واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: ایجاد 10 کمیسیون تخصصی برای تدوین پیش نویس الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت تهران-ایرنا-معاون علمی و تقسیم کار مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت از ایجاد 10 کمیسیون تخصصی به منظور تدوین الگوی پایه در این زمینه خبر داد.
به گزارش خبرنگار علمی ایرنا، دکتر هادی اکبرزاده روز سه شنبه در همایش آینده پژوهی در الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت اظهار داشت: الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت دارای ویژگی هایی چون منطبق بودن بر شرایط عینی جامع، ناظر بر حل مسایل اساسی جامعه، مورد اجماع جامعه دینی و علمی و زمینه ساز زندگی سبک زندگی اسلامی ایرانی و در حال حاضر چنین الگویی با این ویژگی ها نداریم.
وی با بیان اینکه تاکنون 50 سیاست کلی از سوی مقام معظم رهبری مصوب شده است، تصریح کرد: تعداد اسناد مصوب و ابلاغ شده، نشان می دهد در حال حاضر کمبودی در زمینه اسناد نداریم.
وی ادامه داد:برای پاسخ به این سوال که ضرورت تدوین سند دیگری برای الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت نیاز به آگاهی در خصوص ویژگی های این الگو است.
اکبرزاده، جامع و فراگیر بودن، منطبق بودن بر شرایط عینی جامع، ناظر بر حل مسایل اساسی جامعه، مورد اجماع جامعه دینی و علمی و عوام فهم و زمینه ساز زندگی سبک زندگی اسلامی ایرانی را از ویژگی های این الگو ذکر کرد.
وی ادامه داد:نظریههای مورد استفاده در این الگو نیز منبعث از مبانی متقن دینی، آرمان گرا و واقع بین، قابل رقابت با نظریه های رقیب، توان باز تولید ارزش های اسلامی و مورد اجماع اندیشمندان دینی است که در حال حاضر چنین الگویی با این ویژگی ها نداریم.
معاون علمی و تقسیم کار مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت با بیان اینکه برای تدوین الگو روش های مختلفی وجود دارد، یادآور شد:توجه به نظریه و سپس تدوین الگو، استفاده از الگوهای رایج و توجه همزمان به الگو و نظریه، سه روش موجود برای تدوین است و مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت برای تدوین این الگو از روش سوم استفاده کرده است.
وی همچنین به روش تدوین الگو اشاره کرد و گفت:بر اساس تاکیدات مقام معظم رهبری در روند تدوین، الگو به عنوان موجود زنده دیده شده است از این رو روند شکل گیری این الگو تدریجی و فرآیندی است.
اکبرزاده با تاکید بر اینکه پویایی، دینامیک بودن، منعطف و دارا بودن پایه دانشی این الگو منجر شده است که از سایر اسناد متفاوت باشد، خاطرنشان کرد: الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت بر اساس فرمایشات مقام معظم رهبری بالاترین اسناد کشوری است که برای تدوین آن مرکزی تحت نظر ایشان تشکیل شده است.
معاون علمی و تقسیم کار مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت نظریه پردازی، تولید دانش و گسترش فضای گفتمانی با هدف اقناع نخبگان را از ماموریت های این مرکز ذکر کرد و ادامه داد: جامعه هدف ما دانشگاه و حوزه و جوانان به عنوان موتور حرکت جامعه تعیین شده است و استفاده حداکثری از ظرفیت علمی و نخبگانی کشور، کارآمد کردن ساختارهای موجود و حفظ هویت فرادستگاهی نیز خط مشی تعیین شده مرکز برای رسیدن به اهداف است.
اکبرزاده ضمن اشاره به برنامه های جدید مرکز الگوی اسلامی ایرانی گفت: جهت گیری ما تدوین سند پایه است که برای این منظور مراحلی را پیش بینی کردیم که از آن جمله می توان به طراحی الگوی پایه اشاره کرد که زمینه ای برای تدوین پیش نویس الگو خواهد بود که برای تدوین الگوی پایه اقدام به ایجاد 10 کمیسیون تخصصی در مرکز شده است.
معاون علمی و تقسیم کار مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت برگزاری چهارمین کنفرانس در اردیبهشت ماه سال 94 را از دیگر برنامه های این مرکز نام برد و گفت: این کنفرانس با عنوان "پیشرفت ایران؛ گذشته، حال و آینده" خواهد بود که در آن در سه محور اصلی کندوکاو و فراز و فرود و تحولات تاریخی ایران، قابلیت ها و سرمایه های ماندگار ملی و ارزیابی وضع موجود، آینده پژوهی و فرجام شناسی برگزار خواهد شد.
اکبرزاده تاکید کرد: تدوین الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت یک کار بلند مدت است و کار یک گروه نیست و همه ظرفیت علمی کشور پای کار بیایند می توانیم به موفقیت این کار امید داشته باشیم.
همایش یک روزه آینده پژوهی در الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت با حضور صاحبنظران این حوزه در دانشگاه صنعتی امیرکبیر درحال برگزاری است.
علمی (3)1055**1440
18/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]