محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1843540727
ترویج پرورش ماهی تیلاپیا فرصت یا تهدید
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: ترویج پرورش ماهی تیلاپیا فرصت یا تهدید انزلی - ایرنا - ماهی پربازده تیلاپیا چندی قبل برای کاربردهای تحقیقاتی وارد ایران شد اما اکنون زمزمه های عمومی شدن پرورش و تولید آن شنیده می شود در حالی که کارشناسان شیلات معتقدند راهیابی این ماهی به آب های آزاد حیات تمامی آبزیان بومی را با خطر رو به رو می کند.
این ماهی با مزیت های کم نظیر زیستی چند سال قبل بی سر و صدا برای تحقیقات وارد کشور شد و اکنون بناست همایشی برای بررسی ابعاد تولید صنعتی آن در یزد برگزار شود.
بررسی آثار زیست محیطی پرورش این ماهی آن هم در شرایطی که معاون محیط زیست خوزستان به تازگی اعلام کرده که تکثیر ماهی تیلاپیا از نوع زیلی در تالاب شادگان، وضعیت این تالاب را بحرانی کرده است، ضرورت و اهمیت آن را دو چندان کرده است.
«عادل مولا» به ایرنا گفته است: اکنون 99 درصد از صید ماهی در تالاب شادگان ماهی تیلاپیا است که ارزش پروتیینی ندارد؛ این ماهی مهاجم همه چیز خوار است و از آنجا که در تمام زیستگاه ها قدرت زیست دارد، علاوه بر آثار مخرب بر پوشش گیاهی موجب از بین رفتن سایر آبزیان نیز می شود.
* تیلاپیا مهمترین ماهی پرورشی در قرن 21
با توجه به پیشرفت سریع صنعت آبزی پروری، افزایش میزان تولید انواع آبزیان اقتصادی و خوردنی (ماکول) در سراسر دنیا مورد توجه بوده و ضروری است که در ایران نیز به این صنعت توجه ویژه شود تا ضمن برآورده کردن نیاز مصرفی داخل کشور، سهم بسزایی در اشتغال پایدار و صادرات داشته باشیم.
در سالهای گذشته با پیشرفت صنعت آبزی پروری در نقاط مختلف کشور، تلاش شده است تا گونه های جدید نیز با توجه به مزایای آنها مانند رشد سریع، مقاومت به انواع بیماری ها، هزینه کمتر پرورش و دیگر مزایای اقتصادی به مزارع معرفی شوند.
در قسمت تکثیر و پرورش ماهیان، یکی از گونه های مناسب و سریع الرشد، ماهی تیلاپیا است که تکثیر و پرورش آن به سرعت در حال فراگیر شدن در دنیاست.
گونه تیلاپیا از اعضای خانواده «سیچلیده» و از راسته «سوف» ماهیان دارای بدنی مستطیلی شکل با فلس های ریز است.
زیستگاه اصلی این ماهی شرق آفریقا بویژه کنیا و مدیترانه است که پس از کپور، دومین ماهی پرورشی از نظر میزان تولید در دنیا به شمار می رود.
بر اساس آمار فائو تولید سالانه تیلاپیا ناشی از کشت و صید از 1.16میلیون تن در سال 1997 به 2.5 میلیون تن در سال 2007 و به بیش از 3.2 میلیون تن در سال 2010 افزایش یافته است.
این گونه ماهی گرچه به دلیل برخورداری از سازگاری بالا در آب های شور و شیرین با دمای متفاوت و همه چیز خواری و به دنبال آن رشد سریع و توانایی زندگی در آب های سخت کم اکسیژن از مزیت بسیاری برای تامین پروتئین در دنیا برخوردار است، اما در کشورهای پرورش دهنده تحت کنترل و قرنطینه کامل پرورش داده می شود.
این قرنطینه به این دلیل است که اگر این ماهی به آب های جاری راه پیدا کند به دلیل پیروزی در رقابت تغذیه یابی و همه چیز خواری خطری بالقوه ای برای انقراض نسل سایر گونه ها محسوب می شود.
