واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: بهشت صنعت پتروشیمی جهان در انتظار سرمایه گذار: سرمایه گذاران خارجی صنعت پتروشیمی در پشت درهای بسته تحریم تهران – ایرنا – جذابیت های سرمایه گذاری در صنعت پتروشیمی ایران به حدی فراوان است که سرمایه گذاران خارجی و به ویژه اروپاییان علاقه وافری برای حضور در آن دارند، اما زمانی که این سرمایه گذاران مشتاقانه برای ارزیابی وضعیت بهشت آینده صنعت پتروشیمی جهان می آیند با درهای بسته تحریم مواجه می شوند.
به گزارش ایرنا، ایران جزو معدود کشورهای جهان است که تمام ابزار، ظرفیتها و منابع موردنیاز برای یک صنعت پتروشیمی سودآور و فعال را دراختیار دارد.
صنعت پتروشیمی ایران، دارای مزیت های بی نظیری است به طوری که برخی از ایران به عنوان بهشت آینده صنعت پتروشیمی نام می برند.
وجود مخازن بزرگ گازی و خوراک فراوان، دسترسی به منابع آبی در سواحل جنوبی و قرار گرفتن در کنار مسیرهای حمل و نقل دریایی از جمله مزیت هایی هستند که ایران را به مکانی جذاب برای سرمایه گذاران صنعت پتروشیمی تبدیل می کند.
مزایای مزبور می تواند ایران را به قطب بزرگ صنعت پتروشیمی در آینده تبدیل و سرمایه گذاران را به سوی خود جلب کند.
اما در پیش روی این بهشت صنعت پتروشیمی، موانعی وجود دارد که علاوه بر سوءمدیریت های داخلی، تحریم نیز مانعی عمده ای به شمار می رود.
در روزهای اخیر نیز هیاتی متشکل از بزرگان صنعت پتروشیمی آلمان وارد ایران شده و به ارزیابی وضعیت بازار ایران پرداختند و از حضور در کشورمان استقبال کردند.
اما این هیات در نهایت، تحریم را مانع سرمایه گذاری در ایران اعلام کرده و حضور خود را مشروط به رفع تحریم ها کردند.
عباس شعری مقدم مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران در این خصوص می گوید: وجود تحریم ها، مانع از استقبال سرمایه گذاران داخلی و خارجی برای مشارکت در طرح های پتروشیمی نشده، اما برطرف شدن تحریم ها، سبب افزایش تقاضاها خواهد شد.
ده ها طرح نیمه تمام پتروشیمی در کشورمان وجود دارد که با بهره برداری از آنها ظرفیت تولید محصولات پتروشیمی با جهش چشمگیری مواجه خواهد شد.
براساس گزارش ها، حدود 60 طرح نیمه تمام باقیمانده صنعت از پیشرفت 10 تا 90 درصدی برخوردار هستند که با راه اندازی آنها، ظرفیت تولید سالانه محصولات پتروشیمی به 120 میلیون تن در سال افزایش خواهد یافت.
همچنین برای احداث 36 طرح جدید به 41 میلیارد دلار سرمایه گذاری نیاز است که به بهره برداری از آنها ظرفیت تولید سالانه از 180 میلیون تن در سال فراتر خواهد رفت.
با وجود اینکه، توافق موقت ژنو موجب شد تا بخشی از تحریم های صنعت پتروشیمی تعلیق شود، اما به دلیل موقتی بودن این توافق، رفع نشدن محدودیت انتقال منابع مالی و قطع مراودات بانکی، سرمایه گذاران صنعت پتروشیمی همچنان با مشکلات و دغدغه هایی مواجه هستند.
بنابراین، سرمایه گذاران خارجی با حساسیت و تردید با این موضوع برخورد کرده و سرمایه گذاری خود را به رفع تحریم ها موکول کرده اند.
اقتصام(5)2022**1558
18/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 90]