محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1830357329
مدیران فستیوال زده و سبز شدنچنارستان های پهلوی!
واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
واقعیتهای جشنواره سینما حقیقت؛
"مدیران فستیوال زده" و سبز شدن"چنارستان" های پهلوی!
فستیوال بازی و جشنواره سازی ، یک فرصت و وسیله است، متاسفانه حالا به هدف و مقصد نهایی سینمای کشور تبدیل شده است. شاید معترض شوید که این هم حرف تازه ای نیست! ولی گوشزد این خطر، تازه و جدی است: اگر تا چند سال قبل جشنواره زدگی دربین سینماگران قابل بررسی بود، اما امروز این انحراف دامن مدیران را هم گرفته است. همه راه ها به جشنواره های داخلی و فستیوال های خارجی ختم می شود.
به گزارش سرویس فرهنگی جام نیوز، این روزها که جشنواره سینما حقیقت به پایان رسید شاید لازم باشد که بازتعریفی از سینمای تجربی صورت بگیرد یا به نسبت واقعیت و حقیقت و ازاین مقوله ها پرداخته شود، اما ازآنجایی که بحث خیلی تخصصی و فرصت چنین تحلیل هایی زیاد و از سوی خیلی ها مطرح شده و می شود، بهتر است تا به موضوعاتی ریزتر، بومی تر و کاربردی تر بپردازیم. شرایط و واقعیت هایی که از دل آن «چنارستان»ها سبز می شوند و دانه هایی که پاشیده شده، توسط میراب های کم تعهد و مسلح به شیپورهای با دهش «تخصص» و «استاندارد» آبیاری می شود.
مدیران فستیوال زده ، آسیب جدی ؟! چنارستان فرع است
چند سال قبل درهمراهی با مستند ساز – توریستی غربی ، سفری از اصفهان به کاشان داشت. او هاج و واج از هر در و دیوار و آجر خانه های سنتی - قدیمی مورد بازدید دراین سفر ، عکس می گرفت و مرتب یادداشت بر می داشت. مرد اروپایی می گفت: «ما افراد زیادی مثلا در انگلیس داریم که حاضرند یک ماه حقوقشان را بپردازند تا 24 ساعت از عمرشان در یکی از این خانه ها سپری شود. بهمچنین جمعیت میلیونی وجود دارد که مشتاق دیدن فیلم های مستند دراین باره هستند».
او نظرداد که «اگر ما بودیم از هرکدام از 600 خانه قدیمی کاشان یک مستند دیدنی جهانی می ساختیم». اما تاکید مضاعف مرد غربی این بود که: «شما قدر داشته های خود را نمی دانید. پتانسیل قدرتمند مستند سازی کشور شما می تواند منبع درآمدزایی هم پهلو با نفتتان باشد. از کویرتان تا دریاها و جنگل های بی شمار و مخصوصا مردمتان با این تنوع فرهنگ و آداب و رسوم و...»، این هنرمند به شدت اصرار داشت بر آنچه از دستاوردهایی که به یمن «انقلاب» در زمینه فروپاشی یک دیکتاتوری 2500 ساله در این سوی جهان رخ داده است، رویدادی که طی عمر کوتاهش، هر لحظه و دقیقه آن آکنده از موضوعات و محتوای سیاسی کنجکاوی برانگیز و مناسب ساخته شدن مستند های جذاب و پرمشتری خواهد یود، و نتیجه حرفهایش این بود که : «مشروط بر اینکه خودتان باشید، همچنان که این خانه های کاشان خاص هستند، انقلابتان خاص تر، مردمتان متفاوتند و جغرافیایتان منحصربفرد و آب و هوایتان چهار فصل است، فیلم ها و مستند هایتان هم باید همین ویژگی و لحن خاص خود را داشته باشد، یعنی فیلم هایتان باید همین حال و هوا و رنگ و بو و احساس را منتقل کند و ....».
