واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: حجت الاسلام یوسفی: الگوی اقتصادی پیشرفت اسلامی ایرانی بر عدالت محوری و مردم سالاری تکیه دارد تهران - ایرنا - مدیر گروه اقتصاد اسلامی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، مردم سالاری و عدالت محوری را دو رکن اصلی الگوی اقتصادی پیشرفت در جامعه اسلامی ایرانی برشمرد.
به گزارش خبرنگار علمی ایرنا، حجت الاسلام و المسلمین دکتر " احمدعلی یوسفی" روز پنجشنبه در ششمین کنگره پیشگامان پیشرفت اظهار داشت: بررسی روایات ما نشان می دهد که همه مردم یک جامعه اسلامی دارای سلامتی، وسعت روزی، امنیت و روابط سالم اجتماعی و رفاه و آسایش باشند.
عضو اندیشکده اقتصاد و عدالت مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت افزود: در دیدگاه های فقها و علمای خود که از جامعیت معارف اسلامی برخوردارند و مفسر، کلامی، فیلسوف و عارف هستند و در عمل و گفتار و کتابت، استاد اخلاق به شمار می آیند همانند امام راحل (ره)، آیت الله شاه آبادی، علامه طباطبایی، آیت الله جوادی آملی، مقام معظم رهبری وقتی وارث عرصه های اجتماعی و اقتصادی می شوند ادبیات و الگوها و عبارات و واژه هایی که به کار می برند کاملا متفاوت از الگوها و عبارات غربی و سرمایه داری است.
وی در ادامه به معرفی الگوهای اقتصادی پیشرفت بر اساس نظرات فقهای معاصر اسلام پرداخت و گفت: یکی از این الگوها حدود 80 سال قبل از سوی آیت الله محمدعلی شاه آبادی مطرح شد و ما ایشان را به عنوان استاد اخلاق و عرفان می شناسیم درحالیکه مرحوم شاه آبادی یک عالم اجتماعی و اقتصادی است که بر مبنای توحید افعالی و عملی، ساختار اقتصادی ویژه ای ارائه داد که من آن را الگوی پیشرفت اقتصادی فراگیر نام نهادم.
یوسفی توضیح داد: الگوی آیت الله شاه آبادی، یک ساختار اقتصادی را در سطح ملی مطرح می کند و درون این ساختار بنگاه های تولیدی و توزیعی، جایگاه بنگاه ها و نحوه تامین سرمایه، نحوه اداره و بازار کار آن را تبیین و ارائه می کند.
وی با بیان اینکه دومین الگو با عنوان "الگوی کوثری" از طرف آیت الله جوادی آملی مطرح شده است، خاطرنشان کرد: این مدل در مقابل الگوی تکاثری قرار دارد که یکی از تاکیدات آن این است که اشتغال باید همراه با کرامت انسانی باشد و این دیدگاه، اشتغال در سیستم سرمایه داری را یک نوع مزدوری می داند.
این استاد حوزه و دانشگاه یادآور شد: ویژگی دیگر الگوی کوثری این است که ما خام فروشی را باید کنار بگذاریم زیرا هیچ انسان عاقلی، مغازه خودش را برای تامین مخارج خانواده اش نمی فروشد بلکه باید از درآمد حاصل از مغازه برای مخارج خود و خانواده استفاده کند بنابراین سرمایه را باید در جریان فرآوری قرار داد و به بهترین شکل و متناسب با شرایط روز از آن استفاده کرد ارزش افزوده های متنوع باید ایجاد کنیم و خام فروشی را کنار بگذاریم.
وی همچنین به الگوی سوم اقتصادی پیشرفت که مبتنی بر دو دیدگاه اساسی مقام معظم رهبری است اشاره کرد و گفت: این الگو بر دو پایه اصلی عدالت محوری و مردم سالاری استوار است و حتی مقام معظم رهبری الگوی اجرایی این امر را هم مشخص کرده اند اما شرایط اقتصادی کشور ما به گونه ای است که این مدل های اساسی کنار گذاشته شده و بایگانی می شود.
یوسفی تصریح کرد: یکی از مصادیقی که می تواند به مردم سالاری اقتصادی عدالت محور را محقق کند تعاونی های فراگیر ملی است که مقام معظم رهبری در بند 11 سیاست های کلی اصل 44 قانون اساسی آن را مطرح کردند.
وی ادامه داد: من این مدل را مبتنی بر دیدگاه های ایشان بازسازی کرده و به دو نوع بنگاه های اقتصادی مردم سالاری عدالت محور تام و متوسط تقسیم بندی کردم که منظور از تام این است که ساختار اقتصادی ملی ما باید به گونه ای شکل بگیرد که هر سه گروه فعال اقتصادی شامل صاحب سرمایه، نیروی کار و مصرف کننده در مدیریت فرآیند اقتصادی نقش داشته باشند.
مدیر گروه اقتصاد اسلامی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی بیان داشت: مردم سالاری اقتصادی به آن جریانی از اقتصاد گفته می شود که فعالان اقتصادی درجهت تحقق اهداف فرآیند اقتصادی دائما در جریان رشد و بالندگی اخلاقی، تخصصی و اجتماعی هستند.
ششمین کنگره پیشگامان پیشرفت با حضور 800 نفر از دانشجویان رشته های مختلف و طلاب علوم دینی و به همت مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت در مرکز همایش های بین المللی دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد.
علمی (3)**1055**1599
13/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 54]