واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: 10 هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان تهران تا پایان سال به سیستم آبیاری مکانیزه مجهز می شود تهران – ایرنا – رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان تهران گفت: بخش کشاورزی ، 10 هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان تهران به سیستم های آبیاری نوین مجهز می شوند.
سیدمحمد موسوی روز چهارشنبه در جلسه بررسی وضعیت کشاورزی شهرستان پاکدشت که در محل فرمانداری این شهرستان برگزار شد افزود: با توجه به کمبودهای موجود در حوزه آب کشاورزی لازم است تا الگوی مصرف به سمتی سوق پیدا کند که از حداقل آب موجود در استان به بهترین نحو استفاده شود.
وی بیان داشت: تبدیل سیستم های سنتی آبیاری به شیوه های نوین یکی از مهمترین برنامه های استان تهران است که باید تا پایان سال 10 هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان تهران به سیستم های نوین آبیاری تجهیز شوند که سهم پاکدشت از این میزان یک هزار و 100 هکتار می باشد.
وی گفت: سطح توقع استان از کشاورزی شهرستان پاکدشت برای حرکت به سمت شیوه های نوین آبیاری 600 هکتار بود که با برنامه ریزی صورت گرفته این میزان به یک هزار و 100 هکتار افزایش یافته که به زودی 500 هکتار از این میزان تا هفته آینده به بهره برداری می رسد.
موسوی تصریح کرد: هم اکنون 930 هکتار از اراضی شهرستان پاکدشت به گل کاری اختصاص یافته که از این میزان 300 هکتار به صورت هیدروپونیک کشت می شود و باید شیوه های کشت به سمت روش های بسته پیش رود تا بهره وری مصرف آب ارتقاء یابد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان تهران بیان داشت : برای حرکت از سوی کشت های باز به سمت کشت های بسته به دنبال جذب یک هزار میلیارد تومان تسهیلات بانکی هستیم که با حرکت به این سمت مصرف آب را تا یک دهم کاهش دهیم.
وی تصریح کرد: در روز افتتاح سد ماملو رئیس جمهور وقت اعلام کرد که 80 درصد از آب این سد به بخش کشاورزی اختصاص پیدا می کند و باید این آب تحت سامانه های نوین آبیاری بین مزارع نوزیع شود که متأسفانه با قطع این آب کشاورزی شهرستان پاکدشت با چالش عظیم روبروی شده و اگر آبی جایگزین آن نشود 12 هزار همکار از اراضی کشاورزی شهرستان نابود می شود.
موسوی تأکید کرد: مهمترین راه برای گذر از بحران کم آبی استفاده از شیوه های نوین آبیاری است، زمانی که شیوه آبیاری از سنتی به نوین تغییر پیدا کند، هزینه های آبیاری به غیر از سال اول تا 80 درصد کاهش می یابد که این امر در کاهش قیمت تمام شده محصول نقش به سزایی ایفا می نماید .
وی گفت: دولت به منظور حمایت از کشاورزان در اجرای طرح های نوین آبیار ، برای اجرای هر هکتار آبیاری تحت فشار 40 میلیون ریال و برای هر هکتار آبیاری قطره ای 56 میلیون ریال تسهیلات بلاعوض به کشاورزان ارائه می کند ضمن این که طراحی آبیاری نوین نیز به صورت رایگان برای کشاورزان انجام می شود.
تهرام/7254/1348
19/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 106]