البته حرف های مرد غربی چیز تازه ای نیست، ولی مطلع خوبی برای این بحث است که ما واقعا قدر و منزلت داشته های مان را نمی دانیم و آنجایی که به آنها نزدیک می شویم خودمان نیستیم. تابلو «سینما حقیقت» را برداشته ایم و زیر این علم سینه می زنیم اما فی نفسه نمی دانیم که چطور سینما حقیقت ، مکتبی جهان گیر شد؟ چون خودمان نیستیم، زیر این عنوان، ره به ارتجاع می بریم، مدافع مستبدانه ترین حکومت و سیستم پلیسی از تاریخ محو شده می شویم و به جای طرح و بسط رویدادهای پیشرو و پیشگام جهانگیر، عامل احیای عقب مانده ترین نوع مدیریت اداره امور این کشور در گذشته، می شویم، سیستمی که توسط اکثریت قریب به اتفاق نفوس ایران به زباله دان تاریخ سپرده شده است. (این رویکرد حتی از پوپولیسم گذشته)، چگونگی ورود به چنین تاریخ نگاری هایی نشان از شدت کم دانشی و وادادگی دارد، اما واقعیت امر براین دلالت دارد که فیلمساز جوان هنوز قوره نشده، گناهی ندارد، آنهم درسینمایی که پژوهش درآن حلقه مفقوده محسوب می شود این اداره کنندگانش هستند که نهایتا الگو های فرمی – ساختاری و مضامین دمده و پیش پاافتاده «غریبه پسند» پیش رویشان است و راهی که هموار است.
این راه هموار کدام است که ما را به «درجا زدن» - نه کمی – و در مواردی به «عقب گردی» واداشته است؟ جشنواره ها! جشنواره ها همه چیزش آماده است: تاریخ و محلش. رویکرد ها و تجاربش. خواست و شهرت و تحویل گرفتن هایش و ...؟ دراین میدان هموار خلاقیت و زحمت و ابداع کم ارزش تر از حرکت در سطح دارد و گرنه مگر ممکن است کسی نداند که در همین خیابان به زعم آقایان «پهلوی»، از ته اش که راه آهن بود و تا قله اش که به تجریش ختم می شد، در سال های دهه 50 ، روزی 4 ساعت «برق»ی درکار نبود، (همه پایتخت همین وضعیت را داشت، چه برسد به دیگر اقصی نقاط مملکت)، یعنی حل دمدستی ترین دستاورد توسعه در عصر حاضر که «برق» است، درتوان مدیریت مدعی رسیدن به دروازه های تمدن بزرگ نبود . عرصه چنان برهمان کاباره دارن تنگ بود که از شکوفه نو (جنب شهرنو – روسپی خانه) تا کاباره «باکارا»ی محل اشراف ، برای روشن نگه داشتن فضای مست سازی خود ، مجبور به دایر کردن ژنراتورهای شخصی شدند . این «حقایق» است که «سینما حقیقت» باید به آنها بپردازد ، نه این «واقعیت» که چنارهای خیابان پهلوی کم شده اند. «ورتوف»ی که از رهگذر فیلم هایش مکتب «سینما حقیقت» زاییده شد، به جای رویکرد عقب مانده ی دفاع از تزار و کاخ نشینان، به حقیقت تحولات رو به جلو اجتماعی و توسعه های مختلف کشورش پرداخت.
فستیوال بازی و جشنواره سازی، یک فرصت و وسیله است، متاسفانه حالا به هدف و مقصد نهایی سینمای کشور تبدیل شده است. شاید معترض شوید که این هم حرف تازه ای نیست! ولی گوشزد این خطر، تازه و جدی است: اگر تا چند سال قبل جشنواره زدگی دربین سینماگران قابل بررسی بود، اما امروز این انحراف دامن مدیران را هم گرفته است. همه راه ها به جشنواره های داخلی و فستیوال های خارجی ختم می شود. واقعا هم راهی نمانده است.
مدیرانی که باید برنامه ریزی، شناسایی، بازاریابی، مشتری خواهی، جذابیت آفرینی، تعامل و معامله و ... را جزو اولویت های خود بدانند و هر روز مسیرهای تازه و جدیدی برای تولید و فروش بیابند، همه وقت و انرژیشان مصروف برپایی جشنواره می شود و دوبرابرش، صرف رصد کردن جشنواره های جهانی و چگونگی شرکت وحضور شخصی و جمعی در آنهاست.
