محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1843287121
بازگشت مجدد انگلیس به خلیج فارس، اهداف و پیامدها
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: بازگشت مجدد انگلیس به خلیج فارس، اهداف و پیامدها تهران- ایرنا- زمانی که انگلیس تصمیم به ترک خلیج فارس در سال 1971گرفت و رسما جای خود را به آمریکا داد، شاید عده کمی بودند که باور داشتند این اقدام لندن نوعی استراحت برای تجدید قوا و بازگشتی دوباره به منطقه خواهد بود.
انگلیس در واپسین روزهای حضور خود در خلیج فارس اقدامی را در سال 1971 صورت داد که آثار منفی آن تا مدت ها درمنطقه باقی ماند. اقدامی که منجر به جدایی بحرین از خاک ایران شد.
لندن با ترفندی زیرکانه موفق به اخذ موافقت رژیم منحوس گذشته ایران برای این جدایی شد.
در پی این توافق، بحرین به طور رسمی استقلال خود را از ایران اعلام کرد و متعاقب آن اعلامیه ای تحت عنوان "اعلامیه استقلال بحرین" در تاریخ 14 اوت 1971منتشر شد.
نکته حائز اهمیت در این رویداد امضای یک قرارداد میان انگلیس و بحرین در فردای همان روز بود.
در پانزدهم اوت همان سال بحرین و انگلیس یک قرارداد دوستی با هدف "مشورت" در مواقع ضروری با یکدیگر امضا کردند و بدین ترتیب لندن موفق شد جای پایی را برای روز مبادا برای خود در خلیج فارس تعبیه کند.
اکنون پس از گذشت 43 سال از امضای آن قرارداد، بار دیگر استعمار پیر اقدام به انعقاد قراردادی دیگر در ششم اوت سال 2014 میلادی با بحرین کرده است که نیازمند تامل و بررسی های دقیق و ریزبینانه است.
انعقاد این قرارداد میان انگلیس و بحرین درست زمانی اتفاق افتاد که آمریکا برای حفظ اشتراک منافع با انگلیس و تقسیم اقدامات نظامی گرایانه اعلام کرد که قصد دارد ناوگان نظامی خود از بحرین را خارج کند، موضوعی که یادآور تکرار تاریخ، اما این بار معکوس آن است.
این اتفاق نیز در آینده ای نه چندان دور همان گونه که جدایی بحرین از ایران موجب وقوع رخدادهای فراوان در منطقه شد، موجب برهم ریختن بسیاری از معادلات منطقه خواهد شد و به همین علت نیازمند آن است که از هم اکنون جوانب آن به دقت مدنظر قرار گیرد.
در تحلیل این روند دو بخش را باید به طور مجزا دنبال کرد. ابتدا این که چه عواملی باعث شد تا لندن به فکر تجدید حیات خود در منطقه خلیج فارس بیفتد که در این بخش عوامل داخلی و بین الملل در اتخاذ این تصمیم از سوی استعمار پیر مدنظر است و در بخش دیگر، این که نظام سرمایه داری چه خطری را احساس کرده که بار دیگر لندن را برای رفع آن خطر فراخوانده است، به عبارت دیگر آیا این فراخوان به علت ناکامی آمریکا در دستیابی به اهداف استعمار در منطقه بوده، یا عوامل دیگری موجب اسباب کشی استعمار پیر به منطقه شده که برای رسیدن به پاسخی منطقی، لازم است به اختصار مطالبی مطرح شود.
حدود دو ماه پیش وزارت دفاع آمریکا پنتاگون، نتیجه بررسی های خود را برای انتقال سرفرماندهی ناوگان پنجم دریایی این کشور از بحرین در آب های خلیج فارس و انتقال آن به مکانی دیگر را به باراک اوباما رییس جمهور آمریکا ارایه داد.
