واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: صربستان و روبارویی با اتحادیه اروپا بر سر مساله کوزوو بلگراد-ایران- نخست وزیر صربستان پس از اعلام شرایط آلمان جهت شروع مذاکرات برای عضویت صربستان در اتحادیه اروپا که قبول گذرنامه کوزوو از جمله این شرایط به شمار می رود تاکید کرد که هیچکس از صربستان خواستار به رسمیت شناختن کوزوو نشده است.
به گزارش ایرنا، آلکساندر ووچیچ در رابطه با شرایط 11ماده ای آلمان برای شروع مذاکرات الحاق صربستان به اتحادیه اروپاکه در رسانه های خبری صربستان نوشته شده،تاکید کرد که در هیچ یک از این شرایط اشاره نشده که صربستان باید استقلال کوزوو را به رسمیت بشناسد.
وی افزود: صربستان به دنبال مناسب ترین راه حل برای تمامی مسایل است که در عین حال حاکمیت و تمامیت ارضی کشور و ثبات منطقه حفظ شود.
وی در مورد شرایط آلمان برای شروع مذاکرات اظهار نظر خاصی نکرد و با اشاره به اینکه فکر نمی کند که از صربستان خواسته شود که در تضاد با منافع خودش اقدامی انجام دهد تاکید کرد که اروپا خواهان پذیرفتن صربستان در اتحادیه اروپا است.
نخست وزیر صربستان در مورد تردد شهروندان کوزوو از گذرگاه های مرزی اشاره کرد که شهروندان کوزوو می بایستی مدارک دیگری به جز گذرنامه در هنگام عبور از گذرگاه های مرزی همراه خود داشته باشند.
در رسانه های خبری چاپ بلگراد اشاره شده بود که آلمان برای شروع مذاکرات پیوستن صربستان به اتحادیه اروپا 11 شراط را اعلام کرده که شرکت پریشتینا در محافل منطقه ای و قبول گذرنامه کوزوو در گذرگاه های مرزی با صربستان از جمله شروط اعلام شده از سوی برلین هستند.
صربستان برای رفع مشکلات و معضلات اقتصادی تلاش دارد که مذاکرات برای عضویت در اتحادیه اروپا را هر چه زودتر شروع کند که در این راستا ادامه مذاکرات بین بلگراد و پریشتینا برای عادی سازی روابط بسیار اهمیت دارد.
مذاکرات برای عادی سازی روابط بین نخست وزیران صربستان و کوزوو از ماه دسامبر سال 2012 با وساطت مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا که در آن زمان کاترین اشتون این سمت را بر عهده داشت آغاز شد و نتیجه این مذاکرات که در 22 نوبت انجام گردید امضای یک توافق نامه 15 ماده ای بود.
مذاکرات بین صربستان و کوزوو برای حل مسایل این منطقه از جمله امور رسیدگی به سجلات، دارایی ها و وضعیت حکومت های محلی، امور مربوط به نهادهای قضایی و کنترل گذرگاه های مرزی به خاطر انتخابات پارلمانی و تشکیل نشدن دولت جدید در کوزوو به مدت 6 ماه به تعویق افتاده بود.
امضای توافق نامه بین عیسی مصطفی رهبر اتحادیه دموکراتیک از اپوزیسیون بعنوان نخست وزیر و هاشم تاچی رهبر حزب دموکراتیک و نخست وزیر کنونی به عنوان معاون اول نخست وزیر و وزیر امورخارجه راه برای تشکیل دولت جدید هموار شد که به دنبال آن مذاکرات بین مقام های صربستان و کوزوو برای عادی سازی روابط بلگراد و پریشتینا نیز در آینده نزدیک ادامه می یابد.
پارلمان کوزوو در فوریه سال 2008 بطور یکجانبه استقلال این منطقه از صربستان را اعلام کرد.
بلگراد با ادعای این که کوزوو استان جنوبی صربستان است، استقلال آن را قبول ندارد و خواهان باطل کردن سند استقلال از راه های دیپلماتیک است.
مقامات بلندپایه صربستان بارها تأکید کرده اند که حکومت بلگراد هرگز استقلال کوزوو را به رسمیت نمی شناسد و دولت صربستان همیشه در کنار صرب های کوزوو قرار دارد. همچنین بر اساس قانون اساسی صربستان، کوزوو بخشی از این سرزمین محسوب می شود.
صربستان با استناد به مفاد قطعنامه 1244شورای امنیت سازمان ملل که در آن کوزوو بخشی از سرزمین صربستان شناحته شده است، تاکید دارد و در این رابطه از حمایت روسیه و چین به عنوان دو عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل برخوردار است.
نیروهای بین المللی کی فور پس از پایان جنگ در کوزوو در سال 1999 میلادی با حدود 50 هزار نیرو درماه ژوئن همین سال درکوزوو برای حفظ صلح و امنیت در سراسر کوزوو مستقر شدند.
کی فور در حال حاضر حدود 5 هزار نیرو از 31 کشور در کوزوو دارد.
اروپام**1**436**1856
18/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]