نگارنده خود شاهد صحبت یکی از مدیران بود که در پاسخ شنونده ای می گفت «ما اگر بتوانیم سالانه 500 فستیوال دنیا از6000 تا را رصد و در آنها شرکت کنیم شق القمر کرده ایم! همین ما را بس !» اخیرا یکی از فیلمسازان نقل می کرد که در جلسه دوم شورای تصویب طرح اش، مدیر محترم در عین تعریف و تمجید از او گفته که «انشاالله سال آینده فیلمت در چند جشنواره سروصدا به پاخواهد کرد. برو به کارت دل بده که ما از الان روی فیلم تو در دنیا حساب باز کرده ایم»! دنیای این مدیران، «فستیوال» هاست. درحالی که در کشورهایی با موثرترین فستیوال ها، اصل و اساس تولید مستند، قدرت و جاذبه بازار مصرف همگانی است. بیش از 90 درصد تولیدات این کشورها اصلا راهی فستیوال ها نمی شود. برای آنها فیلمی که مورد پذیرش مثلا شبکه آرته، جئوگرافیک و ... واقع شود به مراتب مهمتر از راهیابی به یک جشنواره حتی درجه یک است. کدام یک از مستند های شبکه ای مانند بی بی سی و ... در فستیوالی شرکت کرده است؟ اما مدیر ما برای مستندسازی که اثرش به جشنواره ای راه یافته، امتیاز ویژه ای قایلند و واگذاری پروژه های بی پرسش بعدی، به چنین افرادی اولویت دارد.
جالب است بدانید که در فرم های تصویب طرح ها، سئوال شده که درکدام جشنواره فیلمتان مقام آورده است، ولی پخش کار از رسانه ای پر مخاطب مانند تلویزیون محلی از اعراب ندارد و بعضا امتیاز منفی می گیرد. آنهم درحالی که می دانیم انتخاب های جشنواره های ما، از هر نظر، تابع سلیقه و نگاه انتخاب کننده است، انتخاب کننده هایی که خود محصول همین جشنواره ها هستند که در بسیاری موارد اساسا گزینش آنها از چارچوب همین رویداد ها عبور هم نمی کند. چرا جشنواره های معتبر و مهم جهانی هیات انتخاب ندارند؟ دقیقا حاصل همین تجربه است که درساختار یک فستیوال، انتخاب ها باید توسط کارشناسان حوزه های مختلف، در راستای نیازها، سیاست های کلی کشور مربوطه، خدمت به فرهنگ عمومی، دیپلماسی بیرونی، ذائقه و تمایل تماشاگر داخلی، مصلحت های روز مملکت و ... باشد، سپس هیات داوری از میان انتخاب های مدیریت کلان جشنواره ، بهترین ها را در صدر می نشانند ، آیا درچنین صورتی «چنارستان» ها واجد ارزش هایی بلند بالا خواهند شد یا برعکس آموزه ای برای فیلمساز می شود تا در درجه اول ، عناصر لازمه ی این میدان را که تحقیق و پژوهش است، بیاموزد؟
این بحث دامنه ای وسیع دارد. اگر عمری بود از منظر های دیگری به آن ورود خواهیم کرد. مشرق 115
۱۸/۰۹/۱۳۹۳ - ۱۳:۳۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[مشاهده در: www.jamnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 53]
صفحات پیشنهادی
ارتقاء مدیران در دولت یازدهم مبتنی بر مبارزه با فساد در ادارات خواهد بود/ مسئولین در مبارزه با فساد نباید هیچ
جهانگیری در همایش ملی ارتقاء سلامت اداری و فساد ارتقاء مدیران در دولت یازدهم مبتنی بر مبارزه با فساد در ادارات خواهد بود مسئولین در مبارزه با فساد نباید هیچ خط قرمزی قائل باشند معاون اول رئیس جمهور گفت مسئولان نباید در مبارزه با فساد هیچ خط قرمزی قائل باشند و بدون تبعیض تمام زخط و نشان اصلاحات برای دولت یازدهم/ تشنج اصلاحطلبان یک سال مانده تا انتخابات/از توهم فتح پاستور تا رویای سبز
