واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: مرکزتحقیقات میگوی عاری از بیماری در بوشهر 95 درصد پیشرفت فیزیکی دارد بوشهر- ایرنا- رییس پژوهشکده میگوی کشور گفت: مرکز ملی تحقیقات میگوی عاری از بیماری خلیج فارس که در بوشهر در دست ساخت است 95درصد پیشرفت فیزیکی دارد و بزودی افتتاح می شود.
خسرو آیین جمشید روزسه شنبه درگفت و گو با ایرنا افزود: تاکنون برای ساخت و راه اندازی این مرکز تحقیقاتی که عملیات اجرایی آن در سال 91 آغاز شد، 26میلیارد ریال تاکنون سرمایه گذاری صورت گرفته است.
وی اضافه کرد: برای تکمیل این مرکز تحقیقاتی دربخش های پوشش گلخانه ای، سیستم تصفیه مدار آب و دیگر تجهیزات به 15 میلیارد ریال اعتبار نیاز است.
آیین جمشید بیان کرد: با توجه به وجود عوامل بیماری زای مختلف درصنعت پرورش میگو و سابقه بروز بیماریهای ویروسی مهلک در کشورهای مختلف تولید کننده میگوی پرورشی که باعث واردن آمدن خسارت اقتصادی درحدود 10میلیارد دلار شده و خسارتهای ناشی از بیماری لکه سفید میگو درسال های 81، 84 و 86 در استانهای خوزستان، بوشهر و سیستان و بلوچستان به اقتصاد کشور و تولید کنندگان، طرح کسب و انتقال دانش فنی برای تولید انبوه میگوی عاری از بیماری (SPF ) در کشورمطرح شد.
وی ادامه داد: با اجرای این طرح قطع وابستگی به محصول خارجی با هدف بومی سازی فناوری تولید میگوی عاری از بیماری خاص در جمهوری اسلامی ایران یکی از مهمترین اولویت های برنامه راهبردی میگو در دستور کار موسسه تحقیقات علوم شیلاتی و پژوهشکده میگوی کشور قرار دارد.
وی اظهارکرد: پژوهشکده میگوی کشور طراحی و ساخت مرکز ملی تحقیقات میگوی عاری از بیماری خلیج فارس به عنوان هسته اصلی میگوهای مولد عاری از پاتوژن (NBC) کشور و محلی برای ذخیره سازی میگوی عاری از پاتوژنهای خاص و پایش دائمی تولید میگوی SPF از سال 91در منطقه شغاب واقع در حومه شهر بوشهر آغاز کرد.
آیین جمشید گفت: این مرکز ظرفیت تولید چهار هزار جفت میگوی مولد SPF و 20 هزار جفت پیش مولد SPF را در سال دارد.
وی بیان کرد: این مرکز تحقیقاتی دارای دو سالن مولد سازی و هچری، یک سالن مجزا برای پرورش لارو تا مرحله جوانی است.
رییس پژوهشکده میگوی کشور گفت: پرورش میگوهای جوان تا مرحله پیش مولد در استخرهای پرورشی گلخانه ای انجام می شود و سیستم گردش آب همه سالن ها و استخرهای پرورشی به صورت مداربسته است.
وی اظهارکرد: آب مورد استفاده در این مرکز در سه مرحله تصفیه و گند زدایی و آبهای خروجی به استخر تصفیه پساب منتقل و پس از گند زدایی از مرکز خارج می شود.
آیین جمشید بیان کرد: در این سالن ها 19 استخر بتنی برای نگهداری مولد میگو، 9 حوضچه تکثیر و آزمایشگاه مرکزی برای آزمایش و بررسی بیماری های میگو بوده که قادر است بیماری های آبزیان پرورشی و دریایی را کنترل و بررسی کند.
وی گفت: این مرکز تحقیقاتی دارای آزمایشگاههای پایش عوامل میکروبی، ژنتیک مولکولی و سلولی، فایکولب و غذای زنده است و با توجه به سطح بالای ایمنی زیستی این مجموعه امکان بازدید از طریق سیستم CCTV مجهز به دوربین های مدار بسته و به صورت لحظه ای از طریق اینترنت فراهم شده است.
وی افزود: امسال در مرکز تحقیقاتی پژوهشکده میگو فعالیت های پژوهشی و ژنتیکی روی آبزیان و جلبک های دریایی و ماهیان یال اسبی در دست اجراست که نتایج آن حفظ و تقویت ذخایر این آبزیان است.
رییس پژوهشکده میگوی کشور در بوشهر بیان کرد: استان بوشهر دارای ظرفیت های مهم در پرورش آبزیان بویژه میگو است که بیش از 60 هزار هکتار اراضی ساحلی استان بوشهر برای این مهم شناسایی شده است. ک/3
629/539
18/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]