واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: رییس مرکز پژوهش های مجلس: سومین همایش نقش پژوهش در فرآیند قانونگذاری دوشنبه آینده برگزار می شود تهران - ایرنا- رییس مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی گفت: سومین همایش نقش پژوهش در فرآیند قانونگذاری دوشنبه آینده و همزمان با هفته پژوهش برگزار می شود.
به گزارش خبرنگار پارلمانی ایرنا، «کاظم جلالی» در حاشیه جلسه علنی روز سه شنبه مجلس در جمع خبرنگاران از شرکت کنندگان این همایش را جمعی از شخصیت های دولتی، نمایندگان مجلس، اعضای شورای نگهبان و دست اندرکاران امر قانونگذاری بیان کرد.
وی افزود: تبیین روابط متقابل پژوهش و قانونگذاری، تعامل بین پژوهشگران، آسیب شناسی طرح ها و لوایح از مهم ترین اهداف
سومین همایش نقش پژوهش در فرآیند قانونگذاری است.
رییس مرکز پژوهش های مجلس به تشریح برنامه های این مرکز پرداخت و گفت: ما تلاش کردیم شورای راهبردی را در مرکز پژوهش های مجلس تشکیل دهیم که این شورا متشکل از نمایندگان مجلس، اساتید دانشگاهی و افراد با تجربه از بخش های دولتی و خصوصی است.
وی یادآور شد: مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی همواره تلاش کرده است با دولت در تهیه پیش نویس های قوانین همکاری های لازم را داشته باشد، همچنین ما تلاش داریم در راستای تهیه لوایح با دولت همکاری می کنیم.
وی یادآور شد: مرکز پژوهش های مجلس تلاش کرده از ظرفیت های دانشگاه ها و مراکز پژوهشی استفاده کند و در این راستا با برخی دانشگاه ها همچون دانشگاه شهید بهشتی تفاهم نامه هایی را امضا کرده ایم.
رییس مرکز پژوهش های مجلس ادامه داد: همچنین ما با دانشگاه علامه طباطبایی در زمینه اقتصاد مقاومتی تفاهم نامه ای را امضا کرده ایم و تلاش داریم با دیگر دانشگاه ها نیز این ارتباط را داشته باشیم.
جلالی از تشکیل دبیرخانه اقتصاد مقاومتی در مرکز پژوهش های مجلس خبر داد و اظهار داشت: ما در این دبیرخانه گزارش های خوبی تهیه کرده ایم.
وی یادآور شد: مرکز پژوهش های مجلس با مراکز پژوهشی کشورهای مختلف ارتباط خوبی برقرار کرده است که از جمله می توان به امضای تفاهم نامه با مرکز پژوهش های کره جنوبی اشاره کرد.
وی همچنین از افزایش همکاری های مرکز پژوهش های مجلس با مجمع تشخیص مصلحت نظام و کمیسیون های آن و تشکیل گروه آینده پژوهی در این مرکز خبر داد.
رییس مرکز پژوهش های مجلس ادامه داد: ما با مرکز پژوهش های قوه قضاییه نیز تفاهم نامه ای در بحث قوانین و با مرکز تحقیقات استراتژیک نهاد رییس جمهوری امضا کرده ایم.
جلالی همچنین از برگزاری نشست این مرکز با انجمن های علمی سراسر کشور خبر داد و افزود: تلاش ما این است که از ظرفیت تحقیقاتی مراکز مختلف استفاده کنیم.
وی خاطرنشان کرد: ما در آسیب شناسی مسایل بانکی نیز تحقیقات خوبی را انجام داده ایم.
نماینده مردم شاهرود در مجلس یادآور شد: چندین سال بود که رتبه ایران در شاخص های کسب و کار غلط به اطلاع بانک جهانی می رسید از این رو مرکز پژوهش ها در مورد این شاخص ها آسیب شناسی های لازم را انجام داد و نتایج آن را منتشر کرد.
جلالی تصریح کرد: این نتایج توانست شاخص های بانک جهانی را اصلاح و جایگاه ایران را ارتقا دهد.
وی ادامه داد: تدوین الگوی ماتریس حسابداری اجتماعی و جدول داده ستانده به روز شده ایران برای سال 90 یکی از اقدامات مهم این مرکز است که می تواند برای اتخاذ سیاست ها موثر باشد.
وی افزود: آخرین بار این الگوی ماتریس سال 80 توسط مرکز آمار ایران انجام شد و پس از آن مرکز پژوهش های مجلس با هزینه کمتر این کار را انجام داد.
رییس مرکز پژوهش های مجلس خاطرنشان کرد: ما این اقدام را با سرعت بیشتری انجام دادیم زیرا در آستانه تنظیم برنامه ششم توسعه هستیم و جدول داده ستانده می تواند کمک موثری باشد.
جلالی تاکید کرد: ما همچنین تلاش کردیم شاخص های نظارت از سیاست های اقتصاد مقاومتی را تدوین کنیم.
وی، آسیب شناسی قانون مالیات، ارایه الگو برای اصلاح قانون هدفمندی یارانه ها و اصلاح قانون برنامه را از دیگر اقدامات مرکز پژوهش های مجلس عنوان کرد.
سیام ** 9121 ** ل.ا**1336
18/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]