گرچه مسوولان موافق با پرورش این گونه، تحت ضوابط خاص و تعریف شده در کشور تاکید دارند اما به احتمال زیاد اگر نظارت جدی در پرورش این گونه اعمال نشود، بلای گیاه سریع الرشد و شکست ناپذیر «آزولا» که یک دهه قبل با هدف ازته کردن خاک و تغذیه دام طیور از فیلپین وارد کشور شد و به آب های آزاد راه یافت، تکرار می شود.
اکنون این گیاه مهاجم غیر بومی گلوی تالاب انزلی تا خلیج میانکاله گرگان را می فشارد و تهدیدی جدی برای حیات آبزیان و گیاهی این اکوسیستم های ارزشمند است.
حال با توضیحات یاد شده این پرسش ها مطرح می شود که آیا وارد کردن یک گونه ماهی پرورشی پربازده با ریسک بالای نابودی سایر گونه های آبزی چه ضرورتی دارد؟ آیا عوامل اجرایی فقط سود را هدف قرار داده اند؟ چه کسی تعهد می دهد که این گونه در قرنطینه کامل از مزرعه تا سفره در کشور پرورش داده شود؟ تامین سود و بخشی از پروتئین مورد نیاز کشور به چه قیمتی توجیه دارد؟
تجربه سالیان گذشته نشان می دهد ترویج کسب و کار این چنینی در کشور با تکیه بر تعهدات شفاهی بخش های دولتی و خصوصی کار ساز نیست چون هدف اصلی کسب سود بیشتر است و در نهایت با وارد آمدن خسارات سنگین به منافع ملی و اکو سیستم های زیستی هر کسی به نوعی از خود سلب مسوولیت خواهد کرد.
در این زمینه رییس سازمان شیلات ایران می گوید: پرورش ماهی تیلاپیای نر در محیط های محصور استخری و بسته استان هایی که راهی به آب های آزاد و رودخانه ندارند، مانعی نخواهد داشت.
حسن صالحی در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا درباره اختلاف نظر سازمان حفظ محیط زیست و سازمان شیلات ایران بر سر واردات و پرورش ماهیان تیلاپیا، افزود: نگرانی سازمان حفاظت محیط زیست برای حفظ گونه های ارزشمند آبزیان و ماهیان ایران امری طبیعی است، چرا که مسوولان این سازمان بر این باورند که گونه تیلاپیا به دلیل تکثیر بالا و سریع رشد بودن در صورت ورود به آبهای آزاد ممکن است حیات گونه های ارزشمند آبزیان ایرانی را به خطر بیندازد.
وی با بیان این که سازمان شیلات ایران نیز بر حفظ گونه های ارزشمند آبزیان ایران تاکید دارد، اظهار داشت: ما نیز معتقدیم تولید و پرورش این ماهی به هیچ وجه نباید به منابع طبیعی و رودخانه های آزاد راه پیدا کند.
به گفته صالحی، در حدود چهار سال قبل با موافقت و مجوز قانونی صادره از سوی سازمان حفاظت محیط زیست دو گونه ماهی تیلاپیا به منظور فعالیت های تحقیقاتی به مرکز علوم شیلاتی بافق استان یزد وارد شده و پرورش یافت.
وی تصریح کرد: پس از پیگیری های فراوان از سوی محققان ایرانی، نتایج حاصله نشان می دهد که تک جنس نر بچه ماهی تیلاپیا ( ماهی نری که امکان تکثیر ندارد) به احتمال 96 تا 97 درصد در آب های محصور و بسته قابلیت پرورش دارد.
صالحی ادامه داد: محیط زیست می گوید باید از روش های 100 درصد ژنتیکی برای تولید مولد بچه ماهیان نر به کار استفاده شود تا احتمال تکثیر این گونه به صفر برسد.
رییس سازمان شیلات ایران گفت: در این راستا سال گذشته پروژه تولید مورد تمام نر (ابرنر) ماهیان تیلاپیا تعریف و مطرح شد که هم اکنون توسط محققان موسسه تحقیقات علوم شیلاتی ایران در دست بررسی و اجراست.
