپذیر رسانه بهره گیری شود، به عنوان مثال در فرآیند تبدیل بقاع متبرکه به قطب فرهنگی یکی از ابزارهای تاثیرگذار رسانه است، ما حتی با نگاه عام تر برای ترویج فرهنگ قرآن و عترت (ع) به این امکان توجهی خاص داریم.

قائم مقام سازمان اوقاف و امور خیریه با بیان اینکه دغدغه وقف باید برای رسانه ها اولویت باشد، افزود: وقف حکمی الهی است که برای بشریت و ارتقای شاخص های عدالت اجتماعی صادر شده است، اما بعضا به نظر می رسد تولیت آن توسط یک نهاد، منجر به انتصاب این سنت نبوی به آن نهاد می شود ، در حالی که تبلیغ فرهنگ دینی برای تامین نیازهای جامعه، رسالت اصلی رسانه است.

وی اضافه کرد : باید توجه داشت که در جامعه ما افراد به طرق مختلف با وقف، عواید، برکات و موضوعات مرتبط با آن در ارتباط هستند، به عنوان مثال هم اکنون بیش از یک میلیون مستاجر املاک وقفی در کشور داریم، یا فعالیت های فرهنگی مساجد، تکایا و حسینیه ها، بقاع متبرکه و ... که مردم را با خود همراه کرده است.

* وقف مرتفع کننده دغدغه ها ، فرهنگی ، اقتصادی و اجتماعی جامعه

قائم مقام سازمان سازمان اوقاف و امور خیریه ادامه داد: بر همین اساس، بنیاد توسعه و عمران موقوفات کشور تلاش می کند تا با تحول در ساختار سنتی حاکم در وقف، با مدیریت هوشمندانه، برنامه ریزی مدون، و با تنوع بخشیدن به سبد وقفی و همگام با پیشرفت های نوین صورت گرفته در بازارهای مالی، با بهره گیری از مشتقات مالی متنوع و استفاده از شیوه های نوین، همچون اوراق وقف به جذب مشارکت حداکثری اقشار گوناگون جامعه بپردازد، از سوی دیگر با بهره برداری بهینه از موقوفات موجود به شکل تغییر نگرش از سنتی به صنعتی و توجه به ضروریات و نیازهای جامعه در کنار تحقق نیات واقفین و ایجاد یک توسعه مطلوب و پایدار در موقوفات کشور، بسیاری از مشکلات و معضلات اقتصادی و اجتماعی جامعه را نیز برطرف نماید.

وی با اشاره به رویکرد مدیریتی بنیاد توسعه و عمران موقوفات در راستای جهاد اقتصادی ، گفت : همان گونه که اشاره شد، مدیران سازمان، ضرورت ایجاد تغییر و تحول در رویکرد سنتی حاکم در امر احیاء و آبادانی موقوفات وقف را به خوبی احساس نموده اند و بنیاد توسعه و عمران موقوفات کشور و تصمیم سازان و تصمیم گیران آن نیز از این قاعده مستثنا نیستند و در برنامه ریزی های استراتژیک و بلند مدت بنیاد، همواره این موضوع را مد نظر قرار داده اند و تلاش کرده اند تا با نگاهی جامع، همگام با دانش روز و نیازهای اصلی و اساسی جامعه و وقف، چشم اندازهای این مجموعه را ترسیم نمایند.

قائم مقام سازمان اوقاف و امور خیریه با بیان اینکه همان گونه که مشاهده می کنید، وقف را می توان به عنوان یک فرهنگ همسو و همگام با بحث توسعه مورد توجه قرار داد که با ساختاری بومی و همگام با چارچوب های اقتصاد مقاومتی می تواند به تسریع توسعه کشور بیانجامد، تصریح کرد : از طرفی ساختار تعریف شده برای وقف می تواند ضامن ایجاد یک توسعه پایدار با حداقل هزینه در سطح جامعه باشد.

انتهای پیام/







تاریخ انتشار: ۲۴ آذر ۱۳۹۳ - ۲۲:۰۷





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 85]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن