واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۸ آذر ۱۳۹۳ (۹:۱۳ق.ظ)
روزشماري آلماني ها براي حضور دوباره در صنعت پتروشيمي ايران معاون وزير نفت در امور پتروشيمي با اشاره به همكاري ايران و آلمان در دولت هاي هفتم و هشتم در زمينه توسعه صنعت پتروشيمي گفت: هم اكنون دو كشور خود را براي همكاري دوباره بلافاصله پس از لغو تحريم ها آماده مي كنند.
به گزارش خبرگزاري موج، عباس شعري مقدم در نشست مشترک با هيأت تجاري کشور آلمان با بيان اين که هم اکنون دولت يازدهم تلاش زيادي براي اثبات صلح آميز بودن فعاليت هاي هسته اي در دنيا انجام ميدهد، گفت: حضور شرکتهاي آلماني در ايران حکايت از اقتصاد محور بودن سياستهاي دولت اين کشور است.
وي با تأکيد بر کيفيت بالاي محصولات آلماني به کار گرفته شده در صنعت پتروشيمي در سال هاي گذشته، گفت: هم اکنون به نفع اقتصاد هر دو کشور است که همکاريها در زمينه نفت، گاز و پتروشيمي ادامه يابد.
شعري مقدم با يادآوري اين که صنعت پتروشيمي 50 سال پيش با افتتاح واحد 40 هزار تني کود شيميايي به وسيله ژنرال دوگل شکل گرفت، گفت: ماه آينده پنجامين سالگرد اين صنعت را در ايران جشن ميگيريم.
وي با اشاره به اين که توسعه صنعت پتروشيمي در ايران با مشارکت شرکت هاي ايراني و آمريکايي آغاز شد، گفت: 40 سال پيش بزرگترين مشارکت با شرکت هاي ژاپني براي ساخت بزرگترين طرح پتروشيمي ايران و جهان انجام شد تا ظرفيت توليد محصولات پتروشيمي ايران به 5.4 ميليون تن برسد.
معاون وزير نفت در امور پتروشيمي افزود: پس از پايان هشت سال جنگ تحملي عراق به ايران، توسعه صنعت پتروشيمي ادامه يافت و ظرفيت توليد به 10 ميليون تن در سال رسيد، اما هم اکنون اين ظرفيت از مرز 60 ميليون تن گذشته است.
وي با بيان اين که از اوايل قرن 21 خصوصي سازي شرکت هاي پتروشيمي در ايران آغاز شد، گفت: در نتيجه اين خصوصي سازي همه 60 ميليون تن ظرفيت توليد به اين بخش واگذار شد، از اين رو به سبب قانون خصوصي سازي شرکت ملي صنايع پتروشيمي ديگر اجازه سرمايه گذاري در اين صنعت را ندارند و فقط ميتواند نقش توسعه اي و حاکميتي را بازي کند.
شعري مقدم گفت: با توجه به ساختار خصوصي شده صنعت پتروشيمي لازم است دولت زيرساخت هاي لازم براي توسعه اين صنعت را فراهم کند، اما؛ شرکت ملي صنايع پتروشيمي بر اساس قانون مجاز است در مناطق محروم و توسعه نيافته که بخش خصوصي تمايل به کار ندارد، سرمايه گذاري کند، اما؛ در هر صورت بعد از گذشت سه سال از بهره برداري بايد واحدهاي ساخته شده به بخش خصوصي واگذار شود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]