تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 2 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):دانش، نابود كننده نادانى است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1832350139




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

بازگشت مجدد انگلیس به خلیج فارس، اهداف و پیامدها


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: بازگشت مجدد انگلیس به خلیج فارس، اهداف و پیامدها تهران- ایرنا- زمانی که انگلیس تصمیم به ترک خلیج فارس در سال 1971گرفت و رسما جای خود را به آمریکا داد، شاید عده کمی بودند که باور داشتند این اقدام لندن نوعی استراحت برای تجدید قوا و بازگشتی دوباره به منطقه خواهد بود.


انگلیس در واپسین روزهای حضور خود در خلیج فارس اقدامی را در سال 1971 صورت داد که آثار منفی آن تا مدت ها درمنطقه باقی ماند. اقدامی که منجر به جدایی بحرین از خاک ایران شد.
لندن با ترفندی زیرکانه موفق به اخذ موافقت رژیم منحوس گذشته ایران برای این جدایی شد.
در پی این توافق، بحرین به طور رسمی استقلال خود را از ایران اعلام کرد و متعاقب آن اعلامیه ای تحت عنوان "اعلامیه استقلال بحرین" در تاریخ 14 اوت 1971منتشر شد.
نکته حائز اهمیت در این رویداد امضای یک قرارداد میان انگلیس و بحرین در فردای همان روز بود.
در پانزدهم اوت همان سال بحرین و انگلیس یک قرارداد دوستی با هدف "مشورت" در مواقع ضروری با یکدیگر امضا کردند و بدین ترتیب لندن موفق شد جای پایی را برای روز مبادا برای خود در خلیج فارس تعبیه کند.
اکنون پس از گذشت 43 سال از امضای آن قرارداد، بار دیگر استعمار پیر اقدام به انعقاد قراردادی دیگر در ششم اوت سال 2014 میلادی با بحرین کرده است که نیازمند تامل و بررسی های دقیق و ریزبینانه است.
انعقاد این قرارداد میان انگلیس و بحرین درست زمانی اتفاق افتاد که آمریکا برای حفظ اشتراک منافع با انگلیس و تقسیم اقدامات نظامی گرایانه اعلام کرد که قصد دارد ناوگان نظامی خود از بحرین را خارج کند، موضوعی که یادآور تکرار تاریخ، اما این بار معکوس آن است.
این اتفاق نیز در آینده ای نه چندان دور همان گونه که جدایی بحرین از ایران موجب وقوع رخدادهای فراوان در منطقه شد، موجب برهم ریختن بسیاری از معادلات منطقه خواهد شد و به همین علت نیازمند آن است که از هم اکنون جوانب آن به دقت مدنظر قرار گیرد.
در تحلیل این روند دو بخش را باید به طور مجزا دنبال کرد. ابتدا این که چه عواملی باعث شد تا لندن به فکر تجدید حیات خود در منطقه خلیج فارس بیفتد که در این بخش عوامل داخلی و بین الملل در اتخاذ این تصمیم از سوی استعمار پیر مدنظر است و در بخش دیگر، این که نظام سرمایه داری چه خطری را احساس کرده که بار دیگر لندن را برای رفع آن خطر فراخوانده است، به عبارت دیگر آیا این فراخوان به علت ناکامی آمریکا در دستیابی به اهداف استعمار در منطقه بوده، یا عوامل دیگری موجب اسباب کشی استعمار پیر به منطقه شده که برای رسیدن به پاسخی منطقی، لازم است به اختصار مطالبی مطرح شود.
حدود دو ماه پیش وزارت دفاع آمریکا پنتاگون، نتیجه بررسی های خود را برای انتقال سرفرماندهی ناوگان پنجم دریایی این کشور از بحرین در آب های خلیج فارس و انتقال آن به مکانی دیگر را به باراک اوباما رییس جمهور آمریکا ارایه داد.
پس از ارایه این موضوع به کاخ سفید، "چاک هیگل" وزیر دفاع آمریکا در نهایت با استدلال هایی به اوباما پیشنهاد کرد، مقر ناوگان پنجم به نقطه مطمئن تری انتقال یابد که باراک اوباما نیز استدلال های هیگل را برای جابه جایی مقر ناوگان پنجم پذیرفت و دستور مکان یابی جدید را صادر کرد.
با گذشت دو ماه از این موضوع و در اتفاقی معنادار، انگلیس اعلام کرد که قرارداد نظامی جدیدی را با بحرین به امضا رسانده است.
"مایکل فالون" وزیر دفاع انگلیس نیز متعاقب این اعلام در بیانیه کوتاهی اعلام کرد: انگلیس دوباره حضور نظامی طولانی در خاورمیانه خواهد داشت.
"غانم البوعینین" وزیر مشاور در امور خارجه کابینه بحرین نیز طی سخنانی، اهداف اصلی انعقاد قرارداد نظامی با انگلیس و بازگشایی پایگاه نظامی آن کشور در بحرین را فاش کرد.
به گزارش صوت المنامه، وی درباره امضای قرارداد نظامی کشورش با انگلیس مدعی شد که این قرارداد برای محافظت از امنیت منطقه و به خصوص مقابله با تهدید های مربوط به بستن تنگه هرمز صورت گرفته و منامه تسهیلات نظامی جدیدی را در اختیار انگلیس قرار خواهد داد.
هر چند او در بخش دیگری از سخنان خود مقابله با خطر داعش را نیز یکی از عوامل امضای این قرارداد عنوان کرده، اما تاکید کرد که حضور نیروهای انگلیسی، این پیام روشن را به کسانی که امنیت منطقه را به خطر می اندازند نیز خواهد داد که منامه همپیمانان وفاداری دارد که در هماهنگی کامل با آنان است.
این سخنان نشان می دهد که اولا نقل مکان انگلیس به منطقه مقطعی نخواهد بود و لندن برای حضوری طولانی در منطقه برنامه ریزی کرده و در ثانی این حضور بی ارتباط با آشفته کردن خلیج فارس ، اما این بار با سیاست های انگلیسی، بی ارتباط نخواهد بود.
بدون تردید انگلیس با بحران های بسیاری در داخل خاک خود مواجه است. جنبش های دانشجویی، کمبود امکانات و منابع مالی، بحران های اقتصادی، اوج گیری رقبای سیاسی در داخل اتحادیه اروپا و فاصله زیاد انگلیس با آنها، بحران های استقلال طلبی در مناطق اسکاتلند، ولز و ایرلند شمالی و خطرات ناشی از اعتراض های ملی و دهها مورد دیگر عوامل موثر در لشکرکشی به خلیج فارس با هدف چنبره زدن بر منابع و ذخائر خدادادی و غارت آن می باشد.
از سوی دیگر شکست سیاست های خرد و کلان آمریکا در ایجاد کمربند امنیتی در منطقه و به ویژه در خلیج فارس و ضربه پذیر بودن ماشین جنگی این کشور در مقابله با ریز جنگ افزارهای موجود در منطقه که توسط نیروهای مردمی به کار گرفته می شود، یک بار دیگر واشنگتن را به فکر استقرار استعمار پیر در منطقه انداخت.

