واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: معاون استاندار: روزانه دو هزار تن پسماند در گیلان تولید می شود رشت - ایرنا - معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری گیلان گفت: روزانه دو هزار تن پسماند در گیلان تولید که بخش مهمی از آن در طبیعت دفع می شود.
به گزارش خبرنگار ایرنا، "حجت شعبانپور" عصر سه شنبه در جلسه کارگروه مدیریت پسماند گیلان اظهار داشت: این مقدار زباله توسط یک میلیون جمعیت روستایی و یک و نیم میلیون جمعیت شهری تولید می شود.
وی با اشاره به اینکه مدیریت پسماندهای گیلان از ابتدای سال جاری به دستور استاندار در سه مرحله زمان بندی کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت پیش می رود، یکی از اهداف استانداری در ساماندهی پسماندها را آموزش شهروندی دانست و خاطرنشان کرد: دانشگاه ها ، صدا و سیما و رسانه های گروهی گیلان در امر آموزش همکاری کنند.
شعبانپور گفت: در روند ساماندهی زباله های گیلان موضوع تشویقی برای تفکیک زباله از مبداء پیگیری می شود و در کنار آن، سیاست های تنبیهی در خصوص افرادی که حقوق شهروندی را رعایت نکنند و در روند مدیریت پسماند اختلال ایجاد بکنند نیز اعمال خواهد شد.
وی افزود: مدیریت پسماند استان روش های مختلفی را در دست مطالعه دارد تا از این به بعد، دفع زباله در طبیعت صورت نگیرد و در برنامه ریزی های بلندمدت هم بحث زباله سوزها را برای امحاء دائم و حل مشکل زباله در دستور کار قرار داده است.
شعبانپور تصریح کرد: تفاهم نامه ای با بنیاد تعاون سپاه و دیگر شرکت ها منعقد شده و استاندارگیلان سه جلسه با رییس سازمان حفاظت محیط زیست کشور درخصوص ساماندهی پسماندهای گیلان داشته تا سازمان محیط زیست بتواند اعتبارات لازم ساماندهی پسماندهای این استان که 700میلیارد تومان برآورد شده را تامین کند.
وی در خصوص دفع زباله های گیلان اظهار داشت: غیر از زباله هایی که تفکیک آنها از مبدا صورت می گیرد، بقیه دو هزارتن زباله تولیدی روزانه استان به خطرناکترین شکل دفع می شود و شیرابه های آنها، آب های سطحی و زیرزمینی را آلوده می کنند.
شعبانپور یادآور شد: از مجموع شهرستان های گیلان، 11 شهر پسماند خود را به مرکز استان منتقل می کنند و ظرفیت تحویل روزانه کارخانه کمپوست رشت 400تن زباله است که آن را به کودآلی تبدیل می کند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان گیلان نیز در این جلسه گفت: اولین گام در ساماندهی زباله گیلان آموزش و تفکیک زباله از مبدأ است که در شهر رشت و برخی از شهرستان ها شروع شده است.
محمدرضا برجی اظهار داشت: در روستاهای استان گیلان زباله های تر نیاز به بازیافت دارند و زباله های خشک قابل خرید و فروش هستند.
وی خاطرنشان کرد: هم اکنون زباله های گیلان به 25 محل هدایت و مدیریت می شوند که این جایگاه های دفن زباله های استان شرایط استانداردهای لازم را ندارند.
برجی یادآور شد: نظارت لازم بر دفع زباله ها در این مراکز صورت می گیرد و چهار نقطه استان نیز در شرق، مرکز، غرب و جنوب گیلان در نظر گرفته شده تا در این مکان ها ، زباله سوز احداث شود.
وی ادامه داد: با این اقدام همه زباله های گیلان به این مکان ها هدایت شده و از دفع زباله های استان در طبیعت جلوگیری خواهد شد.
مدیرعامل پسماند شهرداری رشت نیز گفت: 180 تن زباله در روز توسط فاز دوم کارخانه کمپوست رشت دریافت می شود که می کوشیم تعمیرات فاز یک آن انجام گیرد تا در هر شیفت کاری بتوان 350تن زباله را به کود آلی تبدیل کرد.
شریفی خاطرنشان کرد:36هزار خانوار از 240هزار خانوار شهر رشت، تفکیک زباله از مبداء را انجام می دهند و کانکس های بازیافت شهرداری رشت هم بزودی در سطح این شهر مستقر می شوند.
وی تصریح کرد: تا پایان سال، یکصد هزار خانوار نیز تحت آموزش قرار می گیرند و بقیه خانوارها هم در سال آینده آموزش داده می شوند.
دومین جلسه کارگروه مدیریت پسماند استان گیلان عصر سه شنبه به ریاست معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار گیلان و با شرکت فرمانداران و جمعی از مدیران کل و کارشناسان در استانداری گیلان برگزار شد.ک/2
619 / 695
19/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]