واضح آرشیو وب فارسی:افتانا: لزوم پیاده سازی استانداردها و بالا بردن امنیت از الزامات توسعه خدمات بانکداری الکترونیک در کشور است.
لزوم پیادهسازی استانداردها و بالا بردن امنیت از الزامات توسعه خدمات بانکداری الکترونیک در کشور است.
به گزارش موسسه دیدهبان آیتی، در برنامه رادیویی اقتصاد فردا، مهندس علیاکبر نامداری، مدیرعامل شرکت توسن و مهندس حمید بابادینیا، رییس کمیسیون شبکه و امنیت سازمان نظام صنفی کشور، بهعنوان کارشناسان میهمان و دکتر علیرضا صالحی بهعنوان کارشناس مجری برنامه، نقش دولت را در استفاده از فناوری اطلاعات و توسعه بانکداری الکترونیک مورد بررسی و تحلیل قرار دادند.
نامداری با اشاره به سابقه نسبتا طولانی بانکداری الکترونیک در کشور و بهویژه در دهه اخیر، عوامل موثر در بانکداری الکترونیک را به دو بخش درونزا و برونزا تقسیم کرد و گفت: در قسمت عوامل درونزا، مواردی مانند ارائه سرویسهای متنوعتر و باکیفیتتر با نوآوری بیشتر و زیرساختهای بهتر وجود دارند که هر بانکی خودش میتواند عامل و نقشآفرین باشد. درمجموع مؤلفه اصلی در این بخش، جلب اعتماد مردم به سرویسهای
دولت باید در ایجاد قوانین شفاف و جامع و موثر پیشرو باشد و جلوتر از بخش خصوصی گام بردارد.
ارائهشده است. میزان دسترسی به این سرویسها میتواند با SLA بررسی و سطح دسترسیپذیری هر سرویس در آن با درصد بیان شود. ویژگی مشتریان و مردم این است که با ورود یک نوآوری و سرویس جدید کمکم آن را میپذیرند و اعتماد پیدا میکنند اما از دست دادن این اعتماد با یک عدم دسترسی و یک اتفاق کوچک روی میدهد.
مدیرعامل شرکت توسن با تاکید بر تاثیر و نقش دولت در بخش عوامل برونزا در زمینه فرهنگسازی و ایجاد قوانین بسترساز برای طرحهای نوآورانه بانکها، تصریح کرد: باید قوانین و سیاستگذاریهای بهموقع، کامل و جامع با شفافیت لازم وجود داشته باشد تا فعالان بانکداری الکترونیک بدانند که در چه چارچوبی حرکت کنند؛ نه اینکه شاهد آن باشیم یک فناوری نوآورانه ایجاد شود و بعد بانک مرکزی دستور توقف آن را تا زمان تنظیم مقررات مربوط به آن بدهد.
وی دلیل این امر را عقب بودن رگولاتور از بانکداری الکترونیک دانست و با بیان اینکه بانکداری ما از بانکداری دنیا عقبتر است، گفت: سیاستگذار باید سعی کند که جلوتر از فعالان حوزه بانکداری الکترونیک و پیشروتر از آنها قوانین را بهصورت جامع تنظیم کند تا جلوی اجرای طرحهای نو در بانکها گرفته نشده و این مساله توقف نوآوریها کمتر و کمتر اتفاق بیافتد.
در بخش دیگر برنامه مهندس حمید بابادینیا در یک گفتگوی تلفنی، ضمن اشاره به این مطلب که همیشه قوانین خوباند
ایجاد فضای امن بانکی با استفاده از استانداردهای بینالمللی به مشتریان انگیزه و اعتماد میبخشد.