* انگلیس با چه رویکردی به منطقه اسباب کشی می کند
وزارت دفاع انگلیس روز جمعه گذشته اعلام کرد، توافقنامه ای را به منظور گسترش و تقویت حضور نیروی دریایی خود در بحرین امضا کرده است و براساس آن، امکانات موجود در بندر "سلمان" بحرین که محل استقرار دائمی چهار فروند ناو جنگی انگلیس است، تقویت خواهد شد.
قرار است این پایگاه که برای حفاظت از ناوشکن ها و ناوچه های انگلیس در خلیج فارس فعالیت می کند، توسعه یابد تا از آن به عنوان پایگاهی برای عملیات جدید و پیشرفته، مکانی برای انبار تجهیزات متعلق به عملیات دریایی و نیز پناهگاه نیروهای دریایی سلطنتی انگلیس استفاده شود.
"مایکل فالون" وزیر دفاع انگلیس در این باره گفت که پایگاه جدید انگلیس حضور نیروی دریایی سلطنتی این کشور را گسترش می دهد و لندن قادر خواهد بود به منظور تقویت ثبات در خلیج فارس، کشتی های بیشتر و بزرگ تری را به این منطقه اعزام کند.
به این ترتیب این نخستین پایگاه نظامی دائمی انگلیس در منطقه خواهد بود که ساخت آن در مرحله اول آن حدود شش میلیون پوند هزینه در بر خواهد داشت.
هر چند امکاناتی که لندن برای این پایگاه در نظر خواهد گرفت متناسب با برآورد نهایی خواهد بود که ممکن است چندین ماه به طول بیانجامد، اما تاریخ نشان داده است که انگلیس در آینده ای نزدیک نقشی فراتر از ساخت یک پایگاه نظامی و استقرار چند ناو جنگی و کشتی بزرگ در منطقه خلیج فارس بر عهده خواهد داشت.
این نقش را باید در حوزه های سیاسی، فرهنگی، قومی و مذهبی و حتی اقتصادی ملاحظه کرد.
شک نباید کرد که استعمار پیر برای بر هم ریختن منطقه با ایجاد اختلافات قومی مذهبی همان گونه که تاکنون اقدام کرده، با نزدیک تر شدن به کانون های مستعد این موضوع در منطقه، اقدامات گسترده تری را صورت خواهد داد.
تبانی با سیاستمداران و برخی از شیوخ عرب در حاشیه خلیج فارس دست لندن را در رسیدن به این هدف غایی بازتر خواهد کرد.
بر این اساس باید منتظر ماند و تحولات آینده به ویژه در کشورهای عربستان، یمن، بحرین، قطر و حتی بخش هایی از عراق و پاکستان را از نزدیک دنبال کرد.
از: علیرضا جباری
اروپام/1144** 5981


17/09/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن