واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۹ آذر ۱۳۹۳ (۱۵:۵۲ب.ظ)
معاون وزير بهداشت خبرداد: کمتر بودن ظرفيت بيمارستان هاي دولتي از بسياري کشورهاي در حال توسعه معاون درمان وزير بهداشت، درمان وآموزش پزشکي از اخطار گرفتن 140 بيمارستان مشمول طرح تحول نظام سلامت خبرداد.
به گزارش خبرگزاري موج، آقاجاني گفت: در سامانه 1590 نيز يک هزار و 865 شکايت ثبت شد که مورد پي گيري قرار گرفتند، ضمن اين که تعداد زيادي از تماس ها با سامانه شکايت تعرفه اي 1690 نيز مرتبط با تخلفات تعرفه اي گزارش نشده است.
آقاجاني گفت: در راستاي اجراي طرح تحول، براي بهبود هتلينگ بيمارستان ها در حال ارسال تجهيزات پزشکي و تخت به بيمارستان ها هستيم.
اين مقام مسوول در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي گفت: تعميرات 560 بيمارستان دولتي براي اجراي برنامه ارتقاي کيفيت هتلينگ تا 67 درصد پيشرفت داشته است.
وي اظهار اميدواري کرد؛ برنامه هتلينگ بيمارستاني تا پايان سال تکميل شود، ضمن اينکه برنامه اصلاح هتلينگ بيمارستاني، تجهيزات و تخت به تدريج در حال خريداري است و تاکنون 738 بسته از اين تجهيزات براي بيمارستان هاي مناطق محروم و سردسير ارسال شده است.
آقاجاني گفت: البته عقب ماندگي بيمارستان هاي دولتي از نظر ساختمان و تجهيزات زياد است و طرح تحول سلامت نمي تواند همه اين عقب ماندگي ها را جبران کند اما اميدواريم بخشي از نيازمندي هاي اقامتي بيماران تامين شود.
معاون درمان وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشکي در بخش ديگري از سخنانش گفت: ظرفيت بيمارستان هاي دولتي کشور از بيمارستان هاي بسياري از کشورهاي در حال توسعه کمتر است.
آقاجاني در پاسخ به برمشکل کمبود تخت در بيمارستان ها، اظهار داشت: هم اکنون نسبت تخت هاي بيمارستاني، يک و نيم تخت به ازاي هر يک هزار تن است که اين ميزان کمتر از نياز کشور گزارش شده است.
آقاجاني ادامه داد: سرمايه گذاري براي ايجاد تخت هاي بيمارستاني بايد به طور عمده از طريق بخش غيردولتي باشد به ويژه اين که اکنون تعرفه هاي پزشکي واقعي شده است و سرمايه گذاري در اين بخش مي تواند منطقي و سود آور نيز باشد.
معاون وزير بهداشت گفت: دست کم يک دهه زمان لازم است تا سرمايه گذاري در خصوص ايجاد تخت هاي بيمارستاني تکميل شود، ضمن اين که در شهرهاي بزرگ به ويژه تهران با کمبود تخت هاي سوختگي، روانپزشکي و مراقبت هاي ويژه روبرو هستيم.
وي گفت: بخش هاي اورژانس ظرفيت پذيرش تمام بيماران را ندارند به گونه اي که مردم به بيمارستان هاي دولتي مراجعه مي کنند، اما؛ تخت اورژانس و بستري وجود ندارد.
معاون وزير بهداشت در عين حال افزود: ستاد هدايت بيماران در تمام دانشگاه هاي علوم پزشکي کشور تشکيل شده است که وظيفه توزيع بيمار را برعهده دارد و اگر بيماري به اورژانس مراجعه کرد و اورژانس ظرفيت پذيرش او را نداشت، اين ستاد وظيفه انتقال او به بيمارستان ديگر را بر عهده دارد.
وي تاکيد کرد: خدمات نجات بخش اوليه براي مراجعه کنندگان به اورژانس درهر شرايطي و با هر کمبودي بايد انجام شود و بعد از آن فرايند هدايت بيمار به ساير بيمارستان ها براي بستري شدن از طريق اين ستاد بايد ايجاد شود.