پس از ارایه این موضوع به کاخ سفید، "چاک هیگل" وزیر دفاع آمریکا در نهایت با استدلال هایی به اوباما پیشنهاد کرد، مقر ناوگان پنجم به نقطه مطمئن تری انتقال یابد که باراک اوباما نیز استدلال های هیگل را برای جابه جایی مقر ناوگان پنجم پذیرفت و دستور مکان یابی جدید را صادر کرد.
با گذشت دو ماه از این موضوع و در اتفاقی معنادار، انگلیس اعلام کرد که قرارداد نظامی جدیدی را با بحرین به امضا رسانده است.
"مایکل فالون" وزیر دفاع انگلیس نیز متعاقب این اعلام در بیانیه کوتاهی اعلام کرد: انگلیس دوباره حضور نظامی طولانی در خاورمیانه خواهد داشت.
"غانم البوعینین" وزیر مشاور در امور خارجه کابینه بحرین نیز طی سخنانی، اهداف اصلی انعقاد قرارداد نظامی با انگلیس و بازگشایی پایگاه نظامی آن کشور در بحرین را فاش کرد.
به گزارش صوت المنامه، وی درباره امضای قرارداد نظامی کشورش با انگلیس مدعی شد که این قرارداد برای محافظت از امنیت منطقه و به خصوص مقابله با تهدید های مربوط به بستن تنگه هرمز صورت گرفته و منامه تسهیلات نظامی جدیدی را در اختیار انگلیس قرار خواهد داد.
هر چند او در بخش دیگری از سخنان خود مقابله با خطر داعش را نیز یکی از عوامل امضای این قرارداد عنوان کرده، اما تاکید کرد که حضور نیروهای انگلیسی، این پیام روشن را به کسانی که امنیت منطقه را به خطر می اندازند نیز خواهد داد که منامه همپیمانان وفاداری دارد که در هماهنگی کامل با آنان است.
این سخنان نشان می دهد که اولا نقل مکان انگلیس به منطقه مقطعی نخواهد بود و لندن برای حضوری طولانی در منطقه برنامه ریزی کرده و در ثانی این حضور بی ارتباط با آشفته کردن خلیج فارس ، اما این بار با سیاست های انگلیسی، بی ارتباط نخواهد بود.
بدون تردید انگلیس با بحران های بسیاری در داخل خاک خود مواجه است. جنبش های دانشجویی، کمبود امکانات و منابع مالی، بحران های اقتصادی، اوج گیری رقبای سیاسی در داخل اتحادیه اروپا و فاصله زیاد انگلیس با آنها، بحران های استقلال طلبی در مناطق اسکاتلند، ولز و ایرلند شمالی و خطرات ناشی از اعتراض های ملی و دهها مورد دیگر عوامل موثر در لشکرکشی به خلیج فارس با هدف چنبره زدن بر منابع و ذخائر خدادادی و غارت آن می باشد.
از سوی دیگر شکست سیاست های خرد و کلان آمریکا در ایجاد کمربند امنیتی در منطقه و به ویژه در خلیج فارس و ضربه پذیر بودن ماشین جنگی این کشور در مقابله با ریز جنگ افزارهای موجود در منطقه که توسط نیروهای مردمی به کار گرفته می شود، یک بار دیگر واشنگتن را به فکر استقرار استعمار پیر در منطقه انداخت.
* انگلیس با چه رویکردی به منطقه اسباب کشی می کند
وزارت دفاع انگلیس روز جمعه گذشته اعلام کرد، توافقنامه ای را به منظور گسترش و تقویت حضور نیروی دریایی خود در بحرین امضا کرده است و براساس آن، امکانات موجود در بندر "سلمان" بحرین که محل استقرار دائمی چهار فروند ناو جنگی انگلیس است، تقویت خواهد شد.