وی مدت زمان اجرا و دستیابی به نتایج مثبت این پروژه را حداقل سه سال دانست و افزود: به دلیل طولانی بودن مدت زمان اجرای پروژه، به سازمان محیط زیست پیشنهاد دادیم مجوز واردات بچه ماهیان نر تیلاپیا برای پرورش در استان هایی مثل یزد، سمنان و قم که به آب های آزاد و رودخانه راهی ندارند، از کشورهای معتبر دنیا صادر شود.
صالحی اظهار داشت: در ابتدای امر سازمان حفاظت محیط زیست با این موضوع موافقت کرد اما این درخواست پس از مدتی مورد مخالفت عده ای از مسوولان این سازمان قرار گرفت.
رییس سازمان شیلات ایران درباره نگرانی مردم درباره مصرف گوشت تیلاپیا، افزود: اکنون گوشت تیلاپیا به صورت فیله و غیر زنده وارد کشور می شود و برای مصرف مشکلی ندارد.
وی یادآور شد که مسوولیت نظارت بر این محصول نیز بر عهده سازمان دامپزشکی کشور بوده و محیط زیست درباره واردات گوشت تیلاپیا اظهارنظری نداشته است.
با وجود اظهارات رییس سازمان شیلات، چندی پیش احمدعلی کیخا معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست مخالفت خود را با پرورش ماهی تیلاپیا در کشور اعلام کرد.
به گفته وی، سازمان شیلات در چند سال گذشته پرورش ماهی تیلاپیای نر را در بافق یزد آغاز کرد، اما برای فعالیت خود تاییدیه نهایی سازمان محیط زیست را دریافت نکرده است.
با این حال تمامی مصرف کنندگان از ماهی دارای طعم خوب، سهولت در مصرف و کم تیغ بودن آن استقبال می کنند که این مهم نظر تولید کنندگان را متوجه ماهی تیلاپیا کرده است.
رییس پژوهشکده آبزی پروری آب های داخلی کشور که موسسه متبوعش متولی پژوهش روی ماهی تیلاپیا است، در مصاحبه با ایرنا این ماهی را گونه ای خوش طعم و پرگوشت، دارای قابلیت سازگاری بالا به لحاظ دما، شوری آب و کمبود اکسیژن عنوان کرد و افزود: به خاطر همین ویژگی ها می توان این گونه را در سیستم های مختلف کشت ماهی، اعم از متراکم، فوق متراکم، چند گونه ای و حتی تک گونه در شرایط مدار بسته، استخر خاکی، حوضچه بتی و قفس پرورش داد.
«علی اصغر خانی پور» گفت: جنبه های مثبت تیلاپیا باعث شد این پژوهشکده به فکر معرفی آن به تولید کنندگان باشد اما این امر مستلزم بررسی های بسیار دقیق و مطالعات همه جانبه است.
رییس پژوهشکده آبزی پروری آب های داخلی کشور افزود: در سال 1387 موسسه علوم تحقیقات شیلاتی کشور با هدف مطالعه و بررسی امکان پرورش گونه تیلاپیا به آبزی پروری کشور این گونه ماهی را وارد کرد تا منجر به بالابردن میزان تولید در واحد سطح و اقتصادی تر شدن پرورش ماهی شود و از آن زمان تاکنون مطالعه روی این ماهی ادامه دارد.
وی این پرسش ایرنا که در این بازه زمانی طولانی روی چه عواملی کار شده را چنین پاسخ داد: انجام مطالعات لازم و بررسی اثرات زیست محیطی این گونه جدید تحت عنوان مطالعات ارزیابی اثرات زیست محیطی (EIA) و ارزیابی تهدیدات زیست محیطی (ERA) در منطقه قرنطینه مرکز تحقیقات ماهیان آب شور در بافق یزد پیگیری می شود.
وی افزود: در این محل در شرایط کاملا حفاظت شده تاکنون دهها پروژه تحقیقاتی روی تکثیر مصنوعی، روش های مختلف پرورش، تهیه فرمولاسیون غذایی و روش های تک جنسه کردن یا عقیم سازی، مطالعات ارزیابی اثرات زیست محیطی و ارزیابی اثرات تهدید و حتی تحقیقاتی در زمینه روش های مختلف فرآوری آن در مرکز تحقیقات و فرآوری آبزیان گیلان انجام گرفته است.
