تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 6 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):دلى كه در آن حكمتى نيست، مانند خانه ويران است، پس بياموزيد و آموزش دهيد، بفهميد...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1834342422




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

جام جم ایام - شورش حوسی، ماجرایی که رسانه ای نشد


واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین:


کلمه «حوسِی» یا به زبان انگلیسی (Hosay) نامی برگرفته است از نام امام حسین(ع) است که برای مراسم عزاداری اباعبدالله شیعیان مسلمان ساکن در ترنیداد و توباگو به کار می‌رود. این مراسم هر ساله بیشتر در مناطقی مانند سنت‌جیمز، شمال غربی ترنیداد و منطقه سردوس در جنوب غربی ترنیداد برگزار می‌شود، البته به تازگی این مراسم در بقیه نقاط آن کشور نیز احیا شده است.

از دهه‌های 1850 نماد و ماکتی از مسجدی که از کاغذ و پولک‌های زرق و برق‌دار ساخته شده بود به نام «تدجاح»(Tadjah) در خیابان‌های شهر به همراه ضرب‌های ثابت و منظم طبل گردانده می‌شود. این فعالیت‌ها همه نمادی از عزاداری برای شهادت امام حسین(ع) است.

سه روز آخر این مراسم‌ها که مانند بسیار از کشورها در 10 روز برگزار می‌شود به انداخته شدن این نماد در طلوع آفتاب روز دهم در دریا خاتمه پیدا می‌کند.

البته این مراسم فقط مخصوص شیعیان و مسلمانان این کشور نیست بلکه همه ادیان و عقاید موجود در ترنیداد و توباگو در این مراسم شرکت می‌کنند و به نوعی این مراسم به عنوان یکی از ابعاد فرهنگ آن کشور پذیرفته شده است.

البته باید به این نکته توجه کرد که ریشه اینچنین برنامه‌ها و یادآوری محرم در این کشور به مهاجرت کارگران هندو به این کشورها در زمان استعمار انگلستان بر می‌گردد. این کارگران ابتدا در سال 1838 به گویان آمده و پس از آن در سال 1845 ترنیداد و توباگو را به عنوان مقصد بعدی خودشان انتخاب کردند. اولین باری که مراسم «حوسِی» در این مناطق دیده شد به تاریخ 1854 باز می‌گردد که پس از یازده سال حضور این کارگران در این کشورها رخ داده است.

پس از رهایی بردگان و حذف برده‌داری در انگلستان، صاحبان انگلیسی مزارع ترنیداد، محل جدیدی برای کار بودند. در سال 1839 دولت انگلستان تعدادی از هندوستانی‌ها را برای اعزام به ترنیداد برای کار در آن مزارع جمع‌آوری کرد. آن کارگران موظف می‌شدند که برای چند سال مشخص به شکل قراردادی برای 6 روز هفته در طول 3 سال در عوض 13 سنت برای آن شرکت‌ها و سرمایه‌داران کار کنند.

در دهه 1880 مقامات استعماری انگلستان نسبت به تجمعات مردمی حساس شدند و در سال 1884 نیز یک فرمان عمومی برای عدم برگزاری مراسم «حوسِی» صادر کردند.

این مسئله باعث شد که صدها نفر از کارگرانی که تمام سال وقت خود را برای آماده کردن نماد محرم خودشان یعنی «تدجاح»(Tadjah) صرف کرده بودند برای کسب اجازه از دولت استعماری برای برگزاری این مراسم دور هم جمع شوند.

زمانی که همه پیشنهادات این کارگران توسط دولت استعماری آن زمان به دلایلی مانند عدم توجه یا منع رد شد، کارگران «تدجاح»(Tadjah) را با فشار به خیابان آوردند که باعث شد بعد از مدتی اجازه برگزاری این مراسم در برخی از ایالت‌ها صادر شود.

با وجود این شرایط در تاریخ 30 اکتبر 1884 ساعت 14:30 نیروهای پلیس دولت استعماری انگلستان به روی 6000 نفر از زنان، مردان و کودکانی که در مراسم عزای امام‌حسین(ع) در منطقه سن فرناندو و در خیابان سیپرو شرکت کرده‌ بودند، تیراندازی کردند. بر اساس اطلاعاتی که به دست آمده است حدود 22 نفر در شلیک‌های اولیه کشته شده‌اند و همچنین 120 نفر زخمی نیز از این حملات برجای مانده است.

آن عزاداران هندی در این مسیر با نیروهای انگلیسی تحت امر Major Bowles از هنگ شمالی اول استانفوردشایر برخورد کرده بودند. رئیس کلانتری آن منطقه به نام چایلد زمانی که دستور پراکنده شدن مردم را داد اما این اتفاق نیافتد، دستور شلیک به مردم را صادر کرد. نیروهای نظامی مردم را دوبار به رگبار بستند.

همچنین یک دسته دیگر نیز در این اتفاقات مورد حمله نیروهای نظامی انگلستان قرار گرفت. این دسته که در منطقه مون رپوس قرار داشته اند نیز با گروهی از سربازان انگلستانی مواجه می‌شوند که آنها نیز از طرف سربازان به گلوله بسته می‌شوند.

این اتفاق در منابع تاریخی ترنیداد به نام «قتل‌عام محرم» و در منابعی که سوابق استعماری انگلیس را به ثبت رسانده است به نام «شورش حوسی» ثبت شده است.

همچنین کتاب‌هایی نیز در این زمینه منتشر شده است که یکی از شاخص‌ترین آنها کتابی با عنوان The Bloodstained Tombs: The Muharram Massacre in Trinidad 1884 که توسط کلوین سینگ محقق هندو نوشته شده است در این زمینه منتشر شده است.







منبع:تسنیم


شنبه 22 آذر 1393 ساعت 19:08





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[مشاهده در: www.jamejamonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 93]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن