واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۴ آذر ۱۳۹۳ (۰:۲۱ق.ظ)
استاندار کرمانشاه در جلسه شوراي اداري کنگاور خبر داد: تخصيص اعتبار براي کاوش در معبد آناهيتا جلسه شوراي اداري شهرستان کنگاور به رياست استاندار کرمانشاه در محل فرمانداري اين شهرستان برگزار شد و در آن به بررسي مشکلات، طرح ها و برنامه هاي مرتبط با اين شهرستان پرداخته شد.
به گزارش خبرگزاري موج از کرمانشاه، رضايي بابادي، استاندار کرمانشاه در اين جلسه ضمن اشاره به اهميت شهرستان کنگاور به عنوان اولين شهر ورودي استان، نقش مردم اين شهرستان را در دوران دفاع مقدس يادآور شد و آن را شهرستاني سرشار از ظرفيت هاي توسعه يافتگي بويژه در زمينه هاي کشاورزي، باغ داري و گردشگري خواند و گفت: وجود اثر باستاني مهمي همچون معبد آناهيتا نشان از قدمت ديرينه اين شهرستان دارد که با توجه به اهميت استفاده از ظرفيت هاي گردشگري و صنعت توريسم در اين شهرستان موفق شديم بين 3 تا 4 ميليارد تومان اعتبار را براي کاوش، مرمت و امکانات جانبي آن از سازمان ميراث فرهنگي جذب کنيم که مي تواند تاثير زيادي بر جذب توريسم اين شهرستان و ايجاد اشتغال داشته باشد.
رضايي در ادامه گفت: از مديران دستگاه هاي اجرايي مي خواهم که با امکانات موجود، دستاورد حداکثري داشته باشند و کمبود امکانات نبايد بهانه اي براي کار نکردن باشد.
در جلسه شوراي اداري کنگاور مشکلات مربوط به مسکن مهر، آب و فاضلاب، سد و گردنه بيد سرخ مورد بررسي قرار گرفت که استاندار کرمانشاه دستورات لازم را در خصوص انها صادر کردند.
بازديد از معبد آناهيتا
رضايي بابادي در ادامه برنامه از معبد باستاني آناهيتا بازديد کرد و از نزديک در جريان وضعيت اين بناي کهن قرار گرفت.
وي با اشاره به اهميت اين بنا و تاثير آن در جذب گردشگر براي استان اظهار داشت: بنا به اهميت سه بناي باستاني و برجسته بيستون، طاق بستان و آناهيتا اعتبارات خوبي براي آنها اختصاص داده شده است که 3 تا 4ميليارد تومان از آن براي کاوش و مرمت اين معبد در نظر گرفته شده است که اميدوارم بر اقتصاد و فرهنگ شهرستان تاثير مطلوبي داشته باشد.
لازم به ذکر است که مورخان قدمت اين بنا را به دورهٔ اشکاني و ساساني نسبت داده اند که نشانهها و واژههاي دوره ساساني بر روي سنگها حک گرديده است همچنين سبک معماري اين بنا به شيوه پارتي است.
در تابستان سال ۱۳۴۷ براي نخستين بار هيئتي در تپه ناهيد کنگاور به کاوشهاي باستانشناسي پرداخت. پس از بررسيهاي اوليه مشخص شد که از مجموع تپه، تقريباً حدود پنجاه و سه هزار متر مربع به بناي تاريخي اختصاص دارد که به جز چند سر ستون شکسته و تعدادي حجاريهاي پراکنده در کنار کورههاي آهک پزي که چند سال قبل از آن تعطيل شده بود چيز ديگري مشهود نيست که با اعتبار در نظر گرفته براي کاوش، اميد مي رود قسمت هاي اصلي اين بنا پديدار شود.
بازديد از اردوگاه آوارگان حلبچه
استاندار همچنين از اردوگاه غير فعال اما پر امکاناتي که به جهت اسکان آوارگان حلبچه ساخته شده بود بازديد کرد و در اين خصوص اظهار داشت: وجود اينگونه مکان ها در استان که مکان تردد زوار و راهيان نور است يک نعمت است و با يک برنامه ريزي خاصي مي توان از اين اردوگاه با اين امکانات در زمينه اسکان راهيان نور يا پذيرايي از زوار عتبات عاليات و همچنين براي برگزاري اردوهاي فرهنگي و ورزشي و غيره استفاده کرد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]