واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: دبیر کمیسیون اجتماعی دولت: فرآیند برنامه نویسی برنامه های چهارم و پنجم توسعه نباید تکرار شود تهران - ایرنا - دبیر کمیسیون اجتماعی دولت با تاکید بر اینکه ایده اصلی این است که به روش برنامه ریزی برنامه سوم توسعه بازگردیم، با انتقاد از دستگاه برنامه ریزی، گفت: نباید دوباره فرآیندهای تدوین برنامه های چهارم و پنجم را تکرار کنیم.
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، کیومرث اشتریان روز سه شنبه در همایش ملی رفاه اجتماعی در برنامه ششم توسعه در محل وزارت کار، با اشاره به اینکه در پنل اول این همایش به نام رویکردهای منطقه ای برنامه ریزی رفاه اجتماعی که در کشورمان به فرایندهای متدلوژی کمتر توجه می کنیم، توضیح داد: از صد درصد زمانی که برای تدوین برنامه ریزی تخصیص می یابد متاسفانه تنها 10 درصد آن به روش شناسی مرتبط می شود.
این استاد دانشگاه با تاکید بر اینکه مباحثات متعدد کارمندی در سطوح مختلف دستگاه ها رخ می دهد، درباره فرآیندهای موجود در سیستم نظامی و اداری کشور، گفت: فرآیند اداری کارشناسی کارمندی، سیاسی (شامل نزاع قدرت، مقابله و کشمکش)مطالعاتی و رسمی را در کشور شاهد هستیم با این وجود این فرآیندها شناخته و درک نمی شوند زیرا هیچ ادبیاتی به جز میزان اندکی ادبیات سیاسی تولید کرده ایم.
وی ادامه داد: متدولوژی تدوین برنامه ها، فرآیند انتقال از مطالعات پشتیبان به اقدامات عملیاتی خوب توضیح داده نشده در حالی که اگر ما فرآیندها را خوب درک و تحلیل کنیم، متوجه می شویم که چرا کارها پیش نخواهد رفت.
این استاد دانشگاه تهران افزود: علت عدم اجرای برنامه ها را به دلایل تاخیر در تدوین آیین نامه ها، کلی گویی های قانون برنامه ای و فقدان برنامه اقدامی عملیاتی دانست.
وی تصریح کرد: به نظر می رسد باید بین سیاست های برنامه ششم و قانون برنامه ششم تفکیک قایل شد، اگرچه حجم قوانین را نیز باید کاهش داد.
استاد سیاست گذاری عمومی دانشگاه با تعریف سیاستگذاری که اقدامات اساسی یک وزارتخانه برای حل مشکلات اجتماعی انجام می دهد، توضیح داد: در زیر چشم انداز کلان باید مشکلی را مورد واکاوی قرار داد، قوانین را تحلیل، مدل را اجرا و تدوین تا بتوان سیاستی را اجرایی کرد.
وی با تاکید بر اینکه به جای برنامه ریزی استراتژیک باید از سیاستگذاری عمومی بهره برداری کینم، اظهار داشت: بعد از ابلاغ سیاست های کلی باید سند تفصیلی برنامه سیاست گذاری را تحریر کنیم و در واقع بعد از تدوین سند سیاستگذاری است که باید دید آیا نیازی به تدوین قانون وجود دارد یا خیر؟
اشتریان با نقد سیستم برنامه ریزی در برنامه های سوم و پنجم که مبتنی بر برنامه ریزی استراتژیک بود، ابراز امیدواری کرد از روش فرآیندهای سیاستگذاری عمومی بهره ببریم.
دبیر کمیسیون اجتماعی دولت در پایان سخنانش با تاکید بر اینکه باید از تئوری ها و عبارت های کلان فاصله بگیریم، گفت که تحلیل حقوقی به ما اجازه تدوین پیش نویس آیین نامه ها را می دهد.
گفتنی است، همایش ملی رفاه اجتماعی در برنامه ششم توسعه روز سه شنبه کار خود را در محل وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با حضور برخی از مسئولان وکارشناسان اقتصادی آغاز به کار کرد.
عدالت آموزشی، مسکن اقشار کم در آمد، مراقبت اجتماعی و الگوهای آن، امداد اجتماعی و مدیریت بحران، اشتغال و کارآفرینی گروه های هدف، سازماندهی و مدیریت رفاه اجتماعی، بیمه های اجتماعی نظیر چالش ها و فرصت ها، محدودیت ها و ظرفیت های بیمه های سلامت، روش های فقرزدایی و توانمندسازی گروه های هدف، هدفمندسازی یارانه ها با ارزیابی گذشته و راهکارهای آینده و الگوهای مداخله پیشگیرانه و درمان آسیب های اجتماعی از جمله محورهای مورد بررسی در این همایش خواهد بود.
اقتصام(3)9123**1558
18/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]