واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۸ آذر ۱۳۹۳ (۱۲:۲۳ب.ظ)
استاندار اصفهان: ارتقاي جايگاه کشور با حمايت واقعي از پژوهشگران و فناوران محقق مي شود زرگرپور: توليد و توسعه در کنار دستيابي به فناوري براي ارتقاي جايگاه کشور يکي از مهمترين نيازهاي فعلي کشور است.
به گزارش خبرگزاري موج از اصفهان، به مناسبت هفته پژوهش با حضور رسول زرگرپور استاندار اصفهان نمايشگاه پژوهش و نوآوري و جشنواره منطقهاي کوهرنگ در محل نمايشگاههاي بينالمللي اصفهان افتتاح شد.
استاندار اصفهان در جريان اين افتتاح اظهار داشت: با وجود ظرفيتهاي عظيم استان در علم، فناوري، صنعت و دانشگاه، لازم است از پتانسيل نخبگان و نظرات پژوهشگران در بدنهي اجرايي استان به نحو مطلوب استفاده گردد.
وي بر جايگزيني اقتصاد مبتني بر دانش و فناوري بر اقتصاد صنعت و نفت تأکيد نمود و افزود: اقتصاد دانشبنيان شعار نيست و بايد با استفاده از آن ثروتآفريني کنيم.
زرگرپور تصريح کرد: بايد به سمت اقتصاد مبتني بر دانش و فناوري گام برداشته و براي بهبود شرايط کشور از اين لحاظ تلاش نماييم.
مدير ارشد استان خاطرنشان کرد: علم و فناوري نقش مهمي در پيشرفت جامعه دارد و توليد و توسعه در کنار دستيابي به فناوري يکي از مهمترين نيازهاي فعلي براي ارتقاي جايگاه کشور است.
وي با اشاره به اين که نخبگان در دانشگاهها، مراکز علمي و مراکز فناوري با پژوهش و فناوري مي توانند موجب کسب ثروت و ارتقيا جايگاه کشور شود، عنوان کرد: هفته پژوهش فرصت مناسبي براي پرداختن به اين مسائل است.
رسول زرگرپور هفته پژوهش را فرصتي مناسب براي توجه و تمرکز در امر پژوهش دانست و افزود: صاحبان فناوري و پژوهشگران ميتوانند از اين طريق براي آينده خود برنامهريزي کرده و کشور را به پيشرفت برسانند.
وي عنوان نمود: انتخاب برگزيدگان در اين همايش شرايط را تغير داده و به فعالان حوزه پژوهش براي بهبود بخشيدن به وضعيت علمي کشور کمک خواهد کرد.
استاندار اصفهان ترويج فرهنگ فناوري و پژوهش، تبيين وضعيت موجود فناوري و اخذ بازخوردها براي هماهنگي بيشتر، تشويق فناوران به توليد علم و فناوري براي عزت و سربلندي کشور، شناسايي و عرضه يافتههاي پژوهشي و بسترسازي براي تجاري سازي پژوهش را از اهداف مديريت استان در هفته پژوهش دانست.
وي همچنين اظهار داشت: جشنواره کوهرنگ براي رونق بخشيدن به ابتکار و فناوري و کشف استعدادها برگزار شده و ميتواند به اقتصاد دانشبنيان کمک کند.
نماينده عالي دولت در استان تشريح کرد: مديريت استان اصفهان سعي نموده در تمام ابعاد اجتماعي شرايط مناسب را براي فناوري فراهم نموده و با رويکردي درست نسبت به پژوهش و فناوري استان، وضعيت آن را ارتقا بخشد.
وي ابراز خرسندي نمود که در همين راستا توانستيم در کنار همايش پژوهش و فناوري جشنواره نوآوري کوهرنگ را هم ايجاد کرده تا سبب رونق بخشيدن به وضعيت اقتصاد دانشبنيان شويم.
زرگرپور با تأکيد بر اين که تحول در دانش بيش از هر چيز ميتواند اقتصاد مبتني بر دانش و فناوري را جايگزين اقتصاد مبتني بر نفت نمايد، افزود: متاسفانه پيش از انقلاب خام فروشي تله اي بود که در آن گرفتار شديم.
