واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران:
نظام مدیریت کشور باید اصلاح شود/ سلامت نظام اداری و اقتصادی لازمه دستیابی به اهداف توسعهای
وزیر دادگستری ریشه بسیاری از مشکلات کشور نظام مدیریتی باستانی و ملوکالطوایفی حاکم عنوان و بر ضرورت ایجاد سلامت نظام اداری و اقتصادی کشور تاکید کرد.
به گزارش خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگارانحجت الاسلام و المسلمین مصطفی پورمحمدی وزیر دادگستری در همایش رفاه اجتماعی در برنامه ششم توسعه که از صبح امروز در محل وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در حال برگزاری است گفت: کارهای مقدماتی خوبی در موضوع رفاه اجتماعی انجام شده که امیدواریم به جمع بندی مطلوب برسد زیرا در حوزه رفاه عمومی و اجتماعی نیاز به یک دیدگاه روشن،فراگیر، جامع، کاربردی و منطبق با نیازها و ارزشها وجود دارد.
وی با اشاره به اینکه 3 موضوع امنیت،عدل و خضب مورد نیاز مردم است ادامه داد: اصلیترین نیاز هر جامعه امنیت و مناسبات عادلانه است که منظور از عدالت صرفا عدالت غذایی نیست بلکه عدالت اجتماعی،اقتصادی، سیاسی، قضایی و داوری را نیز شامل میشود.
وی خضب را هم به معنای رفاه عنوان کرد و گفت: این سه مورد با یکدیگر ارتباط دارد و هیچکدام بدون دیگری محقق نخواهد شدچرا که امنیت بدون عدل و رفاه محقق نمیشود و عدالت نیز در محیط ناامن نیز امکان تحقق ندارد.
پورمحمدی در ادامه با بیان اینکه عدالت در جامعه غیر مرفه و غیر برخوردار عدالت فقیرانه است ادامه داد: عدالت در این جامعه گسترش فقر را به دنبال خواهدداشت و جامعه فقیر و غیر برخوردار به ناهنجاری روی میآورد و جامعهایست که امنیت لازم را ندارد و عدالت در آن متزلزل است.
وی با اشاره به اینکه منظور از رفاه و برخورداری تنها بعد مادی زندگی نیست تصریح کرد: رفاه،فرهنگ،اخلاق ، کرامت و برجستگیهای انسان را نیز شامل میشود.
وی در ادامه با اشاره به روایتی با این مضمون که پس از طلب برکت روزی گفته شده اگر روزی ما برکت نداشته باشد ما نمی توانیم نماز بخوانیم روزه بگیریم و فرایض دینی خود را انجام دهیم اظهار داشت: معنای این روایت این است که جامعه غیر برخوردار جامعه ای است که از لحاظ اخلاقی سقوط خواهد کرد و جامعهای که گرفتار معاش است از لحاظ فرهنگی مشکل خواهد داشت.
وی در ادامه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی وزارتخانهای بسیار حساس در حوزه رفاه اجتماعی و نهادی تامینی و حمایتی دانست و گفت: بیشترین خدمات عمومی را این وزارتخانه ارائه میدهد همچنین مقوله کار که مهمترین مقوله اجتماعی است از سوی این وزارتخانه مدیریت میدیریت و حمایت میشودو حوزه تعاون نیزتحت پوشش این وزارتخانه است.
پورمحمدی در ادامه گفت: دولت تدبیر و امید به دنبال توسعه است و ما باید در حوزههای فرهنگی سیاسی و رفاهی توسعه را به شکل جدی دنبال کنیم و به توسعه با تمام ابعاد آن توجه داشته باشیم.
