واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
بی بی سی فارسی:
اردوغان شبیه احمدی نژاد است/ ایرانیان مذهب نمی خواهند!
بی بی سی فارسی به بهانه مقایسه میان اردوغان و احمدی نژاد، اسلام و مسلمانان را تندرو و گفتمان اسلامی را مقابل گفتمان جهانی قرار داد و مدعی شد ایرانیان می خواهند از ارزش های مذهبی عبور کنند!
به گزارش سرویس سیاسی جام نیوز، سایت بی بی سی فارسی (BBCPERSIAN) در نوشته ای به مقایسه سخنان جنجالی اردوغان با رئیس جمهور سابق ایران پرداخته و با تیتر "آیا اردوغان، احمدینژادی دیگر است؟" نوشته است: «از زمانی که رجب طیب اردوغان سکان ریاست جمهوری ترکیه را در دست گرفته با صراحت بیشتری اعتقادات گاه جنجال برانگیز خود را بیان می کند.» بی بی سی در این مقاله تلاش کرده است به بهانه ایجاد وجه شبه میان احمدی نژاد و اردوغان، "معیارهای غربی" را "ارزش های جهانی" بخواند و "ارزش های اسلامی" را تندروانه، ضدبشری و برخلاف خواسته جهانیان معرفی کند. آن چه می خوانید، بخش هایی از تحلیل نویسنده بی بی سی است: به نظر می رسد که آقای اردوغان کم کم به سمت "پدیده" شدن در عالم سیاست گام برمی دارد. پدیده ای که سخنان او تیتر رسانه های جهان شود و مواضع او همچون رئیس جمهوری پیشین ایران، یعنی محمود احمدی نژاد نظر مخاطبان را به خود جلب کند. تمایل به بازگشت به گذشته و گرایش به محافظه کاری در جهان اسلام پدیده ای منحصر به زمان حاضر نیست. اما انعکاس این پدیده در دوره رسانه های جدید، طنین آن را دو چندان کرده است. در مورد آقای احمدی نژاد، انعکاس گسترده سخنانش برای او هویتی ساخت که به خودی خود باعث شد او بیش از پیش خلاف جهت ارزشهای دنیای مدرن گام بردارد. آنچه آقای احمدی نژاد را در سطح گسترده در جهان مطرح کرد، گفته های او در مورد هولوکاست بود. جهان امروز و به خصوص جوامع غربی هولوکاست را به عنوان فاجعه ای بشری می شناسند و در اغلب این کشورها زیر سوال بردن آن جزو خطوط قرمز به حساب می آید. اما آقای احمدی نژاد بدونه هیچ ابایی مسیر انکار هولوکاست را در پیش گرفت و از این طریق هویتی جنجالی برای خود دست و پا کرد.
محمود احمدی نژاد یکی از سیاستمداران جمهوری اسلامی بود که دیدگاه های او نظر افکار عمومی جهانیان را به خود جلب کرد. او در حالی سکان قدرت را در دست گرفت که دولت قبل از او در چارچوب سیاست تنش زدایی و گفتگوی تمدنها در صدد تلطیف تصویر جمهوری اسلامی ایران در فضای افکار عمومی جهان بود. سایت بی بی سی که وابسته به وزارت خارجه انگلستان است در ادامه مدعی شد: اما در مقابل آقای احمدی نژاد همه آنچه دولت قبلی انجام داده بود را از بین برد و موجی منفی را به راه انداخت که نهایتا به مانند ابزاری در بازیهای سیاسی داخلی از آن استفاده کرد. پدیده احمدی نژاد از آن جهت برای جامعه جهانی اهمیت پیدا کرد که یادآور تصویری بود که جهان از زمان اشغال سفارت آمریکا در تهران از ایران در ذهن داشت. تصویری که حاکی از صدور انقلاب، ضدیت با آمریکا و اسرائیل در خارج و عوامگرایی در داخل بود و آقای احمدی نژاد همه این ویژگیها را داشت. بی بی سی با چشم بستن بر جامعه مذهبی ایران و حضور گسترده این روزهای شیعیان ایرانی در کربلا نوشت: به نظر می رسد که حکومت در ایران در صدد تقویت گفتمان مذهبی است و در مقابل جامعه در صدد عبور از ارزشهای مذهبی در حوزه عمومی است. مقاله نویس بی بی سی با انواع اتهام ها به اسلام، مسلمانان و جمهوری اسلامی، معیارها و علائق دولت های غربی را "ارزش های جهانی" خواند و گفتمان احمدی نژاد و اردوغان را در مقابل آن دانست: در مجموع به نظر می رسد که تلاشهای آقای اردوغان برای احیای گفتمان اسلامی به تدریج از میانه روی دور می شود و به سمت رویارویی با ارزشهای جهانی گام بر می دارد. شباهتهای زیادی میان آقای احمدی نژاد و آقای اردوغان وجود دارد، از این جهت که هر دو آنها سوژه هایی هستند که نظر رسانه های جهانی و محلی را به سمت خود جلب می کنند. چرا که هر دو از منظری به جهان امروز می نگرند که تضادهای جدی با ارزشهای جهانی دارد. گفتنی است دولت های غربی و رسانه هایشان، ملاک ها و معیارهای خود را به عنوان ارزش های جهانی تبلیغ می کنند. در حالی که جهان از حدود 200 کشور با فرهنگ ها متفاوت و معیارهای اخلاقی و اجتماعی مختلف تشکیل شده است و کسی نمی تواند خود را "ارزش جهانی" بخواند. جای پرسش از رسانه انگلیسی بی بی سی فارسی وجود دارد که به چه دلیلی در سایه مقایسه دو رئیس جمهور، به ارزش های اسلامی و دین اسلام حمله می برد و با الفاظ و واژه های مختلف، اسلام را هدف قرار می دهد؟ 444
۱۷/۰۹/۱۳۹۳ - ۱۰:۰۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]