واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: زعفران خمین؛ زحمت کشاورزان و سود دلالان خمین - ایرنا - دست اندرکاران کشاورزی خمین معتقدند که تولید زعفران درعین پرزحمتی، سودآور نیز هست ولی زحمتش از آن کشاورزان است و سودش به جیب واسطه ها و دلالان می رود.
یکی از زعفران کاران خمین گفت: هنگام برداشت؛ قیمت کاهش می یابد ولی برای تامین هزینه های زندگی به ناچار محصول را یکجا به واسطه ها و دلالان می فروشم.
حسن محمدی افزود: هرسال در فصل برداشت زعفران که از ابتدای ماه آذر آغاز می شود دلالان، زعفران را با قیمت اندک خریداری می کنند و زعفران استحصال شده را با قیمت گزاف صادرمی کنند.
وی ادامه داد: قبل از برداشت زعفران، پیشنهاد پیش خرید آن توسط دلالان مختلف داده می شود در صورتی که اگر می توانستم این محصول را با بسته بندی مناسب به فروش برسانم سود بیشتری نصیبم می شد.
یک کشاورز دیگر که هر ساله زعفران کشت می کند، گفت: زحمت بسیاری بابت تولید زعفران در این شهرستان کشیده می شود که به دلیل حمایت نشدن؛ سود آن نصیب دلالان می شود .
محسن کاظمی افزود: هر ساله زعفران تولیدی را به صورت فله و باز در خراسان به فروش می رسانم ودر آنجا این محصول مرغوب تولید خمین را بازاریان خراسانی با برند خودشان بسته بندی وبه فروش می رسانند.
وی ادامه داد: کیفیت محصول زعفران خمین بسیار بالا است و در صورتی که تسهیلات کم بهره به زعفران کاران پرداخت می شد، می توانستند بازاریابی مناسبی داشته باشند و این محصول را با بسته بندی مناسب و با برند خمین به فروش برسانند.
کاظمی با انتقاد از سود بالای وامهای بانکی گفت: برای توسعه کار وجبران خشکسالی های متوالی، از موسسه ها، تسهیلات با بازپرداخت 28درصد دریافت کردم .
یک کشاورز دیگر گفت: هر سال موقع برداشت وتولید زعفران با مشکل بازاریابی مواجه می شویم ودلالان هر گرم از این محصول را با قیمت 50هزار ریال از تولید کننده می خرند وبه قیمت 85 تا 90هزار ریال به فروش می رسانند .
ابراهیم هاشمی افزود: این محصول می بایست نظیر گندم مورد حمایت وخرید تضمینی قرار بگیرد تا تولید کنندگان با رغبت و دلگرمی بیشتری به کشت وتولید آن که محصولی صادراتی است بپردازند .
یک تولید کننده دیگر گفت: نبود سامانه های مناسب بسته بندی، فقدان راهکاری پایدار برای بازاریابی ، وجود واسطه های گوناگون و عدم ثبات در قیمت از عمده ترین مشکلات پیش روی زعفران کاران است.
منوچهر جلالی افزود: شرکتها و واسطه های زیادی هر ساله در کمین محصول زعفران خمین هستند تا این محصول را با قیمت ارزان خریداری و با بسته بندی شکیل و برند ویژه به فروش برسانند .
مدیر جهاد کشاورزی خمین نیز گفت: زعفران این شهرستان با توجه به نوع خاک، شرایط آب وهوایی و اسانس از کیفیت بالایی در کشور برخوردار است، اما واسطه ها این محصول را ارزان از تولید کنندگان می خرند و با برندی به غیر از خمین توزیع می کنند .
احمد رضا جعفری ادامه داد: با توجه به خشکسالی های سالهای اخیر توصیه می شود در مناطق کم آب برای بهره وری بهینه از کشت جایگزین استفاده شود که محصول زعفران نیاز چندانی به آب ندارد .
وی با بیان اینکه نباید درهمه جای شهرستان زعفران کشت شود، گفت: زراعت تک محصولی محکوم به شکست است و هر کشاورزباید با مدیریت مزرعه از حداقل منابع، حداکثر استفاده را ببرد.
جعفری اظهار کرد: زعفران کاران این شهرستان باید با هم منسجم ومتحد عمل کنند و یک اتحادیه ، شرکت و یا تشکلی را تشکیل دهند تا مورد حمایت بیشتری قرار گیرند.
وی گفت: در صورت ایجاد یک تشکل؛ سرمایه های پراکنده تجمیع می شود وبا استفاده از تسهیلات بانکی می توان محصول را با بسته بندی مناسب و با برند خمین توزیع کرد .
مدیر جهاد کشاورزی خمین گفت: شهر قورچی باشی و روستاهای شهابیه ، ورچه و خوگان مناطقی در خمین هستند که کشاورزان آن اقدام به کاشت زعفران کرده اند و پیش بینی می شود 80 کیلوگرم زعفران از سطح 22هکتار زمین برداشت شود.
شهرستان خمین در جنوب استان مرکزی با داشتن خاک مستعد و آب و هوای نیمه گرمسیری، زمستان ملایم و تابستان گرم و خشک مساعد برای کشت و تولید زعفران شناخته شده است. ک/4
7276/555/559
19/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 15]