واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: اردوغان: عثمانی همان زبان قدیمی ترکها است و در مدارس تعلیم خواهد شد آنکارا – ایرنا – "رجب طیب اردوغان" رئیس جمهور ترکیه روز دوشنبه در آنکارا در واکنش به مخالفت ها با آموزش عثمانی در مدارس ترکیه گفت: چه بخواهند و چه نخواهند ما عثمانی را که همان زبان ترکی قدیمی است در مدارس متوسطه آموزش خواهیم داد.
به گزارش ایرنا، اردوغان طی سخنان مبسوطی در پنجمین نشست شورای دین که از سوی سازمان امور دیانت ترکیه در آنکارا شروع بکار کرد، گفت: وی بعنوان رئیس جمهور وظیفه دارد به کلیه کسانی که می خواهند به موضوعات دینی به پردازند، جرات و جسارت بدهد.
اردوغان با ادعای اینکه کسانی هستند که از آموزش عثمانی توسط جوانان این مرز و بوم ناراحت هستند، گفت: در واقع این همان ترکی اصل است که هیچگاه کهنه نمی شود. زبان ترکیه است. زیان خارجی نیست. ما با آموزش آن، واقعیات را خواهیم آموخت. می گویند که یادگیری عثمانی به چه درد جوانان ما خواهد خورد. سرلوحه قبرها را خواهیم خواند. غافل از اینکه در آن سر لوحه ها، تاریخ و تمدن این کشور خوابیده است. آیا جهالتی از این بزرگ است که ما نتوانیم آنچه که در سر لوحه اجداد ماه نوشته شده بخوانیم.
رئیس جمهور ترکیه با اشاره به اینکه محافلی در ترکیه مخالف آموزش و تعلیم عثمانی هستند، گفت: این خطر بزرگی است و آنها چه بخواهند و چه نخواهند، ما این را به جوانانمان آموزش خواهیم داد.
او با تاکید بر اینکه بطور مدام اسلام هراسی در جامعه تزریق می شود، گفت: به باور کسانی که اسلام هراسی دارند، ریشه عقب ماندگی در علم و فناوری، دین است. متاسفانه در ترکیه برخی به جز علم و عقل چیز دیگری را نشناخته اند. تلاش کرده اند که نشان دهند دینی داریم که علم را رد می کند. دینی داریم که عقل را رد می کند. پوشش اسلامی را منع کردند. آموزش دینی را منع کردند. حتی قرائت اذان به اصل آن را منع کردند. کسانی هم که از حقوق دیندارها حمایت می کردند به عنوان مرتجع و استثمارکنندگان دین مورد تهمت قرار گرفته اند.
اردوغان با ادعای اینکه اساتید دینی ساختگی سعی کرده اند جامعه ترکیه را مسموم سازند، گفت: متاسفانه چنین افرادی مورد حمایت قرار گرفته اند. آن دسته از به اصطلاح علمای دینی که خودرا در داخل قالب های محدود ایدئولوژی رسمی جای داده اند، مورد تشویق و حمایت دولت قرار گرفته و در زیر کسوت و پوشش عالم دینی سعی کرده اند دین را از اصل خود دور کرده و منحرف سازند.
رئیس جمهور ترکیه با تاکید بر اینکه اصلاحات 12 سال گذشته زمینه را برای بازگشت اعتماد به نفس مردم ترکیه فراهم کرده است، گفت: اگر امروزه ما مورد هدف محافلی در داخل و خارج ترکیه قرار گرفته ایم، ناشی از این است که سووالهایی را می پرسیم که 200 سال است، پرسیده نشده است.
او با اشاره به اینکه علم در خدمت سیاست نمی تواند باشد و سیاست باید در خدمت علم باشد، گفت: متاسفانه در دنیای اسلام وحدت کلمه و همبستگی وجود ندارد و ما باید این را تحقق بخشیم. اردوغان مدعی شد ترکیه در این راه می تواند پیشتاز و پیشقدم باشد.
مخالفان اردوغان و حزب عدالت و توسعه،مدعی هستند این حزب که در نیمه نخست اقتدار خود مدعی اجرای سیاست لیبرال محافظه کار داشت، با به دست گرفتن اهرم های اصلی حکومت در ترکیه به آرامی در راه احیای نوعی نئو عثمانی گری و گذار به یک حکومت اسلامی است.
موضوع تدریس و آموزش عثمانی در مدارس ترکیه اخیرا در نشست شورای آموزش ترکیه مطرح شد که به ویژه از سوی جناح طرفدار اندیشه آتاترک و رژیم لائیک در ترکیه به باد انتقاد گرفته شده است.
در اوایل جمهوری لائیک ترکیه با گذر به حروف لاتین که از آن به عنوان "انقلاب حرف" در ترکیه یاد می شود، زبان ترکیه که تا آن موقع با حروف فارسی و عربی نوشته می شد، به لاتین تبدیل و اصلاحات در زبان ترکیه داده شد. آموزش به شیوه جدید موجب قطع ارتباط نسل کنونی با گذشته مکتوب خود شده که بیشتر در دوره عثمانی و سلجوقیان متمرکز شده است.
خاورم/2011**1856
17/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]