قرار است این پایگاه که برای حفاظت از ناوشکن ها و ناوچه های انگلیس در خلیج فارس فعالیت می کند، توسعه یابد تا از آن به عنوان پایگاهی برای عملیات جدید و پیشرفته، مکانی برای انبار تجهیزات متعلق به عملیات دریایی و نیز پناهگاه نیروهای دریایی سلطنتی انگلیس استفاده شود.
"مایکل فالون" وزیر دفاع انگلیس در این باره گفت که پایگاه جدید انگلیس حضور نیروی دریایی سلطنتی این کشور را گسترش می دهد و لندن قادر خواهد بود به منظور تقویت ثبات در خلیج فارس، کشتی های بیشتر و بزرگ تری را به این منطقه اعزام کند.
به این ترتیب این نخستین پایگاه نظامی دائمی انگلیس در منطقه خواهد بود که ساخت آن در مرحله اول آن حدود شش میلیون پوند هزینه در بر خواهد داشت.
هر چند امکاناتی که لندن برای این پایگاه در نظر خواهد گرفت متناسب با برآورد نهایی خواهد بود که ممکن است چندین ماه به طول بیانجامد، اما تاریخ نشان داده است که انگلیس در آینده ای نزدیک نقشی فراتر از ساخت یک پایگاه نظامی و استقرار چند ناو جنگی و کشتی بزرگ در منطقه خلیج فارس بر عهده خواهد داشت.
این نقش را باید در حوزه های سیاسی، فرهنگی، قومی و مذهبی و حتی اقتصادی ملاحظه کرد.
شک نباید کرد که استعمار پیر برای بر هم ریختن منطقه با ایجاد اختلافات قومی مذهبی همان گونه که تاکنون اقدام کرده، با نزدیک تر شدن به کانون های مستعد این موضوع در منطقه، اقدامات گسترده تری را صورت خواهد داد.
تبانی با سیاستمداران و برخی از شیوخ عرب در حاشیه خلیج فارس دست لندن را در رسیدن به این هدف غایی بازتر خواهد کرد.
بر این اساس باید منتظر ماند و تحولات آینده به ویژه در کشورهای عربستان، یمن، بحرین، قطر و حتی بخش هایی از عراق و پاکستان را از نزدیک دنبال کرد.
از: علیرضا جباری
اروپام/1144** 5981
17/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]
صفحات پیشنهادی
بازگشت دوباره نیروی دریایی انگلیس به خلیج فارس/ بریتانیا در بحرین پایگاه میزند
بازگشت دوباره نیروی دریایی انگلیس به خلیج فارس بریتانیا در بحرین پایگاه میزند دولت بریتانیا با امضای قرارداد با بحرین می خواهد در این کشور پایگاه دریایی تاسیس کند بازگشت دوباره نیروی دریایی انگلیس به خلیج فارس به گزارش نامه نیوز مایکل فالون وزیر دفاع بریتانیا روز گذشته بابررسی میکند بازگشت انگلیس و آرایش استعماری جدید در خلیج فارس/ شیخنشینان در آغوش بریتانیا
خبرگزاری فارس بررسی میکندبازگشت انگلیس و آرایش استعماری جدید در خلیج فارس شیخنشینان در آغوش بریتانیاآمریکا سودای منطقه دیگری از جهان را دارد شرق آسیا تکهای از جهان که منافع آمریکا در آنجا باید تأمین شود در این میان انگلیس قصد دارد بار دیگر میان کشورهای شیخنشینی بیاید کهبازگشت نظامی انگلیس به منطقه و تاثیرات ژئوپلتیک آن بر خلیج فارس