باشگاه خبرنگاران گزارش میدهد خط و نشان اصلاحات برای دولت یازدهم تشنج اصلاحطلبان یک سال مانده تا انتخابات از توهم فتح پاستور تا رویای سبز بهارستان اینکه دکتر روحانی از سوی اصلاحطلبان مصادره شده است جای تأمل دارد ولی به هر حال این واقعیت را هم باید در نظر گرفت که جریان اصلاحهفته شانزدهم رقابتهای لیگ برتر پیروزی سبزپوشان برابر صبا/ صعود یک پلهای ذوبآهن در جدول
هفته شانزدهم رقابتهای لیگ برترپیروزی سبزپوشان برابر صبا صعود یک پلهای ذوبآهن در جدولتیم فوتبال ذوبآهن موفق شد با نتیجه 3 بر یک صبای قم را با شکست بدرقه کند به گزارش خبرگزاری فارس از اصفهان عصر امروز دو تیم فوتبال ذوبآهن و صبای قم در هفته شانزدهم رقابتهای لیگ برتر در ورزشیازدهمین نشست مسئولان استانی مدارس فوتبال با حضور مسئولان فدراسیون آغاز شد آیتاللهی: فستیوال آکادمی باشگاهها
یازدهمین نشست مسئولان استانی مدارس فوتبال با حضور مسئولان فدراسیون آغاز شدآیتاللهی فستیوال آکادمی باشگاهها راهاندازی میشود تاج رقابتهای ردههای سنی منطقهای میشودیازدهمین نشست مسئولان استانی مدارس فوتبال کشور امروز در آکادمی ملی فوتبال آغاز شد به گزارش خبرگزاری فارس یازاردبیل جایی سیاست زده است!
ناگفته های محمدباقر بهشتی اردبیل جایی سیاست زده است اردبیل - ایرنا- نشریه اردبیل فردا در شماره روز چهارشنبه خود مصاحبه دکتر محمد باقر بهشتی معاون پیشین برنامه ریزی استاندار اردیبل را که به تازگی از سمت خود استعفا کرده درج کرده است دکتر محمدباقر بهشتی معاون برنامه ریزی استانبرگزاري دوره آموزشي ارتقاي صلاحيت حرفه اي مديران مدارس هيئت امنايي
۱۶ آذر ۱۳۹۳ ۱۶ ۴۸ب ظ برگزاري دوره آموزشي ارتقاي صلاحيت حرفه اي مديران مدارس هيئت امنايي گرد درخصوص ويژگي هاي اين دوره آموزشي خاطرنشان کرد کليه آيين نامه ها ودستورالعمل هاي خدمات آموزشي وپرورشي و در مدارس هيئت امنايي دراين دوره آموزشي موردبررسي و بازنگري قرار مي گيرد به گزامعرفی نامزدهای جوایز اسپیریت برای فيلم های مستقل -
معرفی نامزدهای جوایز اسپیریت برای فيلم های مستقل نامزدهای سیامین دوره اهدای جوایز اسپیریت كه به فيلم های مستقل با هزينه ساخت پايين تعلق میگيرد معرفی شدند به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از هالیوود ریپورتر جوایز فیلم ایندیپندنت اسپیریت هر سال روز بیست و یکم ماه فوریه به فیلمهایمهرانه مهینترابی در گفتوگو با فارس عنوان کرد ردپای خانه سبز در «عشق تعطیل نیست»/ ایفای نقش ساحره
مهرانه مهینترابی در گفتوگو با فارس عنوان کردردپای خانه سبز در عشق تعطیل نیست ایفای نقش ساحره مهرانه مهینترابی در حال حاضر مشغول بازی در دو سریال یکی برای شبکه نمایش خانگی و دیگری برای پخش از شبکه سه سیماست «مهرانه مهین ترابی» در گفتوگو با خبرنگار رادیو وسبز چشمانش، بنفش صدایش منتشر شد
سبز چشمانش بنفش صدایش منتشر شد تهران - ایرنا - آلبوم موسیقی بی کلامسبز چشمانش بنفش صدایش با آهنگسازی روزبه آذر از سوی شرکت راوی آذرکیمیا منتشر شد به گزارش روز یکسنبه خبرنگار فرهنگی ایرنا آلبومسبز چشمانش بنفش صدایش در 7 قطعه تولید شده که در این مجموعه سعی آهنگساز بر پیگیری دفرماندار سبزوار بر تعامل بیشتر دانشگاه و جامعه تاکید کرد