این پژوهشگر هدف نهایی این مطالعات را تهیه بسته تحقیقات و فناوری تولید با رعایت ملاحظات زیست محیطی برای معرفی به جامعه آبزی پروری کشور معرفی کرد.
خانی پور گفت: بدون شک ویژگی های این ماهی می تواند جنبه های مثبت و منفی داشته باشد لذا نحوه و نگرش در پرورش این ماهی بسیار مهم است.
رییس پژوهشکده آبزی پروری آب های داخلی کشور خاطر نشان کرد: قدرت تطبیق در شرایط دشوار و برخورداری از سفره گسترده غذایی و همه چیز خواری علاوه بر آن که امتیاز است در فضای کنترل نشده می تواند، رقابت شدید غذایی با سایر گونه ها ایجاد کند لذا ما به عنوان متولیان شیلاتی بسیار تاکید داریم که شرایط پرورش، باید 100 در صد منطبق بر ضوابط تعریف شده باشد.
این پژوهشگر تاکید کرد: ما تاکید داریم که در پرورش این ماهی یا باید تمام گونه ها تک جنسه باشد و یا با روش های معمول فیزیک و شیمیایی عقیم شوند.
وی افزود: سازمان حفاظت محیط زیست هم بر اساس رسالتی که دارد موظف است با رعایت تمامی اصول، زمین، خاک و آب و محیط زیست انسانی و طبیعی را حفاظت کند که در این مورد نیز هیچ تضادی بین این دو سازمان وجود ندارد.
رییس پژوهشکده آبزی پروری آب های داخلی کشور تصریح کرد: با این اعتماد و همکاری متقابل است که می توانیم پس از شناخت کافی و کامل از مخاطرات ورود این گونه و به حداقل رساندن خطرات این ماهی و گونه های مطلوب دیگر را وارد چرخه آبزی پروری کنیم و به جای ارزی که صرف واردات این ماهی به کشور می شود خودمان فرصتی اقتصادی برای تولید، مصرف داخل و صادرات آن فراهم کنیم و نقش واقعی مان را در تقویت معیشت پایدار مبتنی بر شاخص های اقتصاد مقاومتی اعمال کنیم.
با این اوصاف پژوهشگران قصد دارند با برگزاری همایشی، جنبه های منفی و مثبت تولید این گونه ماهی را به صورت تخصصی بررسی کنند؛ از این رو نخستین همایش ملی تیلاپیا 18 و 19آذر با حضور پژوهشگران و کارشناسان امور شیلاتی در بافق یزد برگزار می شود.
گزارش از: لیلا مسروری ، نصراله ابراهیمی
620/604/7560/ 2025
17/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 69]
صفحات پیشنهادی
ترویج پرورش ماهی پربازده تیلاپیا در آبهای کشور فرصت یا تهدید ؟
ترویج پرورش ماهی پربازده تیلاپیا در آبهای کشور فرصت یا تهدید انزلی - ایرنا - ماهی پربازده تیلاپیا با مزیت های کم نظیر زیستی چند سال قبل بی سر و صدا با عنوان تحقیقی وارد کشور شده و اکنون زمزمه های عمومی شدن پرورش آن شنیده می شود در حالیکه کارشناسان معتقدند راهیابی این ماهی به آبپرورش ماهی تیلاپیای نر در محیط های محصور مانعی ندارد
رئیس سازمان شیلات ایران معتقد است پرورش ماهی تیلاپیای نر در محیط های محصور مانعی ندارد تهران - ایرنا - رئیس سازمان شیلات ایران گفت معتقدیم پرورش ماهی تیلاپیای نر در محیط های محصور استخری و بسته استان هایی که راهی به آبهای آزاد و رودخانه ندارند مانعی نخواهد داشت حسن صالحی درگانجام تمامی استانداردها برای پرورش ماهی تیلاپیا در ایران -
