واضح آرشیو وب فارسی:فارس: فارس گزارش میدهد
استقبال دولت از نقد در خفقان ۱۶ آذر/ نقد کنید اما با دهان بسته!
مراسم روز دانشجو، امسال در شرایط شدید امنیتی برگزار شد به طوریکه برخی میگویند دولت دهان آزاداندیشان را بسته است و پشت هم میگوید نقد کنید! در خفقان میخواهند به استقبال نقد بروند.
به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری فارس، 16 آذر روزی که به نام دانشجو نامگذاری شده است امسال با حال و هوایی برگزار شد که کمتر بوی دانشجویی داشت و به نوعی روزی که به نام دانشجویان است امسال به کام دیگران بود. برای پی بردن به چگونه برگزار شدن برنامههای 16 آذر سال 93 در دانشگاههای کشور کافی است نگاهی به عناوین اخبار این روز بیندازیم تا بدانیم امسال در روز دانشجو چگونه حرمت دانشجو و جنبش دانشجویی در دانشگاهها حفظ شد! سخنرانی حسین شریعتمداری در دانشگاه صنعتی امیرکبیر لغو شد سخنرانی میرتاج الدینی در دانشگاه تبریز نیز لغو شد سخنرانی حجتالاسلام و المسلمین حمید رسایی در دانشگاه صنعتی قم لغو شد سخنرانی سیدمحمود نبویان در دانشگاه آزاد اراک به مناسبت روز دانشجو نیز لغو شد سخنرانی همسر شهید علیمحمدی در دانشگاه هنر اسلامی تبریز هم لغو شد سخنرانی خواجه سروی در دانشگاههای فردوسی مشهد و صنعتی ارومیه هم لغو شد سخنرانی پیمان فضلینژاد در برنامه بسیج دانشجویی دانشگاه اصفهان لغو شد اینها عناوین خبری روزی است که به نام دانشجو نامگذاری شده است و در همین روز سخنرانی دانشگاهیان در دانشگاهها به دلیل اینکه سخنرانان منتقد دولت هستند لغو میشود. از حاشیههای دیگر مراسم این روز مانند بازداشت خبرنگاران و عکاسان رسانهها، حمایت از سران فتنه، درگیری با دانشجویان منتقد بگذریم ولی لغو سخنرانی منتقدان دولت درست در روزی که رئیس جمهور از دانشگاهیان میخواهد که دولت را نقد کنند تعجبآور است.
برخی میگویند دولت دهان آزاداندیشان را بسته است و پشت هم میگوید نقد کنید. اینکه با دهان بسته چگونه میتوان نقد کرد هم البته هنری است که شاید آنهایی که در خفقان میخواهند به استقبال نقد بروند از آن اطلاع داشته باشند. البته در وزارت علوم دولت یازدهم فضای دانشگاهها به گونهای شد که کم ندیدیم از این ژستهای جلوی رو و اقدامات پشت سر که 180 درجه با هم متفاوت است.
ولی در 16 آذر امسال این عملکرد به اوج خود رسید به طوری که آنچه گوش میشنید ژست انتقادپذیری دولت بود و آنچه چشم میدید ایجاد خفقان، فضای امنیتی شدید و حذف مخالفان و منتقدان بود. در شرایطی که با چشم دیدیم در دانشگاهها شال سبز توزیع شد، پیام تصویری یکی از سران فتنه پخش شد، شعارهایی در حمایت از سران فتنه و رفع حصر در مقابل رئیس جمهور سر داده شد. چطور میتوانیم به آنچه گوشمان از رئیس جمهور شنید که دانشگاه نباید پایگاه احزاب باشد اطمینان کنیم؟
از طرفی میگویند نقد کنید از آن طرف درهای نقد را میبندند و دانشگاهیان را برای سخنرانی به دانشگاه راه نمیدهند. از طرفی میگویند دانشگاه پایگاه احزاب نیست و نباید یک جناح خاص در دانشگاه جولان دهد از طرف دیگر پیام تصویری از سران فتنه پخش میشود و شال سبز توزیع میکنند و تشکلهای دانشجویی که در تقسیم بندی کذایی خودشان منتسب به حزب مخالف هستند را به مراسم روز دانشجو دعوت نمیکنند. در مراسم روز دانشجو تنها دانشجویانی در حضور رئیس جمهور سخنرانی کردند که از دولت انتقاد نداشتند و این همان روحیه انتقادپذیری است! مخالفان به مراسم رسمی دعوت نمیشوند و اگر به هر حال نقد خود را مطرح کنند یا بی سواد تلقی میشوند یا اقلیت تازه به دوران رسیده. درحالی که از مدتها قبل اعلام شده بود حسین شریعتمداری مدیر مسئول روزنامه کیهان به دعوت بسیج دانشجویی و به مناسبت 16 آذر در این دانشگاه مراسم سخنرانی و پرسش و پاسخ خواهد داشت، مسئولان دانشگاه امیرکبیر با وجود دعوت قبلی و اصرار بسیج دانشجویی این دانشگاه، با حضور شریعتمداری در این دانشگاه مخالفت کرده و سخنرانی وی را لغو شده اعلام کردند. در حالیکه فائزه هاشمی در دانشگاه سخنرانی میکند، سخنرانی منصوره کرمی همسر شهید علی محمدی در آستانه 16 آذر و روز دانشجو در دانشگاه هنر اسلامی تبریز لغو میشود. مسعود پزشکیان نماینده اصلاح طلب مجلس شورای اسلامی جایگزین وی در این مراسم شد. در آستانه روز 16 آذر در اقدامی عجیب از سوی مسئولان مراسم سخنرانی سید محمود نبویان نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی لغو شد. برنامه سخنرانی نبویان حدود یک ماه قبل اطلاعرسانی شده بود و برگزار کننده این برنامه بسیج دانشجویی بود. این اقدام در حالی است که بسیاری از محکومان و عناصر دخیل در فتنه به مناسبت 16 آذر در دانشگاههای مختلف تهران و شهرستانها به سخنرانی پرداختند. شنیدن این اخبار و دیدن آنچه در مراسم روز دانشجو صورت گرفت، در ذهن این جمله را متبادر میکند که حرف زدن آزاد است ولی فقط برای آنهایی که دستچین شدهاند؛ انتقاد آزاد است ولی نه علیه دولت؛ دانشگاه پایگاه احزاب نیست ولی فقط در مورد احزاب مخالف دولت. و این همان روحیه نقدپذیری و استقبال از نقد است که این روزها در دانشگاههای کشور تعریف میشود. انتهای پیام/
93/09/18 - 13:17
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]