بازگشت نظامی انگلیس به منطقه و تاثیرات ژئوپلتیک آن بر خلیج فارستقویت حضور نظامی انگلیس در خلیج فارس دارای پیامهای مهمی است و نشانههایی مبنی بر تغییرات ژئوپلتیک در منطقه خلیج فارس دارد به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری فارس سه روز قبل بود که فلیپ هاموند وزیر امور خارجه انگلیس دافزایش حضور نظامی انگلیس در خلیج فارس
افزایش حضور نظامی انگلیس در خلیج فارس فلیپ هامون وزیر خارجه انگلیس در پیامی در صفحه توئیتر خود از امضای توافقنامه امنیتی با همتای بحرینیاش برای تقویت حضور نظامی نیروهای انگلیسی در خلیج فارس خبر داد به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر وزرای خارجه بحرین و انگلیس توافقنامه نظامیخلیج فارس، خشکیدن تنها لکه سبز خود را به نظاره نشسته است / 80 درصد صید دنیا وابسته به جنگلهای مانگرو ایران
خلیج فارس خشکیدن تنها لکه سبز خود را به نظاره نشسته است 80 درصد صید دنیا وابسته به جنگلهای مانگرو ایران بیش از 50 درصد از آبزیان خلیج فارس و دریای عمان تخمریزی خود را در اکوسیستم بینظیر جنگلهای مانگرو یا حرا انجام میدهند و 80 درصد صید دنیا به ویژه ماهیگیری وابسته به این رتوافقنامه لندن با آل خلیفه/افزایش حضور نظامی انگلیس در خلیج فارس -
توافقنامه لندن با آل خلیفه افزایش حضور نظامی انگلیس در خلیج فارس شناسهٔ خبر 2436591 شنبه ۱۵ آذر ۱۳۹۳ - ۰۹ ۲۷ بین الملل > خاورمیانه و آفریقای شمالی انگلیس و بحرین توافقنامه ای امضا کردند که به موجب آن حضور دریایی انگلیس در خلیج فارس افزایش خواهد یافت به گزارش خبرگزاری مهر به-اهداف پشت پرده تاسیس پایگاه نظامی انگلیس در بحرین
اهداف پشت پرده تاسیس پایگاه نظامی انگلیس در بحرین انگلیس در حالی روز گذشته از افزایش حضور نظامی در بحرین با تاسیس پایگاه دائم نظامی خبر داد که به اعتقاد تحلیلگران و صاحبنظران مسایل سیاسی این اقدام تلاشی برای کمک به سرکوب قیام های مردمی و مخالفان در منطقه خلیج فارس قلمداد می شوددر صحن علنی مجلس واگذاری پروژههای عمرانی به بخش غیردولتی مجدداً به کمیسیون بودجه بازگشت
در صحن علنی مجلسواگذاری پروژههای عمرانی به بخش غیردولتی مجدداً به کمیسیون بودجه بازگشتنمایندگان مجلس موضوع واگذاری پروژههای عمرانی به بخش غیردولتی را مجدداً برای بررسی بیشتر به کمیسیون برنامه و بودجه ارجاع دادند به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس نمایندگان مجلس شورای اسلکاهش مجدد تورم در اروپا/ معضل بزرگ اقتصادی اروپا به جای خود بازگشت
کاهش مجدد تورم در اروپا معضل بزرگ اقتصادی اروپا به جای خود بازگشتتورم در سطح حوزه یورو مجددا کاهش یافت و تمام تلاش ها را برای افزایش این شاخص در سطح اروپا ناکام ماند به گزارش خبرنگار اقتصاد بین الملل خبرگزاری فارس به نقل از ای بی سی نیوز نرخ تورم در سطح حوزه یورو علی رغم تلاش80درصدمعتادان پس از دوره درمان بازگشت مجدد به اعتیاد دارند
