واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: معاون وزیر آموزش و پرورش: 11 حوزه یادگیری در رویکرد جدید برنامه درس ملی پیش بینی شد قزوین - ایرنا - معاون پژوهش و برنامه ریزی آموزشی وزیر آموزش و پرورش گفت: 11 حوزه یادگیری در رویکرد جدید برنامه درس ملی پیش بینی شده است که از جمله می توان به تفکر و حکمت، کار و فناوری، مهارت های زندگی و زبان های خارجی اشاره کرد.
به گزارش ایرنا، حجت الاسلام و المسلمین «محی الدین بهرام محمدیان» روز دوشنبه در آیین تجلیل از معلمان برتر قزوین در حوزه پژوهش افزود: قرآن، زبان و ادبیات فارسی، ریاضیات، بهداشت، سلامت، تربیت بدنی، علوم انسانی و مطالعات اجتماعی، فرهنگ، هنر و تمدن از دیگر مواردی است که در برنامه درس ملی دیده شده است.
معاون وزیر آموزش و پرورش در این مراسم که دانشگاه تربیت معلم قزوین برگزار شد، گفت: اهداف سند تحول بنیادین نظام آموزش و پرورش از دیگر اهداف برنامه درسی و نظام های آموزشی متفاوت است.
وی افزود: هدف ما در سند تحول، دستیابی به مراتبی از حیات طیبه است که برای رسیدن به این هدف لازم است فطرت دانش آموزان مد نظر قرار بگیرد.
حجت الاسلام محمدیان یادآور شد: در سنت علمی پیشینیان به خصوص سنت اسلامی، پژوهش و تحقیق و اجتهاد علمی برای استنباط حقایق از جایگاه ویژه ای برخوردار بوده و از این رو معلمان به عنوان راهبران آموزشی باید نسبت به این موضوع توجه دوچندانی داشته باشند.
وی افزود: شناسایی، آسیب شناسی، درمان، پیشگیری از وقوع مشکل و اتخاذ راه حل سریع برای حل آن از مهمترین فواید و دستاوردهای پژوهش است.
وی اضافه کرد: آموزش و پرورش در سال های اخیر به رویکرد پژوهش محور اهمیت داده شده و اگر بطور تاثیرگذارتری جمع بندی و مورد پیگیری قرار گیرد، شاید در آینده بتوانیم برای تهیه نقشه کلان آموزش و پرورش از آن استفاده کنیم.
محمدیان استفاده نکردن از تجربیات ناموفق را یکی از کاستی های مهم در این حوزه عنوان کرد و ادامه داد: در صورت استفاده از همین تجربیات ناموفق و تکمیل و اصلاح آن می توان بر بسیاری از مشکلات غلبه کرد.
وی اظهار کرد: رویکرد کنونی آموزش و پرورش کشور در محتوای آموزشی این است که 10 تا 20 درصد تولید محتوا را بر عهده معلم بگذاریم چرا که هیچ تحولی مگر با محوریت معلم رخ نمی دهد.
معاون وزیر آموزش و پرورش تحول در آموزش و پرورش را نیازمند وجود روحیه پژوهشگری در معلمان دانست.
مدیرکل آموزش و پرورش استان قزوین نیز در ادامه این مراسم آموزش مبتنی بر پژوهش را تاثیرگذارترین نوع آموزش ها دانست و گفت: ارتقای کیفیت با شعار و برنامه های صوری محقق نمی شود و باید برای ایجاد تحول و اصلاحات در تعلیم و تربیت، به پژوهش و تحقیق توجه ویژه ای کرد.
سالار قاسمی تفکر، تردید علمی، دید وسیع و اعتماد به نفس را از مهمترین ویژگی های معلم متفکر و پژوهشگر عنوان کرد و افزود: با این ویژگی ها است که می توان امیدوار بود فرهنگ پژوهش و تحقیق در جامعه نهادینه شده است.
وی اضافه کرد: خوشبختانه در دولت تدبیر و امید با نگاه عمیقی که به تمام حوزه های آموزشی و پژوهشی وجود دارد، تحلیل محتوا و تغییرات کیفی مورد توجه جدی قرار دارد.
قاسمی بر ترویج روحیه پژوهش در بین معلمان تاکید کرد و افزود: زمانی می توان دانش آموزانی در تراز نظام جمهوری اسلامی تربیت کرد که تمام مسوولین، معلمان و دانش آموزان ما محقق و پژوهشگر باشند.
در این مراسم که به مناسبت هفته پژوهش برگزار شد، 40 نفر از معلمان پژوهشگر این استان تجلیل شدند.
7388/ 614/ 2025
17/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 59]