واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: تا پایان امسال آزمایشگاه های تخصصی نانو درکشور به 50 مرکز افزایش می یابد قم- ایرنا - معاون پژوهشی شبکه آزمایشگاهی فن آوری نانوی کشور موسوم به توانا گفت: تا پایان سالجاری تعداد آزمایشگاه تخصصی نانو دانش آموزی در کشور به 50 مرکز افزایش می یابد.
به گزارش ایرنا، "سعید ساعدی" روز سه شنبه در آیین افتتاح دومین آزمایشگاه تخصصی فناوری نانوی کشور درپژوهش سرای پروفسور حسابی ، وابسته به آموزش و پرورش قم افزود: هم اینک تکمیل و تجهیز 42 آزمایشگاه دانش آموزی در دست اجراست که تا اواخر سال 93 در اختیار دانش آموزان علاقه مند قرار می گیرد.
وی هدف از راه اندازی شبکه توسعه و تقویت آموزش های عملی فناوری نانو، در کشور را بومی سازی علوم و همچنین هدایت و سازماندهی فعالیت های تحقیقاتی و پژوهشی و تقویت حس خود باوری در دانش آموزان عنوان کرد.
ساعدی با اشاره به اهمیت فناوری نانو، آن را علم آینده توصیف کرد، و افزود: دستیابی کشور به این فناوری از اهمیت زیادی برخوردار است، چرا که دشمنان نظام اسلامی با اعمال تحریم علیه کشور قصد دارند، تا مانع رسیدن ایران به چنین فناوریهایی شوند.
وی با بیان اینکه یکی از بهترین برندهای پوشاک درجهان متعلق به ایران است ، افزود: بدون شک دستیابی به این فناوری می تواند موقعیت ایران در صنعت پوشاک و نساجی را ارتقا ببخشد.
وی با اذعان به عقب بودن کشور از یک سری از تکنولوژیها در مقایسه با کشورهای مانند آلمان و ژاپن، تصریح کرد: خوشبختانه کشور در فناوری نانو هم اکنون در وضعیت خوبی به سر می برد، و جایگاه ایران از نظر برخورداری از دانش این تکنولوژی هفتم است.
ساعدی ضمن اشاره به تاکیدات رهبر معظم انقلاب درخصوص ضرورت دسترسی به آخرین فناوریهای روز، تصریح کرد: بدون شک ایران از قابلیتهای فراوانی برای پیشتازی در بسیاری از فناوریها از جمله نانو برخوردار می باشد.
معاون پژوهشی شبکه آزمایشگاهی نانوی کشور ضمن اشاره به آغاز به کار پژوهش سراها در تمامی استان های کشور، تصریح کرد: تمامی دستگاه های مورد استفاده در آزمایشگاه های نانو پیشرفته و به وسیله متخصصان داخلی ساخته شده است.
وی با تاکید بر تحقیق و پژوهش مستمر و بی وقفه از سوی دانش آموزان در آزمایشگاه های نانوی کشور، تصریح کرد: هیچ گونه دغدغه و نگرانی برای تامین بودجه کارهای پژوهشی در این آزمایشگاه ها و جود ندارد، چرا که 40 درصد بودجه مورد نیاز از طرف معاونت علمی و پژوهشی ریاست جمهوری و 60 درصد به همت ستاد ویژه فناوری نانو و وزارت آموزش و پرورش تامین خواهد شد.
ساعدی همچنین ضمن ارایه گزارشی از فعالیت های ستاد نانو در حوزه دانش آموزی به برگزاری سمینارهای متعدد، المپیادهای نانو و همچنین برگزاری 28 نمایشگاه دانش آموزی به صورت هفتگی در استان ها، به منظور شناسایی استعدادهای برتر در حوزه فناوری نانو و ایجاد رقابت سالم و ترویج فناوری نانو در بخش دانش آموزی اشاره کرد.
وی افزود: شرکت بیش از 25 هزار دانش آموز در پنجمین دوره المپیاد نانو و استقبال رو به رشد دانش آموزان از این حوزه از جمله دستاوردهای این ستاد به شمار می رود.
وی همچنین با اشاره به این که امسال بیش از 200 پژوهش سرا در 31 استان کل کشور در برگزاری پنجمین دوره المپیاد دانش آموزی نانو شرکت داشتند، تصریح کرد: روند مشارکت استانهای مختلف در این رویداد قابل توجه بوده و پیش بینی می شود در سال آینده نیز حضور چشمگیری را داشته باشند.
وی با اشاره به شهرهای شیراز، تهران و مشهد به عنوان قطبهای اصلی تحقیقی و پژوهشی کشور درحوزه نانو،خاطرنشان کرد:بدون شک قم نیز با توجه به ظرفیت های خوبی که در آن وجود دارد، می تواند در زمینه فعالیت های پژوهشی نانو در کشور سرآمد باشد.
این آزمایشگاه با 700 میلیون ریال اعتبار به عنوان دومین آزمایشگاه تخصصی نانوی کشور پس از آزمایشگاه پژوهش سرای بصیرت شهر ری راه اندازی شد.ک/2
7403/ 550/
18/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]