واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۴ آذر ۱۳۹۳ (۱۵:۱۹ب.ظ)
محصولات دانشبنيان و فناوريهاي هوايي ايران صادر ميشود دبير ستاد توسعه فناوري و صنايع دانش بنيان هوايي و هوانوردي معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري گفت: در حال حاضر اين ستاد قصد دارد صادرات دو بخش را گسترش دهد. بخش اول به صادرات محصولات و خدمات دانشبنيان و بخش دوم به صادرات فناوريها اختصاص خواهد داشت.
به گزارش خبرگزاري موج، منوچهر منطقي دبير ستاد توسعه فناوري و صنايع دانش بنيان هوايي و هوانوردي معاونت علمي، با مثبت ارزيابي کردن فعالان حوزه فناوريهاي هوايي در عرصه دانشگاه، نزديک بودن حوزه مطالعاتي فناوران و نوآوران کشور را ضروي دانست و افزود: «بسياري از موضوعات علمي که دانشجويان دانشگاههاي صنعتي روي آنها مطالعه ميکنند اگر از فضاي صنعت و فناوري کشور دور نباشند، درصد جذب بسيار بالايي خواهند داشت. »
وي با ضروري دانستن ورود دانشگاهيان به عرصههاي فناوري بيان کرد: «دانشجويان اگر به صورت عملياتي وارد مباحث شوند و بحثهاي تئوريک در مدلهاي آزمايشگاهي و پاياننامه هايشان را به مدل عملياتي و قابل استفاده نزديک کنند، ميتوانند با ايجاد شرکت دانشبنيان، اقتصاد اين حوزه را رونق ببخشند.»
دبير ستاد توسعه فناوري هوايي و هوانوردي معاونت علمي با مثبت ارزيابي کردن روند برگزاري نمايشگاه توانمندي هاي معاونت علمي در دانشگاهها که سه دوره آن تاکنون در دانشگاه اميرکبير، صنعتي شريف و الزهرا برپا شده است، گفت: «برگزاري چنين نمايشگاه هايي ميتواند براي شکلگيري ايده شرکتهاي دانشبنيان در ذهن دانشجوياني که در آستانه فارغالتحصيل شدن هستند و دغدغه فعاليت در حوزه هوانوردي و صنايع هوايي دارند مرجع و الگوي بسيار خوبي باشد.
منطقي با اشاره به اينکه مجموعه محصولات و خدمات بسياري از جنس فناوري در حوزه هوانوردي وجود دارد بيان کرد: «قاعدتا انتظار اين ميرود در سالهاي آينده با پيشرفت علمي و فناوري، شرکتهاي دانشبنيان متعددي در اين حوزه شکل بگيرند.»
وي افزود: «بخش ديگري از ضرورتها در ارائه فناوري به ديگر کشورهاست و ميتوانيم دستاوردها و توانمنديهاي حوزه هوايي را به ساير کشورها منتقل کنيم. در حال حاضر ستاد توسعه فناوري هوايي معاونت علمي قصد دارد صادرات دو بخش را گسترش دهد. بخش اول مربوط به صادرات محصولات و خدمات دانشبنيان و بخش دوم به صادرات فناوريها اختصاص خواهد داشت. از اين رو در حال ايجاد مجموعه اي هستيم که براي فناوريهايي که شرکتهاي دانشبنيان دارند بازاريابي کرده و روند صادرات اين فناوريها تسهيل شود. کشور در حوزه هوايي، چون همه دولتها به اين بخش توجهي ويژه دارند، اگر بتوانيم روي اين بخش بهصورت بهينه فعاليت کنيم به رشد شرکتهاي دانشبنيان و اقتصاد دانشبنيان به طور ويژهاي کمک کرده ايم.
دبير ستاد توسعه فناوري و صنايع دانش بنيان هوايي و هوانوردي معاونت علمي با اشاره به اهميت جايگاه پژوهشهاي کاربردي و مرتبط با نيازهاي روز حوزه هوايي و هوانوردي افزود: «خوشبختانه با فعاليت ستاد هوايي و هوانوردي معاونت علمي، ميتوان گفت پژوهش در اين حوزه رشد مثبتي را آغاز کرده است اما اين ميزان رشد هنوز کفايت نميکند. اين روند رشد حائز سرعت کافي نيست و ميبايد اين روند را سرعت ببخشيم.»
منطقي افزود: «اگر پژوهش تقاضامحور باشد، ميتواند پايدار بوده و مخاطب خود در حوزه فناوري را پيدا کند. اما طبعا اگر تقاضامحور نبوده و عرضه محور باشد و برمبناي يکسري ايدههاي صرفا خلاق و بدون تقاضا ارائه شوند، ممکن است به سرانجام نرسند و مخاطبي نداشته باشند.»
وي در خصوص فعاليت ستاد توسعه هوايي معاونت علمي در راستاي کاربردي کردن پژوهشها اظهار داشت: «تمامي پژوهشهاي تعريف شده ستاد توسعه فناوري معاونت علمي و فناوري با محوريت کاربردي بودن تعريف شده و غالب اين پژوهشها بر مبناي يک نيازفعلي يا نيازي در آينده تعريف شدهاند.»
منطقي در پايان خاطرنشان کرد: «ميبايست پژوهشهاي مختلف دانشگاهي و پژوهشگاهي، بر اساس نياز فعلي و نياز آينده سمت و سو داده شوند تا هم حجم ميزان پژوهشهاي کاربردي در دانشگاه ها افزايش يافته و هم اينکه وقتي اين پژوهش ها به نتيجه رسيد، مشترياني براي اين پژوهشهاي وجود داشته باشند.»
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 93]