وي ادامه داد: از اين رو بايد از اين تله فرار کرده و به سوي توليد و توزيع دانش در راستاي نوآوري و ابداع تلاش کنيم.
استاندار اصفهان عنوان کرد: استان اصفهان با وجود پنج دانشگاه ملي، 170 مرکز علمي و پژوهشي و 320 هزار دانشجو و به عنوان دومين استان دانشگاهي کشور و شهرت قديمي به داشتن نيروهاي خلاق، از لحاظ پژوهشي با جايگاه مورد انتظار فاصله دارد.
وي با بيان اين که استان از لحاظ مديريتي نيز مديران خوب و مجموعهاي از افراد خلاق را دارا است، تصريح کرد: جايگاه پژوهش استان در شأن اصفهان نبوده و متأسفانه تنها يک تا سه درصد اعتبارات سازمانها براي پژوهش هزينه ميشود.
رسول زرگرپور با بيان اين که طي سالهاي 91 و 92 تنها 10 درصد اعتبارات پژوهشي تحقق يافته است، ادامه داد: در اين استان بايد منابع بيشتري براي پژوهش در نظر گرفته شود.
وي تأکيد کرد: با توجه به ظرفيت مناسب استان اصفهان، بايد اعتبارات پژوهشي استان افزايش يافته و مشکلات به دست پژوهشگران حل شود.
استاندار اصفهان خاطرنشان کرد: متأسفانه پژوهش تنها به قفسههاي کتاب خلاصه شده و بسياري معضلات نيز از همين رو به وجود آمده، در صورتي که بايد مشکلات ما از طريق فعاليتهاي علمي و کارشناسيهاي پژوهشي حل و فصل شود.
وي با بيان اين که پژوهشگر تعريف خاص خود را دارد و بايد فرد عالمي باشد، تصريح کرد: ما بايد از پژوهشگران واقعي استفاده کنيم.
رسول زرگرپور تأکيد کرد: ما بايد از خلاقيتها و ظرفيتهاي مناسب پژوهشگران استفاده کرده و در راستاي ارتقاي سطح پژوهش استان در حل مشکلات به سمت آنها روي آوريم.
حسين سيستاني معاون توسعه مديريت و منابع انساني استانداري اصفهان نيز با بيان اين که اين نمايشگاه به مناسبت هفته پژوهش برگزار گرديده است، اظهار داشت: 40 شرکت، مؤسسه و نهاد دولتي و خصوصي در قالب 69 غرفه در 3500 مترمربع فضاي نمايشگاهي به ارائه دستاوردهاي خود ميپردازند.
وي افزود: شهرک علمي ـ تحقيقاتي استان اصفهان، دانشگاه علوم پزشکي، آموزش و پرورش، جهاد دانشگاهي، کانون پرورش فکري کودکان و نوجوانان، دانشگاهها، دستگاههاي دولتي استان و بنياد ملي نخبگان استان از جمله مشارکتکنندگان اين نمايشگاه هستند.
سيستاني تصريح کرد: در لايه دروني جشنواره 6 کارگروه آموزشي در زمينه هاي مختلف برگزار خواهد شد.
وي ادامه داد: برگزاري کارگاه آموزشي محيط زيست، برگزاري سمينار مالکيت فکري امور قراردادها، ارزش گذاري فناوري و تجاريسازي اختراعات، کارگاه آموزشي اخلاق در علم و فناوري، سمينار روند ثبت اختراعات در خارج از کشور، سمينار فرآيند تبديل يک ايده به يک محصول مورد نياز جامعه در دنياي صنعت و کارگاه آموزشي توسعه پايدار از جمله برنامههاي جانبي اين نمايشگاه است.
شايان ذکر است اين نمايشگاه از 18 تا 21 آذرماه از ساعت 10 تا 20 در محل نمايشگاههاي بينالمللي استان اصفهان داير ميباشد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 109]