فرماندار سبزوار بر تعامل بیشتر دانشگاه و جامعه تاکید کرد سبزوار – ایرنا – معاون استاندار خراسان رضوی و فرماندار ویژه سبزوار بر تعامل بیشتر دانشگاه و جامعه تاکید کرد و گفت دیوار دانشگاه در مقابل جامعه باید کوتاهترین دیوار باشد به گزارش خبرنگار ایرنا احمد برادران روز یکشنبه درشانزدهمين مانور سراسري زلزله در تمام مدارس آذربايجان شرقي در هفته آينده
۵ آذر ۱۳۹۳ ۱۸ ۴۷ب ظ شانزدهمين مانور سراسري زلزله در تمام مدارس آذربايجان شرقي در هفته آينده مديرکل آموزش و پرورش آذربايجان شرقي بر استمرار ارائه آموزش هاي لازم به دانش آموزان درخصوص مقابله با زلزله در طول سال تحصيلي تاکيد کرد به گزارش خبرگزاري موج جلسه هماهنگي ستاد مديريت بحریک و یازده دقیقه
جام جم نوا گفتگو یک و یازده دقیقه یک و یازده دقیقه پنج شنبه 6 آذر 1393 00 43 | کد خبر 1734738862149103447 | بازدید 2 یک و یازده دقیقهمرکز گسترش پای چنارستانش ایستاد مستند «فدایت شوم پهلوی!» در سینماحقیقت جایزه گرفت
مرکز گسترش پای چنارستانش ایستادمستند فدایت شوم پهلوی در سینماحقیقت جایزه گرفتفیلم مستند چنارستان که ظاهرا موضوع آن سرنوشت شوم چنارهای خیابان ولیعصر است اما در لحظه لحظه آن ادای دین به تمدن نداشته پهلوی است بهترین فیلم هشتمین جشنواره سینما حقیقت شد به گزارش خبرنگار سینمایی فارسبرگزاری ۱۲ برنامه فرهنگی در سیزدهمین جشنواره امام رضا(ع)
برگزاری ۱۲ برنامه فرهنگی در سیزدهمین جشنواره امام رضا ع بخش فرهنگی سیزدهمین جشنواره بینالمللی فرهنگی هنری امام رضا ع ۱۲ برنامه را شامل میشود که هشت برنامه به صورت سراسری و چهار برنامه به صورت بینالمللی برگزار خواهد شد به گزارش خبرگزاری فارس فراخوان سیزدهمین جشنواره بینالملسیزدهمین گروه فنی از ستاد بازسازی عتبات عالیات خوزستان به سوریه اعزام شد
سیزدهمین گروه فنی از ستاد بازسازی عتبات عالیات خوزستان به سوریه اعزام شد اهواز- ایرنا- رییس ستاد بازسازی عتبات عالیات خوزستان از اعزام سیزدهمین گروه فنی و تخصصی به سوریه به منظور مشارکت در بازسازی حرم مطهر حضرت زینب س خبر داد حجت الاسلام سیدمحمود موسوی روز پنجشنبه در گفت وگونوزدهمین دوره مسابقات اذان و ابتهال در قزوین برگزار شد
نوزدهمین دوره مسابقات اذان و ابتهال در قزوین برگزار شد قزوین - ایرنا - نوزدهمین دوره مسابقات اذان و ابتهال در دو مقطع شکوفه ها و بزرگسال با حضور جمعی از مسوولین در سالن آمفی تئاتر امامزاده حسین ع شهر قزوین برگزار شد مدیر کل اوقاف و و امور خیریه استان قزوین در حاشیه برگزاری اینآلبوم سبز چشمانش بنفش صدایش منتشرشد
آلبوم سبز چشمانش بنفش صدایش منتشرشد خبرگزاری پانا شرکت راوی آذرکیمیا آلبوم موسیقی بیکلام ˝ سبز چشمانش بنفش صدایش با آهنگسازی روزبه آذر در 7 شیار تراک را تولید و منتشر کرد ۱۳۹۳ يکشنبه ۱۶ آذر ساعت 10 13 به گزارش سرویس فرهنگی پانا در این مجموعه سعی آهنگساز بر پیگیری دقیق موس-
فرهنگ و هنر
پربازدیدترینها