واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: مقام قضایی: خانواده در ایجاد یا کاهش زمینه های جرم بین فرزندان موثر است کرمان - ایرنا - رییس شعبه 16 حقوقی (دادگاه خانواده) کرمان گفت: خانواده می تواند هم منجر به ایجاد زمینه های ارتکاب جرم و انحراف در فرزندان شود و هم در کاهش زمینه های ارتکاب جرم و انحراف در فرزندان نقش موثری داشته باشد.
به گزارش روز سه شنبه روابط عمومی دادگستری استان کرمان، حجت الاسلام عباس اسدی در دوره آموزشی ضمن خدمت فرهنگیان ناحیه دو کرمان، با عنوان نقش خانواده در پیشگیری از وقوع جرم و آسیب های اجتماعی، افزود: همان طور که خانواده می تواند بستری مناسب برای رشد و شکوفایی استعدادها و توانایی های فرزندانش باشد به همان صورت هم می تواند با ایجاد عواملی زمینه بزهکاری در فرزندان را ایجاد کرده یا حتی فرزندانش را مجبور به ارتکاب جرم کند.
این مقام قضایی با اشاره به این که خانواده از محیط های نخستین و اجتناب ناپذیری است که کودک به آن وارد می شود، اظهار کرد: رعایت برخی عوامل توسط خانواده در کاهش زمینه های انحراف و آسیب های اجتماعی در جامعه موثر است.
وی گفت: یکی از مهمترین عوامل بازدارنده از آسیب های اجتماعی و انحراف، رعایت احکام تکلیفی فقهی و اصول اخلاق دینی در خانواده است.
وی افزود: اسلام نقش خانواده را در به وجود آمدن یا نیامدن انحراف و آسیب در حالات و مراحل مختلف و متفاوت بسیار مهم دانسته و توصیه های پیشگیرانه متعدد و ارزشمندی را به پیروان خود و سایر افراد بشریت برای هوشیاری نسل بیان کرده است که باور و عمل به این آموزه ها نقش مهمی در کاهش جرم و آسیب دارد.
حجت الاسلام اسدی تاکید کرد: اسلام به نقش وراثت و اهمیت آن در شکل گیری ساختار شخصیتی افراد توجه ویژه ای داشته و آن را زمینه بسیاری از سعادت ها و شقاوت ها معرفی کرده است.
وی گفت: از آنجا که والدین به عنوان مهمترین الگوی فرزندان محسوب می شوند و رفتارهای آینده کودک تا حد زیادی ناشی از اعمال و رفتار پدر و مادر است لذا والدین باید الگوی رفتاری مناسبی برای فرزندانشان باشند.
وی تصریح کرد: کودک از والدین تقلید و با آنها همانند سازی می کند و اگر از والدین رفتارهای منحرفانه سر بزند در چنین وضعیتی همانند سازی کودک با والدین حاصلی جز رفتارهای نابهنجار و منحرفانه نخواهد داشت و به تقلید از والدین دست به کارهای خلاف می زند.
رییس شعبه 16 حقوقی کرمان، سومین عامل موثر در جلوگیری از آسیب های اجتماعی را نظارت والدین بر فرزندان برشمرد.
وی بر نظارت غیرمستقیم، نامحسوس و دوستانه والدین به دور از هرگونه افراط و تفریط (سهل انگاری و سخت گیری بیش از حد) در این زمینه تاکید کرد و گفت: همواره باید در نظارت ها حد تعادل را رعایت کرد تا شاهد بروز انحرافات و آسیب های اجتماعی کمتری در جامعه باشیم.
7433/8154
18/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 125]