تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 26 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):حكيم نيست آن كس كه مدارا نكند با كسى كه چاره اى جز مدارا كردن با او نيست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830085594




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

غفلت از حفظ توازن در مسير توسعه


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۲۴ آذر ۱۳۹۳ (۰:۴۸ق.ظ)
آفرينش: غفلت از حفظ توازن در مسير توسعه
به گزارش خبرگزاري موج، روزنامه آفرينش چنين نوشت:
حركت و قرار گرفتن در مسير توسعه، خواسته‌اي جهان شمول است كه رسيدن به آن نيازمند فراهم بودن شرايط و ضوابطي است كه به صورت بهم پيوسته بايد محقق شوند تا جامعه به يك رشد همه جانبه نائل آيد. تاكيد بر همه جانبه بودن "توسعه" از اين جهت است كه جامعه همچون موجودي است كه پيوسته در حال رشد و نمو مي‌باشد. اگر در برخي از جهات رشد چشمگيري داشته باشد و در بخش‌هاي ديگر ارتقاي كمي و كيفي نداشته باشد، يك نوع ناهماهنگي بين اعضا وجوارح آن به وجود خواهد آمد كه اين امر علاوه بر اينكه جلوي حركت و رشد جامعه را مي‌گيرد، به عنوان آفتي خطرناك براي حكومت‌ها تلقي مي‌گردد.
امروز رشد و پيشرفت كشور در بسياري از زمينه‌هاي علمي، آموزشي، دفاعي، و...، بركسي پوشيده نيست، اما عدم توازن و رشد متعادل در ديگر مولفه‌هاي فرهنگي، اجتماعي، سياسي، و اقتصادي، در دراز مدت مشكلات عديده‌اي براي ما به همراه داشته و در ادامه نيز شاهد چالش‌هايي ازاين جنس خواهيم بود.
نهاد"خانواده" يكي از پايگاه‌هايي است كه متاسفانه نتوانسته هم‌پاي ديگر جنبه‌هاي توسعه رشد متوازني داشته باشد. رشد و توسعه در حوزه مسائل اجتماعي، منوط بر داشتن خانواده‌هايي مستحكم و منسجم مي‌باشد. غفلت از نقش خانواده در زمينه جامعه شناسي، موجب بروز انواع ناهنجاري‌هاي اجتماعي مي‌گردد كه امروز نمونه‌هاي آن را مي‌توان به وضوح در جامعه مشاهده كرد. در سند چشم انداز «ايران1404» براي جامعه ايراني ويژگي‌هايي مشخص شده است كه عدم توجه به آن مشكلات فراواني را براي ما به وجود خواهد آورد.
به عنوان مثال در طي يك دهه اخير ما در زمينه‌هايي همچون فرهنگ كارجمعي، احترام به حقوق متقابل، ازدواج، طلاق، انضباط اجتماعي و رعايت قانون، صداقت در معاشرت‌ها، عصبانيت در روابط روزانه، و...، دچار آفت‌هاي بزرگي شده‌ايم كه هركدام ضربه‌اي مهلك به بدنه جامعه و ثبات اجتماعي وارد مي‌كنند.
كمرنگ شدن نقش نهاد خانواده در مسير توسعه، در دو مولفه "رفاه" و "امنيت اجتماعي" خلاصه مي‌شود. مسئله رفاه‌ خانواده‌ها بسيار گسترده است و زمينه‌هاي مختلفي از خورد و خوراك تا آموزش و تفريحات را در برمي‌گيرد. اما امروزه پايه و اساس تامين رفاه خانوارها، مسئله معيشتي، يعني دغدغه‌هايي همچون مسكن، شغل و مخارج روزانه، مي باشد. بروز مشكلات عديده معيشتي درحال حاضر خانواده را درگير مشكلات فراواني كرده است كه متاسفانه نقش سابق آن در جهت سازندگي جامعه و حركت اعضا در راستاي اهداف توسعه كشور، كمي كمرنگ گرديده است. دغدغه‌هاي فراوان اعضاي خانواده موجب از هم گسيختگي و انزواي آنها گرديده است. افراد خانواده براي اينكه سعي دارند باري اضافي بردوش خانواده خود نباشند، لذا براي تامين نيازهاي خود بدون آنكه از پشتوانه خانوادگي برخوردار باشند، به سمت كسب درآمد مي‌روند. ازسوي ديگر به سبب نداشتن مهارت و تحصيلات كافي و نبود شغل مناسب، در باتلاق فعاليت‌هاي غيرقانوني گرفتار خواهند شد.
اما "امنيت اجتماعي" نيز ديگر مولفه‌اي است كه امروز خانواده را دچار برخي مشكلات نموده است تا نتواند همچون گذشته خود را به عنوان محرك رشد و توسعه جامعه نشان دهد. گرفتار شدن افراد جامعه در دام اعتياد، خريد و فروش مواد مخدر، طلاق، سرقت، و... تنها بخشي از ناهنجاري‌هايي است كه امنيت اجتماعي را برهم زده و تاثيرات سوئي بر نهاد خانواده داشته است. جداي از اين موارد در بحث امنيت بهداشتي، آموزشي، اخلاقي و... نيز ما دچار چالش‌هاي بسياري هستيم. به عنوان مثال درزمينه امنيت بهداشتي، امروز اكثر خانواده‌ها به صورت مستقيم يا باواسطه با معضلي همچون سرطان مواجهند و اين موضوع انرژي و توان زيادي از خانواده‌هاي ايراني گرفته است.
درحال حاضرهزينه‌هاي سنگين معيشتي به همراه فشارهاي رواني و اجتماعي، شرايط جامعه مارا بگونه‌اي رقم زده است كه با شاخص هاي چشم انداز «ايران1404» فاصله‌اي معنادار پيدا كرده‌ايم. لذا اين امر زماني محقق خواهد شد كه روند توسعه‌اي در كشور همه جانبه و از جامعيت لازم بهره مند باشد. ضمن اين كه در اين مسير بايد با اولويت بندي صحيح و توجه به پايه‌هاي رشد در جامعه، پايگاه‌هايي همچون خانواده را بيش از گذشته مورد حمايت قرار دهيم.
نويسنده:دكتر حسين اميدوار













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 7]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن