واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: ۱۰ پیشنهاد رئیس جمهور برای مبارزه با تروریسم در منطقه و جهان
رئیس جمهور در جهت مبارزه فوری با تروریسم جاری در منطقه و جهان ۱۰ پیشنهاد ارائه داد. روحانی در یکی از بندهای پیشنهاد خود گفت که ۱۸ دسامبر به عنوان روز جهانی علیه خشونت و افراطیگری نامگذاری شود. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر،دکتر روحانی در اولین کنفرانس بینالمللی جهان علیه خشونت و افراطی گری گفت: استقبال جهانی از ایدهی جهان علیه خشونت و افراطی گری و تشویق آن در مجمع عمومی سازمان ملل متحد با رای قاطع کشورهای جهان میزان ضرورت و اهمیت پرداختن به مقوله خشونت در جهان را نشان میدهد.
وی افزود: من در 25 سپتامبر 2013 در شصت و هشتمین اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد ایدهی جهان عاری از خشونت و افراطی گری را ارائه نمودم و درهمان مجمع ایده مطرح شده تبدیل به قطعنامه شد.
وی در بخش پایانی سخنان خود به بیان پیشنهادهایی برای مبارزه فوری با تروریسم جهانی در منطقه و جهان پرداخت و این پیشنهادها را به این ترتیب برشمرد:
1- کشورهایی که از راه سازمان دهی و تامین مالی به شکل گرفتن تروریسم کمک کردهاند باید به صراحت از آنها اعلام برائت نموده و تامین مالی مستقیم و غیر مستقیم خود از آنها را قطع کنند و در جهت مبارزه علیه تروریسم با کشورهای قربانی همکاری کرده و به آنها کمکهای مالی، اطلاعاتی و نظامی کنند. عراق و سوریه متحمل تلفات و صدمات جانی بیسابقهای شدند و کشورهایی که مسبب این صدمات بی شمار بودهاند لازم است وظیفهی تامین مالی برای جبران خسارت وارده را بر عهده بگیرند.
2- کمکهای بینالمللی برای بازسازی خانههای ویران شده ، اماکن مذهبی تخریب شده و تاسیسات زیر بنایی نابود شده در اثر اقدامات تروریستی و خسارات ناشی از عملیات نظامی مقابله با آنان ضروری است.
3- تروریسم از فضای فقر و بیکاری سربازگیری میکند. با تاسیس صندوق بینالمللی اشتغال زایی و توسعه برای کمک به رشد سرمایهگذاری در کشورهای قربانی تروریسم بینالمللی باید زمینه اقتصادی رشد تروریسم را از میان برداشت.
4- همکاری منطقهای برای اصلاح نظام آموزش و پرورش عمومی و مدارس دینی جهت مقابله با تفسیرهای افراطی، تکفیری و خشونتآمیز از آموزههای مذهبی و روحی است. باید حقیقت اسلام رحمانی به جهانیان ارائه شود.
5- همه ی طرفهایی که در مبارزه با این فتنهی تروریستی جدی هستند از طریق هماهنگیهای منطقهای، همکاریهای لازم از جمله تبادل اطلاعاتی را سامان دهند.
6- لازم است رسانههای ملی و بینالمللی نسبت به آگاهسازی افکار عمومی در مورد تهدید تروریستها و جلوگیری از سوء استفاده از خیل جوانان بیکار و به حاشیه رانده شده برنامهریزی جدی داشته باشند.
7- همکاری جهانی برای مقابله با سوء استفاده تروریستها از فضای مجازی و شبکههای اجتماعی ضروری است.
8- تروریستها در تردد بین کشورها با مشکلات زیادی روبرو نیستند. کشورهای در مسیر ترانزیت تروریستها باید با تقویت اراده سیاسی و مکانیزم های ضروری مسئولیت خود را در قبال بازگشت ثبات و امنیت به منطقه ایفا کنند.
9- تلاش جامعه بینالمللی برای اصلاحات در سازمان ملل به ویژه شورای امنیت و کاربرد حق وتو که در موارد جدی تهدید علیه صلح و امنیت بینالمللی است و عملا سازمان ملل را فلج کرده است، تاکنون با موفقیت چندانی روبرو نبوده است. ناکارآمدی شورای امنیت در موارد جدی موجب تهدید صلح و امنیت بینالمللی و موجب تشویق متجاوز از یک طرف و سرخوردگی قربانیان و زمینهساز اقدامات خشونتآمیز آنها از طرف دیگر میشود. شایسته است روند این اصلاحات و بازپروری سازمان ملل از فلجهای ادواری که گریبانگیرش میشود با اراده و استدلال قویتر از جانب جامعه بینالمللی پیگیری شود.
10- رئیس جمهور در بیان آخرین و دهمین پیشنهاد خود گفت که 18 دسامبر به عنوان روز جهانی علیه خشونت و افراطیگری نامگذاری شود.
سه شنبه ۱۸ آذر ۱۳۹۳ - ۱۲:۰۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 123]