مقام ستادمبارزه با مواد مخدرکشور 80درصدمعتادان پس از دوره درمان بازگشت مجدد به اعتیاد دارند یاسوج - ایرنا-قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور گفت بیش از 80درصد از معتادان و مراجعه کنندگان به کمپینگ ها و مراکز ترک اعتیاد پس از مراحل درمان بازگشت مجدد به چرخه این معضل رافزایش حضور نظامی انگلیس در خلیج فارس |اخبار ایران و جهان
افزایش حضور نظامی انگلیس در خلیج فارس وزرای خارجه بحرین و انگلیس توافقنامه نظامی در راستای افزایش حضور نظامیان انگلیسی در خلیج فارس به امضا رساندند کد خبر ۴۵۵۴۷۰ تاریخ انتشار ۱۵ آذر ۱۳۹۳ - ۰۷ ۱۰ - 06 December 2014 وزرای خارجه بحرین و انگلیس توافقنامه نظامی در راستای افزایش حضوآمریکا در پی بازگشت مجدد و استقرار نظامی در عراق است -
امیرعبدالهیان در دیدار ملادنف آمریکا در پی بازگشت مجدد و استقرار نظامی در عراق است شناسهٔ خبر 2433406 دوشنبه ۱۰ آذر ۱۳۹۳ - ۱۰ ۱۸ سیاست > سیاست خارجی معاون عربی و آفریقای وزارت امور خارجه گفت تردیدهای جدی در مقابله آمریکا با داعش وجود دارد زیرا آمریکا بیش از آنکه در مبارزه عبازگشت استعمار کهنه به خلیج فارس
بازگشت استعمار کهنه به خلیج فارسبخش خارجی الف 16 آذر 93تاریخ انتشار يکشنبه ۱۶ آذر ۱۳۹۳ ساعت ۱۸ ۱۴ «ما دوباره آمدهایم تا برای مدتی طولانی در خلیجفارس بمانیم» این جمله وزیر دفاع انگلیس بهدنبال امضای توافقنامه ایجاد پایگاه نظامی این کشور در بحرین بهفارس از طراحیغربپساز 24 نوامبر گزارش میدهد انگلیس و راهبرد ناامنسازی محیط امنیتی خلیج فارس
فارس از طراحیغربپساز 24 نوامبر گزارش میدهدانگلیس و راهبرد ناامنسازی محیط امنیتی خلیج فارسبه نظر میرسد پیش از ضربالاجل هستهای 10 تیر راهبرد چندلایه و همزمان اقتصادی سیاسی و امنیتی علیه ایران در دستورکار قرار گرفته که اوج آن کاهش قیمت نفت با مدیریت عربستان و بر هم زدن تواآمريکا در پي بازگشت مجدد و استقرار نظامي در عراق است
۹ آذر ۱۳۹۳ ۲۲ ۳۹ب ظ معاون وزير خارجه آمريکا در پي بازگشت مجدد و استقرار نظامي در عراق است معاون وزير خارجه در ديدار نماينده دبيرکل سازمان ملل در امور عراق گفت آمريکا بيش از آنکه در مبارزه عليه داعش متمرکز شود در پي بازگشت مجدد و استقرار نظامي در عراق ميباشد به گزارش خبرگزامعترضان فرگوسن مجدداً به خیابانها بازگشتند/معترضان پرچم آمریکا را به آتش کشیدند
معترضان فرگوسن مجدداً به خیابانها بازگشتند معترضان پرچم آمریکا را به آتش کشیدندبه دنبال انتشار خبر مربوط به استعفای افسر سفیدپوست آمریکایی که یک نوجوان سیاهپوست را به قتل رسانده بود معترضان مجدداً به خیابانهای فرگوسن ایالت میسوری بازگشتند به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارسبازگشت دايمي نيروهاي نظامي بريتانيا به خليج فارس
۱۵ آذر ۱۳۹۳ ۹ ۴۹ق ظ بازگشت دايمي نيروهاي نظامي بريتانيا به خليج فارس بريتانيا از زمان خروج رسمي نيروهايش از خليج فارس در سال 1971 با مقامات بحرين براي ايجاد اولين پايگاه نظامي دايمي وارد گفت و گو شد به گزارش خبرنگار بين الملل خبرگزاري موج قرارداد حضور دايمي نيروهاي بريتانيا-
گوناگون
پربازدیدترینها