در گفتگو با مهر عنوان شد انجام تمامی استانداردها برای پرورش ماهی تیلاپیا در ایران شناسهٔ خبر 2436614 شنبه ۱۵ آذر ۱۳۹۳ - ۱۰ ۳۹ اقتصاد > کشاورزی و دامداری مدیرکل دفتر بهبود کیفیت فرآوری و توسعه بازار آبزیان سازمان شیلات گفت سالانه نزدیک به 4 میلیون تن از ماهی تیلاپیا در سراسمعاون محیط زیست خوزستان: تکثیر ماهی تیلاپیا تالاب شادگان را بحرانی کرده است
معاون محیط زیست خوزستان تکثیر ماهی تیلاپیا تالاب شادگان را بحرانی کرده است اهواز- ایرنا- معاون محیط طبیعی اداره کل محیط زیست خوزستان گفت تکثیر ماهی تیلاپیا از نوع زیلی در تالاب شادگان وضعیت این تالاب را بحرانی کرده است عادل مولا روز یکشنبه در حاشیه جلسه بررسی وضعیت کشاورزیمعاون محیط زیست خوزستان:تکثیر ماهی تیلاپیا وضعیت تالاب شادگان را بحرانی کرده است
معاون محیط زیست خوزستان تکثیر ماهی تیلاپیا وضعیت تالاب شادگان را بحرانی کرده است اهواز-ایرنا- معاون محیط طبیعی اداره کل محیط زیست خوزستان با اشاره به شرایط بحرانی تالاب شادگان با تکثیر ماهی تیلاپیا از نوع زیلی گفت به دلیل افزایش این نوع ماهی مهاجم وضعیت تالاب شادگان بحرانی شده اکشمکش بر سر ماهی تیلاپیا بالا گرفت +سند
کشمکش بر سر ماهی تیلاپیا بالا گرفت سند سازمان شیلات در حالی بر ورود ماهی تیلاپیا اصرار میکند که فعالان و مسئولان محیط زیست این گونه را تهدیدی جدی برای اکوسیستمهای آبی میدانند و از مسئولان میخواهند که از ورود آن جلوگیری کنند آخرین نیوز با وجود تجربههای تلخ و ناموفق و مخالفواکنش معاون حجتی به ماجرای ماهی تیلاپیا
واکنش معاون حجتی به ماجرای ماهی تیلاپیاتاریخ انتشار سه شنبه ۱۱ آذر ۱۳۹۳ ساعت ۱۶ ۵۶ رئیس سازمان شیلات با اشاره به پرورش ماهی تیلاپیلا در بیش از ۱۲۰ کشور گفت ما مصمم هستیم پرورش این ماهی در استانهای فاقد رودخانه و محیطهای مدیریت شده شروع و تنها به پرورش تک جنس نر آنماهی تیلاپیا روی میز رئیس جمهور |اخبار ایران و جهان
ماهی تیلاپیا روی میز رئیس جمهور سازمان شیلات کشور بدون لحاظ ملاحظات محیط زیستی و حتی اقتصادی و اجتماعی اصرار بر واردکردن ماهی مهاجم تیلاپیا به اکوسیستمهای آبی و دریایی کشور دارد کد خبر ۴۵۴۳۷۵ تاریخ انتشار ۱۱ آذر ۱۳۹۳ - ۰۶ ۴۸ - 02 December 2014 سازمان شیلات در حالی بر ورود ماهاستخر پرورش ماهیان گرمابی در آستارا به بهره برداری رسید
استخر پرورش ماهیان گرمابی در آستارا به بهره برداری رسید آستارا ـ ایرنا ـ استخر پرورش ماهیان گرمابی به مناسبت هفته بسیج با حضور فرماندار و سایر مسوولان محلی در روستای ویرمونی شهرستان آستارا به بهره برداری رسید سرهنگ محمدعلی علیزاده فرمانده سپاه آستارا عصر دوشنبه به خبرنگار ایرناپرورش ماهیان خاویاری در شهرستان نیر