اما اجراکنندگان هستند که به این قوانین قدرت میدهند و فرصت استفاده بهینه از آنها را در جامعه ایجاد میکنند، بر اهمیت امنیت در بانکداری الکترونیک تأکید کرد و گفت: بانک مرکزی درباره استفاده از مدیریت امنیت اطلاعات و ایزو ۲۷۰۰۱ بخشنامه صادر کرده اما این بخشنامه تاکنون اجرایی نشده است. متاسفانه از معضلات بانکداری الکترونیک ما بیتوجهی به این استانداردهای امنیتی است که با پیادهسازی ISMS میتوان تا حدی آن را در فاز اولیه تامین کرد و پسازآن با تشکیل تیمهای امنیتی و تعریف پروژههای خاص، اطمینان مشتریان به این حوزه و نوآوریهای موجود در آن را ارتقا داد و این امر یکی از الزامات توسعه این خدمات است.
وی با اشاره به تحریمهای یکطرفه بینالمللی در عرصه فناوری اطلاعات و وجود نیروی خلاق توانمند در کشور برای تسریع توسعه بانکداری الکترونیک توسط رگولاتور تصریح کرد: ما طبق مصوبه مجلس، سازمانی به نام نظام صنفی رایانهای کشور داریم که تاکنون از نظرات متخصصان و کارشناسان فعال در آن استفادهنشده است. دولت برای تدوین مقررات و اصول منطقی و کارشناسی میتواند از توان مشاورهای و مهارت فنی و کارشناسانه بخش خصوصی فعال در نصر کشور بهویژه در کمیسیونهای تخصصی بهترین استفادهها را ببرد.
در ادامه برنامه، نامداری نیز به استفاده از تجارب بهینه دنیا که در قالب کسب استاندارهای بینالمللی ارائه میشوند، تاکید کرد و با توجه به این امر
دولت با تدوین قوانینی نظیر هدفمندی یارانهها میتواند اشاعه دهنده فرهنگ استفاده از خدمات بانکداری الکترونیک در کشور باشد.
که در کشور ما تاکنون بانکی موفق به کسب گواهینامه ISMS یا ایزوی ۲۷۰۰۱ نشده است، ابراز امیدواری کرد که بانکها به سمت پیادهسازی این استانداردها و ارائه سرویسهای امن به مشتریان بروند.
مدیرعامل شرکت توسن، تصریح کرد: وقتیکه یکی دو سال قبل، امنیت در سیستم پرداخت بانکی کشور ما با قضیه لو رفتن رمز تعدادی از کارتهای مردم زیر سؤال رفت، رگولاتور متعاقبا الزام توجه به پیادهسازی استانداردها توسط شرکتها را مطرح کرد و این امر هرچند دیر اما اتفاق خوبی بود که پیش آمد و استاندارد PCI-DSS و تاسیس شرکت شاپرک که مرتب در حال پایش و امتیازدهی به شرکتهای مرتبط در سطح امنیتی است، نمونههای خوبی هستند که اگر در سیستم بانکی هم به آنها توجه شود درروند رشد و توسعه بانکداری الکترونیک و مشتریمداری بسیار تاثیرگذار خواهد بود.
وی در پایان بر اهمیت نقش دولت در توسعه بانکداری الکترونیک تاکید کرد و گفت: شاید به دلیل عدم وجود قوانین جامع گاهی دولت نقش بازدارنده و متوقفکننده در نوآوریها را داشته اما از سویی، گاهی اوقات باعث تعمیم استفاده از بانکداری الکترونیک و رو آوردن اقشار محافظهکار به این مقوله شده است. مثلاً طرح هدفمندی یارانهها، هر خانوار ایرانی را به داشتن یک حساب بانکی و بعدها در ارائه سبد کالا به داشتن کارتبانکی ملزم کرد و این بهنوعی گام خوبی در این مسیر بود.
گفتنی است برنامه اقتصاد فردا کاری از گروه اقتصاد صدای جمهوری اسلامی ایران است که هر پنجشنبه ساعت ۱۰ صبح روی موج FM ردیف ۹۸ مگاهرتز پخش میشود و به مسایل مربوط به حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات در کشور میپردازد.
مرجع : موسسه دیده بان آی تی
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۸ آذر ۱۳۹۳ ساعت ۰۹:۲۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: افتانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]