اين مقام مسوول در وزارت بهداشت، درمان وآموزش پزشکي در خصوص اورژانس پيش بيمارستاني هم گفت: اورژانس پيش بيمارستاني هم از برنامه چهارم و پنجم توسعه عقب است.
معاون وزير بهداشت يا يادآوري اينکه طرح تحول نظام سلامت پس از طي کردن شش ماه فاز مطالعاتي از 15 ارديبهشت ماه آغاز شد، گفت: اين طرح سه هدف حفاظت مالي مردم در برابر هزينه هاي درماني، عدالت در دسترسي به خدمات و ارتقاي کيفيت خدمات سلامت را دنبال مي کند.
آقاجاني افزود: طي اجراي طرح تحول نظام سلامت، بيش از هفت ميليون نفر تحت پوشش بيمه سلامت قرار گرفته و سهم مردم از هزينه بستري در بيمارستان هاي دانشگاهي از حدود 37 درصد به حدود هشت درصد کاهش يافته و در مرحله سوم طرح تحول نظام سلامت با پرداخت شش درصد از هزينه ها براي ساکنين شهرها و سه درصد براي ساکنين روستاها تدوام خواهد يافت.
وي ادامه داد: تاکنون حدود سه ميليون و 50 هزار بيمار بستري از اين خدمات استفاده کرده اند و بررسي ها ملي نيز نشان مي دهد 73 درصد مردم پس از اجراي طرح تحول نظام سلامت از هزينه هاي درماني راضي هستند.
معاون وزير بهداشت گفت: پيش از اجراي برنامه تحول نظام سلامت، تقريبا همه بيماران براي خريد تجهيزات و لوازم مصرفي به خارجي بيمارستان، ارجاع مي شدند و اين ميزان اکنون به 3.2 درصد کاهش يافته است.
آقاجاني افزود: به رغم نرخ تورم با اجراي طرح تحول نظام سلامت، قيمت دارو و تجهيزات پزشکي تا 42 درصد کاهش يافته است.
وي ادامه داد: 752 پزشک متخصص در 17 رشته تخصص در شب ها و ايام تعطيل در 398 بيمارستان دانشگاهي با اجراي طرح تحول سلامت، مقيم شده اند.
وي اضافه کرد: همچنين با اجراي طرح تحول سلامت 585 کلينيک ويژه به ارائه خدمات ويزيت سرپايي با تعرفه دولتي اختصاص داده شده اند و در اين راستا نيز حدود 9 هزار و 500 پزشک عمومي، متخصص و فوق تخصص با اين مراکز قرارداد منعقد کرده اند که طي شش ماه اجراي طرح، بيش از سه ميليون ويزيت انجام داده اند.
معاون وزير بهداشت گفت: در 293 شهر محروم، چهار هزار و 36 پزشک مورد حمايت ماندگاري قرار گرفته اند و 42 درصد پزشکان نيز تمايل خود را براي ماندگاري در اين مناطق پس از پايان تعهدات قانوني خود اعلام کرده اند.
آقاجاني با يادآوري اينکه قبلا 54 درصد زايمان ها در کشور سزارين بود و ايران از اين نظر رتبه اول تا سوم جهان را داشت، افزود: حدود 241 هزار زايمان طبيعي با اجراي طرح تحول نظام سلامت انجام شده که موجب افزايش پنج درصدي نسبت زايمان طبيعي به سزارين شده است.
وي ادامه داد: همچنين چهار هزار و 800 زايمان بدون درد با اجراي طرح تحول نظام سلامت انجام و برنامه توسعه و بهينه سازي 377 بلوک زايماني نيز آغاز شده است.
معاون وزير بهداشت خاطرنشان کرد: با اجراي طرح تحول نظام سلامت، 14 پايگاه اورژانس هوايي براي پوشش درماني خدمات در راه هاي فرعي و صعب العبور ايجاد شده که بطور متوسط روزانه پنج مامورت انجام داده اند.
آقاجاني گفت: طي اين مدت، 183 پرواز از پايگاه هاي اورژانس هوايي انجام شده و 330 مصدوم براي دريافت خدمات درماني از اين طريق به بيمارستان ها منتقل شده اند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]