واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: ابتکارات جدید برای پیشگیری از وقوع جرم؛سالم سازی جامعه بامحوریت قرآن سنندج - ایرنا- معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کردستان از اجرای چند طرح ابتکاری و جدید در راستای پیشگیری از وقوع جرم در استان خبر داد و گفت: این برنامه ها با محوریت قرآن و با هدف سالم سازی محیط جامعه در حال اجرا است.
به گزارش خبرنگار ایرنا، حسن بابایی شامگاه یکشنبه در جمع خبرنگاران، طرح قرآن در زندان را یکی از این طرح ها ذکر کرد که آغاز آن به سال 89 برمی گردد و گفت: این طرح بسیار نتیجه بخش و بازدارنده بوده و موجب شده جرایم داخل زندان کم شود و چند نفر از زندانیان نیز حافظ کل قرآن شدند.
وی طرح خانه های سلامت قرآنی در محلات را نیز دیگر طرح پیشگیری از وقوع جرم با محوریت قرآن دانست و گفت: در نظر داریم از ظرفیت قرآن برای پیشگیری از وقوع جرم در محلات استفاده کنیم که برای این منظور در 30 محله شهر سنندج و چندین روستای اطراف این طرح آغاز شده است.
به گفته وی خانه های سلامت در مساجد و یا منازل یکی از افراد اهل محل و با همکاری مجمع قرآنی استان در محلات برگزار می شود و در نظر داریم به تدریج این طرح را در دیگر شهرستان های استان کردستان نیز اجرا کنیم.
وی اولویت در ایجاد خانه های سلامت قرآن را با محلات جرم خیز و حواشی شهر سنندج و روستاهای اطراف ذکر کرد و گفت: این طرح تا چند ماه آینده نتیجه می دهد.
بابایی طرح جامع آموزشی پیشگیری از وقوع جرم در مدارس شهر سنندج را از دیگر طرح های معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری دانست و گفت: تاکنون 10 هزار دانش آموز در 25 مدرسه شهر سنندج توسط 30 مربی در زمینه های اثرات مخرب ماهواره، طلاق، فضاهای مجازی و موبایل آموزش دیده اند و در شهرستان های کامیاران و دهگلان نیز این طرح در دست اجرا و به دیگر شهرستان ها نیز تعمیم داده می شود.
او با اشاره به اینکه مربیان همکار در اجرای این طرح از اساتید دانشگاهی و تحصیل کردگان رشته های روانشناسی، جامعه شناسی و حقوق هستند، گفت: این مربیان براساس یک الگو و متُد واحد اقدام به آموزش دانش آموزان می کنند.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کردستان در بخش دیگری از سخنان خود به تشکیل کارگروه های سلامت در محلات به عنوان طرح دیگری در راستای پیشگیری از وقوع جرم در استان اشاره کرد و گفت: افراد علاقه مند به همکاری در اجرای این طرح می توانند محلات خود را آسیب شناسی کنند و راهکار ارایه دهند.
بابایی کارگروه های سلامت را در محورهای اصناف، محلات و موضوعات مختلف دانست و افزود: تاکنون چندین کارگروه در این ارتباط تشکیل شده و تصمیم داریم کارگروه های تخصصی را افزایش دهیم.
وی به فعالیت یک کانون پیشگیری از وقوع جرم در منطقه نایسر سنندج اشاره کرد و گفت: در این کانون آموزش مهارت های زندگی و پیشگیری از وقوع جرم را آموزش می دهیم و به توانمند کردن زنان خانه دار از طریق آموزش صنایع دستی نیز اقدام می کنیم.
وی همچنین به برگزاری چندین کارگاه تخصصی ویژه قضات دادگستری در زمینه استفاده از جایگزین های حبس اشاره کرد و گفت: استفاده از ظرفیت قانون مجازات اسلامی نیز در این کارگاه ها آموزش داده می شود و تاکید ما بر استفاده از این ظرفیت بالا است.
به گفته وی استفاده از جایگزین های حبس در استان کردستان منجر به کاهش حدود 30 درصدی رشد کیفری زندان شده و این نشان می دهد که اقدامات فرهنگی نیز در این رابطه موثر بوده است.
بابایی به انعقاد تفاهم نامه چند جانبه با پلیس فتا، دادگستری، بهزیستی و دانشگاه های سطح استان برای اجرای کار مشترکی در زمینه پیشگیری از وقوع جرم نیز اشاره کرد و گفت: در این طرح بیشتر بر روی دانشجویان و تهدیدات فضای مجازی تاکید شده است.
او از فضای مجازی به عنوان زمینه ساز بیشترین جرایم در جامعه نام برد و افزود: متاسفانه استفاده درستی از این فضا در جامعه نمی شود.
وی از شبکه های اجتماعی نیز به عنوان تهدید کننده بنیان های خانواده نام برد و افزود: متاسفانه زندگی امروز مردم دیجیتالی شده و این مساله منجر به بروز مشکلات زیادی گردیده و والدین باید بیشتر مراقب فرزندانشان باشند.ک/3
7346/533
17/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 67]