واضح آرشیو وب فارسی:افتانا: به گفته مهندس انتظاری دانشگاهها باید برای گریز از چالشهای عرصه جنگ سایبری، این موضوع را از مبانی نظری شروع کنند.
به گفته مهندس انتظاری دانشگاهها باید برای گریز از چالشهای عرصه جنگ سایبری، این موضوع را از مبانی نظری شروع کنند.
به گزارش افتانا (پایگاه خبری امنیت فناوری اطلاعات)، مهندس محمدحسن انتظاری، دبیر شورای عالی فضای مجازی، در نشستی در دانشکده مدیریت دانشگاه علامه طباطبایی با بیان این که فضای مجازی عبارت است از اشراف حاکمیت بر کل اجتماع، افزود: حاکمیت دیدگاه مرسومی دارد که عمدتا به بخش دسترسی میپردازد اما اگر فقط نگاهمان به دسترسی باشد و بقیه حوزهها را در نظر نگیریم یک فضای کاریکاتوری به وجود میآید و تنها یک بخش توسعه پیدا میکند و بخش دیگر در همان جایگاه باقی میماند.
مهندس انتظاری تصریح کرد: توسعه بخش بسترسازی بر عهده وزارت ارتباطات است که به عنوان مثال فیبرنوری ایجاد میکند. بحث دیگر در مورد خدمات است که ارتباط مردم با مردم است که از آن جمله می توان به شبکههای اجتماعی اشاره کرد و همچنین خدمات دولت به مردم مانند سلامت الکترونیک که این موضوع را ما در بخشهای محتوایی داریم و نقش اساسی در فضای مجازی کشورمان دارد. همچنین موضوع تلویزیونهای تعاملی مطرح است که بیننده فقط بیننده صرف نیست او هم تولید برنامه میکند و وارد کنش و واکنش با بقیه حوزهها میشود که تغییر کیفی و اساسی در حوزه رسانه اتفاق میافتد.
وی اظهار داشت: بحث دیگر مربوط به امنیت کاربران است که باید اطلاعاتشان امن باشد اما متاسفانه در حال حاضر این امنیت وجود ندارد و همانطور که باید امضای شما منحصر باشد و فرد دیگری آن را تقلید نکند، این امنیت باید در کلیه حوزهها از جمله تجارت الکترونیک نیز شمولیت پیدا کند.
دبیر شورای عالی فضای مجازی افزود: در حال حاضر تحولات فضای مجازی بسیار سریع است و ما باید با همین سرعت حرکت کنیم اگر این گونه نشود ما دچار چالش شده و این فرصتها برای ما تبدیل به تهدید میشود.
دبیر شورای عالی فضای مجازی کشور با اشاره تاسیس این شورا در هفدهم اسفندماه ۱۳۹۰ و تاکیدات مقام معظم رهبری بر لزوم توجه به اینترنت و فضای مجازی، در خصوص هویت ملی در فضای مجازی گفت: ما در بحث هویت ملی در فضای مجازی با چالش روبهرو هستیم، فرهنگی که در اینترنت وجود دارد متناسب با هنجارهای ما نیست.
وی با تاکید بر توجه به اقتصاد دانشبنیان در کشور اظهار داشت: امروزه قدرتهای جدید در عرصه اینترنت وارد شدهاند. شاید پیش از این قدرت در دست شرکتهای نفتی بود اما در حال حاضر شرکتهای قدرتمند، شرکتهایی مثل اپل و مایکروسافت هستند.
انتظاری تصریح کرد: مهمترین الزام برای پیشرفت در حوزه فضای مجازی، نظام حکمرانی در این فضا است که در حال حاضر چنین نظامی وجود ندارد و ما باید نظام حکمرانی خاص خود را ایجاد کنیم که این امر نقشی اساسی در همگرایی ذهنی دارد.
مرجع : مرکز ملی فضای مجازی
تاریخ انتشار : يکشنبه ۲۳ آذر ۱۳۹۳ ساعت ۱۱:۱۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: افتانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 73]