واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: دانشمند آلمانی: سوزاندن پلاستیک و زباله قتل عام آدم ها است رشت - ایرنا - پروفسور آلمانی، سوزاندن زباله بویژه پلاستیک را بسیار خطرناک دانست و آن را به قتل عام انسان ها و طبیعت تشبیه کرد.
کریستین کخ دانشمند آلمانی و مخترع فناوری KDV (تبدیل کننده زباله به انرژی و ...) در گفت وگوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا در رشت افزود: سوزاندن پلاستیک مانند یک قتل عام می ماند. وقتی این کار را می کنیم، مانند این است که در یک خیابان پر آدم، پای روی پدال گاز خودرو فشرده و با سرعت از روی مردم عبور می کنیم.
وی خاطرنشان کرد: با سوختن پلاستیک، دیوکسین تولید می شود که کشنده ترین گاز است و هر چند در طبیعت وجود ندارد، ولی ما مسوول تولید آن هستیم و باید بدانیم که سوزاندن زباله خطرناک است و با تولید دیوکسین در کشورها موج سرطان نیز شکل می گیرد.
وی گفت: سوزاندن زباله مانند این است که بر روی طبیعت شمشیر می کشیم و طبیعت نیز پاسخ ما را با سرطان می دهد.
کخ با تشریح فناوری KDV آلفاکات و اثرات مثبت آن بر محیط زیست اظهار کرد:جهان بار دیگر شانس تکرار خطاهای گذشته را ندارد و باید با تولید سوخت سازگار با محیط زیست از آلودگی های زیست محیطی جلوگیری کرد.
وی یادآور شد: این فناوری با محیط زیست سازگار است و کارآمدی بالایی دارد و همچنین در مقایسه با دیگر سامانه ها، باعث آلودگی هوا و تولید گاز دیوکسین نمی شود.
وی افزود: ایران کشوری است که نفت خام زیادی در پالایشگاه ها تولید می شود و به اندازه کافی آلاینده است و بیشتر شدن این آلایندگی ها، می تواند محیط را غیر قابل زیست کند.
کخ در باره مزیت اصلی فناوری تبدیل زباله به مواد سوختی گفت: در این فناوری که با دیگر سیستم های بازیافتی غیرقابل مقایسه می توان 80درصد زباله ها را به گازوئیل تبدیل کرد.
وی اظهار کرد: زیبایی علم این است که پاسخ پرسش ها را از طبیعت می گیرد و بر این اساس، کاتالیزورهای به کار رفته در روش آلفاکات همان کاتالیزورهایی است که طبیعت طی چند میلیون سال استفاده کرده است ولی با توربین های مخلوط کننده، زمان خیلی طولانی طبیعی، معکوس شده و برای رسیدن به نتیجه فقط چند دقیقه لازم است.
کخ با اشاره به اینکه در سیستم های زباله سوز کثیفی و آلایندگی بیشتری به محیط زیست وارد شده و این منطقی نیست که بشر به این مسیر ادامه دهد؛ اظهار کرد: با افزایش جمعیت، زباله های بیشتری تولید می شود که در نهایت این پسماندها کشورها را به بن بست خواهند رساند.
کخ بر لزوم فرهنگ سازی بازیافت زباله در کشورها تاکید کرد و یادآور شد: خیلی زیبا است که از طبیعت الهام بگیریم و راهکارهای درستی برای دفع زباله ها پیدا کنیم.
وی راه های گسترش این فناوری نوین را بومی سازی آن ذکر کرد و گفت: قصد داریم این فناوری را در جهان بویژه در ایران بومی سازی کنیم که هزینه دارد ولی وقتی بومی سازی شد، ارزانترین نوع فناوری در دسترس قرار خواهد گرفت و ما در صدد انتقال پایه ای این دانش و فناوری به ایران هستم تا بومی سازی شود.
کخ تصریح کرد: با توجه به محدودیت های تحریمی، ما نمی توانیم این طرح را در ایران اجرا کنیم، ولی می توانیم این آگاهی و دانش را در اختیار ایرانیان قرار دهیم تا با اقتصادی ترین روش بومی سازی شود.
وی با اشاره به اینکه فناوری KDV از نظر تولید و مصرف برق نیز خودکفا است، افزود: این فناوری قابل مقایسه با دیگر روش های موجود نیست و همچنین از تولید گاز دیوکسین جلوگیری می شود.
پروفسور کخ با 40 سابقه کار مخترع دستگاه توربین اصطکاکی است که می تواند هر نوع پسماند در طبیعت اعم از کشاروزی، شهری و صنعتی را تبدیل به انرژی و سوخت دیزلی (گازوئیل)، آب و خاکستر کند.
براساس اطلاعات فنی ارائه شده، فناوری KDV تمامی داده های ارگانیک از قبیل توده های گیاهی، پلاستکی، چوب، کاغذ، کاه، زباله ها و پسماندهای صنعتی و شهری، ضایعات نفتی و ذغال سنگ را در یک روش اکولوژیکی و اقتصادی پایدار به انرژی و فرآورده های نفتی تبدیل کند که در این فرایند هیچگونه مولکول گازی آزاد نمی شود.
کخ میهمان همایش «زمین و هوای پاک با فناوری نوین پالایشگاهی KDV» بود که برای آشنایی مسوولان منطقه ای با این فناوری و کاربرد آن در رشت برگزار شد.ک/3
619/695
18/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]