پرورش ماهیان خاویاری در شهرستان نیر اردبیل - ایرنا - برگزیده ملی طلایه داران اقتصاد مقاومتی شهرستان نیر گفت در صورت صدور مجوز مقدمات پرورش ماهیان خاویاری در این شهرستان فراهم می شود خسرو شیخ محمدزاده روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود مرکز پرورش ماهیان سردآبی ساوالانایب رییس مجلس: فرصت های فرهنگی-مذهبی آسیا نباید به تهدید تبدیل شود
نایب رییس مجلس فرصت های فرهنگی-مذهبی آسیا نباید به تهدید تبدیل شود لاهور - ایرنا - نایب رییس مجلس شورای اسلامی تنوع بالای فرهنگ ها و مذاهب در میان کشورهای آسیایی را یک فرصت دانست و تاکید کرد که نباید اجازه داد این فرصت به تهدید تبدیل شود به گزارش خبرنگار ایرنا محمدحسن ابوتراآب بندهای پرورش ماهی قصرشیرین
آب بندهای پرورش ماهی قصرشیرین آب بندهای پرورش ماهی شهرستان قصرشیرین-عکس دفتر قصرشیرین 17 آذر 1393 12 5 عکس آرشيو ايرنا ID 2786964 11 عکس Zoom Zoom Zoom Zoom Zoom Zoom Zoom Zoom Zoom Zoom Zoom 17 آذر 1393خسارت میلیاردی وی اچ اس به شیلات لرستان/ مزارع پرورش ماهی غرق شدند -
در گفتگو با مهر مطرح شد خسارت میلیاردی وی اچ اس به شیلات لرستان مزارع پرورش ماهی غرق شدند شناسهٔ خبر 2438574 دوشنبه ۱۷ آذر ۱۳۹۳ - ۱۳ ۲۹ استانها > لرستان خرم آباد - شیوع بیماری وی اچ اس در سطح مزارع پرورش ماهی کشور در حالی رخ می دهد که رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان نیزمشاور اجرایی مدیر کل آموزش و پرورش هرمزگان بیان کرد اعتیاد تهدیدی برای برای مدارس و خانوادهها
مشاور اجرایی مدیر کل آموزش و پرورش هرمزگان بیان کرداعتیاد تهدیدی برای برای مدارس و خانوادههامشاور اجرایی مدیر کل آموزش و پرورش هرمزگان گفت آسیبهای اجتماعی به ویژه معضل اعتیاد یکی از نگرانیهایی است که در عصر حاضر مدارس و خانوادهها را مورد تهدید قرار داده است به گزارش خبرگزاعدم صدور مجوز پرورش ماهی تیلا پیا در همدان
چهارشنبه ۱۲ آذر ۱۳۹۳ - ۱۳ ۵۰ مدیر شیلات استان همدان گفت تاکنون مجوز پرورش ماهی تیلا پیا در همدان صادر نشده است علی دولو در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا - منطقهی همدان درباره اینکه ماهی تیلا پیا مهاجم بوده و خطری برای ماهیان بومی محسوب میشود و حتی تولیفرماندار لردگان: مزارع پرورش ماهی پروز تعطیل میشوند
فرماندار لردگان مزارع پرورش ماهی پروز تعطیل میشوندفرماندار لردگان گفت با توجه به شیوع بیماری وی اچ اف مزارع پرورش ماهی پروز تعطیل میشوند به گزارش خبرگزاری فارس از لردگان ابوالقاسم کریمی صبح امروز در دیدار با مدیرکل دامپزشکی استان چهارمحال و بختیاری اظهار کرد در حال حاضر بااینبار تکثیر و پرورش گونه آبزی تیلاپیا
درخواست های پیاپی غیر محیط زیستی در دولت یازدهم اینبار تکثیر و پرورش گونه آبزی تیلاپیا در حالی که بسیاری از فعالان و مسئولان محیط زیست طی چند ماه اخیر تکثیر و پرورش انبوه گونه آبزی تیلاپیا را تهدیدی جدی برای اکوسیستم آبی کشور میدانند و نسبت به ان هشدار دادهاند اما همچنان شاهد اص-
اقتصادی
پربازدیدترینها