واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: هاشمی در صد و پانزدهمین جلسه شورای شهر :
شرایط آسیبهای اجتماعی هشدار دهنده است/ زنان کارتن خواب از آسیبهای جدید اجتماعی هستند
رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: شرایط آسیبهای اجتماعی هشدار دهنده است به طوری که هرچشم غیر مسلح و غیر علمی نگران این شرایط میشود.
به گزارش خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران همایون هاشمی رئیس سازمان بهزیستی کشور در توضیح و ارائه گزارش برنامههای این سازمان در شهر تهران بابیان اینکه سازمان بهزیستی به عنوان تخصصیترین سازمان دولت به انجام فعالیتهایی در این زمینه میپردازد، افزود: به عنوان یک کشور در حال توسعه باید به سمت افزایش نهادهای اجتماعی گام برداریم به طوری که هم اکنون سازمان بهزیستی بخش وسیعی از خدمات خود را توسط 28 هزار سمن فعال در این سازمان به انجام میرساند.
وی با تاکید بر اینکه سلامت اجتماعی و پیشگیری از اهمیت بسیاری در این زمینه برخوردار است تصریح کرد: متاسفانه امروز عمده مشکلات شهر نشینی در تهران مرتبط با حاشیه نشینی و سکونتگاههای غیررسمی است که باید با یک مدیریت مشارکتی و سیستماتیک در جهت رفع این معضل که هیچ گونه نقشی در ایجاد آن نداشتهایم وبه فراخور برخی مسائل ومشکلات صورت پذیرفته است گام برداریم.
رئیس سازمان بهزیستی کشور مقابله با آسیبهای اجتماعی و مناسب سازی را دو چالش عمده سازمان بهزیستی جهت کاهش مشکلات افراد ناتوان عنوان کرد و افزود: متاسفانه شرایط آسیبهای اجتماعی هم اکنون هشدار دهنده بوده به طوری که هر چشم غیر مصلح و غیر علمی نیز قادر به درک این شرایط نگران کننده است.
هاشمی ادامه داد: آسیبهای اجتماعی هم اکنون در بستر خانواده، مدارس و نیز حتی در شرایطی که به ظاهر آرامند رخ میدهد و ما جز موضوع پیشگیری و اجرای طرحهایی در این زمینه شاهکلیدی جهت مقابله با آن نداریم.
وی با تاکید بر اینکه سازمان بهزیستی از هیچ اختیاری جهت ساخت مراکز تخصصی در جهت مقابله با آسیبهای اجتماعی و ساماندهی این افراد برخوردار نیست اظهار داشت: باید توجه داشت هر چند اقدامات بسیار مناسبی در طول سالهای اخیر توسط شهرداری تهران صورت پذیرفته است اما یک نگرش سیستمی و هماهنگ جهت نگاه به مسائل اجتماعی و ریشه کن نمودن آنها در جامعه ضروری است.
رئیس سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه نیاز به یک تعریف مشترک جهت حذف مسائلی از قبیل تکدی گری، کودکان کار، ضروری است تصریح کرد: این درحالی است که نیروی انتظامی،بهزیستی و شهرداری از تعاریف متفاوتی جهت حذف این پدیده نازیبای اجتماعی برخوردارند و تعاریف هنوز یکسان نشده در حالی که مدد کاری به عنوان یک فن برای بهزیستی تعریف شده است.
هاشمی سرانه مناسب سازی در کشور را کمتر از 20 درصد ذکر کرد و افزود: هرچند بخشنامه های متعددی در این زمینه از سوی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی کشور عنوان شده و موضوع مناسب سازی در تیتر سازمان ملل قرار گرفته است اما نگاه غیر مسئولانه، غیر دقیق به موضوع معلولیت مانع از انجام مباحث و فعالیتهای کارشناسی میشود چرا که نگاه صرفا دلسوزانه در این راستا تنها پاسخگو نبوده و باید بر مبنای علمی باشد.
وی ایجاد شبکه ایاب وذهاب ویژه معلولین را یکی دیگر از اقدامات مناسب شهرداری تهران در راستای کاهش مشکلات معلولان عنوان کرد و اظهار داشت: بهتر است دو منطقه تهران به عنوان پایلوت شهر بیمانع مورد بهره برداری قرار گیرد تا شاهد کاهش مشکلات این قشر از جامعه شویم.
رئیس سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه بهزیستی اعتقادی به وجود کودکان کار نداشته و هیچگاه از این کلمه استفاده نمیکند افزود: آموزش کودک، خانواده و با رویکرد خانواده محور و بازگرداندن این افراد به محیط های دانش آموزی از جمله فعالیتهای بهزیستی در این راستا است به طوری که در سال 93 توانستهایم قریب 9 هزار نفر را توانمند کنیم.
هاشمی با بیان اینکه تا کنون 2 هزار کودک خیابانی توسط بهزیستی ساماندهی شدند اظهار داشت: ساماندهی 3 هزار و 270 کارتن خواب شهر تهران نیز از دیگر فعالیتهای سازمان بهزیستی جهت کاهش آسیبهای اجتماعی بوده است ضمن اینکه فعالیتهایی در جهت ساماندهی زنان کارتن خواب به انجام رسیده است.
وی خاطر نشان کرد: ایجاد شبکه فوریتهای اجتماعی که مبتنی بر فرآیند علمی است در کاهش آسیبهای اجتماعی تا کنون از نقش بسزایی برخوردار بوده به طوری که در شهرهای بالاتر از 50 هزار نفر این شبکه تشکیل شده است.
انتهای پیام/
تاریخ انتشار: ۱۱ آذر ۱۳۹۳ - ۱۰:۲۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]