وی در ادامه با اشاره به اینکه اگر به تمام ابعاد توسعه توجه نکنیم، طبقه برخوردار بدون حد وحصر را در کنار چاله های بزرگ و درههای عمیق محرومیت خلق میکنیم ادامه داد: جامعه مناسب جامعهای است که طبقه متوسط و گسترده و برخوردار داشته باشد و فاصله میان دهک ها کم شود همچنین ما نیازمندیم تا نظام تامین اجتماعی قدرتمند و حرفهای را در راستای ایجاد طبقه متوسط برخوردار تشکیل دهیم.
وزیر دادگستری با بیان اینکه بحثهای موجود پیرامون اینکه برنامه های حوزه رفاه در برنامه چهارم و پنجم به خوبی اجرا نشده تصریح کرد: این عدم اجرا و برنامه ریزی مناسب نه تنها در برنامههای حوزه رفاهی بلکه در سایر بخشها نیز مشاهده شده است که این امر نیز به دلیل نبود نظام برنامه ریزی و اداری مناسب در کشوراست که هم اکنون نیز ادامه دارد.
وی با تاکید براینکه برنامه ریزان باید نگاهی واقع بینانه، اجرایی و هماهنگ در این حوزه داشته باشندادامه داد: کشور ما از ظرفیتهای خوبی در ابعاد مختلف از جمله منابع طبیعی و منابع انسانی ارزنده برخوردار است اما به دلیل مشکلات عمدهای که در نظام مدیریتی وجود دارد نتوانستیم از این منابع به خوبی استفاده کنیم.
پور محمدی نظام مدیریت باستانی و ملوکالطوایفی را عامل بر ریشه مشکلات کشور عنوان کرد و اظهار داشت: ما ابزار دولت مدرن را به همراه برخورداری از فرهنگ عمیق اسلامی ایرانی و شیعی در اختیار داریم اما به دلیل وجود نگاه بخشی و ملوکالطوایفی نتوانستیم به هماهنگی و همکاری در اجر و برنامه ریزی امور برسیم و در یک عقب ماندگی مدیریتی باقی ماندهایم.
وزیراقتصادی ادامه داد: همچنین به مدل مدیریتی به بیش فعالی گرفتار شدهایم که این امر در دنیای امروز که دنیای تخصص و ریز تخصص است دیگر قابل قبول نیست چرا که کشورهای پیشرفته و موفق دنیا با کنار هم چیدن این تخصصها و هماهنگی میان بخشهای مختلف به جامعهای برخوردار دست یافته است.
وی در ادامه با تاکید بر اینکه در نظام معیوب اداری و اقتصادی نمیتوان کار کرد افزود: برای دست یافتن به نظام اداری و اقتصادی کامل باید ابتدا با فساد مبارزه کرد که سلامت اقتصادی و اداری برقرار شود همچنین موضوع رفاه اجتماعی نیز باید درکنار این موارد مورد توجه قرار گیرد به طوری که احساس رضایت برای مردم ایجاد شود و اگر این موارد با یکدیگر ترکیب و هماهنگ شود و از ابزارهای موجود نیز به خوبی استفاده شود به رشد و شکوفایی خواهیم رسید.
وی با اشاره به شرایط تحریم، تهدید و رجز خوانیهای دشمن ادامه داد: ما میتوانیم فشار ها و تحریمها را به فرصت تبدیل کنیم زیرا جامعه بزرگ و با ظرفیتی داریم و دشمنان هم این را میدانند و نیاز است تا با همت از وضعیتهای موجود استفاده کنیم.
وزیر دادگستری در پایان با اشاره به ضرورت ایجاد بانک جامع اطلاعاتی در کشور خاطر نشان کرد: بدون اطلاعات کامل و ایجاد بانک،خواستها و مطالبات عملی نخواهد شد و باید با جمعآوری اطلاعات خرده بانکها و تبدیل آن به بانک جامع اطلاعاتی ظرفیت مدیریتی بزرگی را در کشور ایجاد کنیم.
انتهای پیام/
تاریخ انتشار: ۱۸ آذر ۱۳۹۳ - ۱۲:۲۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 89]