محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1829155573
شکاف سیاسی تازه در سومالی
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: شکاف سیاسی تازه در سومالی تهران- ایرنا- اختلاف های سیاسی سرانجام گلوی سومالی را فشرد؛ کشوری که سالها در تنوره آتش تندروها و عملیات نظامی کشورهای غربی و منطقه ای علیه آنها سوخته است.
درگیری سیاسی رییس جمهوری و نخست وزیر سومالی پس از ماه ها کشمکش به ایستگاه پایانی رسید.
به نوشته پانزدهم آذرماه خبرگزاری انگلیسی «رویترز»، مجلس سومالی با 153 رای موافق در برابر 80 رای مخالف، «عبدولی شیخ احمد» نخست وزیر و کابینه او را برکنار کرد و از «حسن شیخ محمود» رییس جمهوری، خواست هر چه زودتر دولت تازه را معرفی کند.
به این ترتیب، برای دومین بار طی یک سال گذشته نخست وزیر سومالی برکنار شد (1).
سی ام آذرماه 1392 شیخ احمد در حالی به نخست وزیری سومالی برگزیده شد که «عبدی فرح شیردون» نخست وزیر پیشین پس از 14 ماه، به سبب اختلاف با رییس جمهوری بر سر تعیین اعضای کابینه کناره گیری کرد.
اختلاف رییس جمهوری و آخرین نخست وزیر سومالی نیز چندی پیش از پرده برون افتاد.
به نوشته چهارم آبان ماه خبرگزاری «آسوشیتدپرس» آمریکا، رییس جمهوری سومالی یک روز پس از دستور شیخ احمد برای جابجایی وزرای دادگستری و دامداری کشور، گفت نخست وزیر در این زمینه با او رایزنی نکرده است، بنابراین این تصمیم باید لغو شود (2).
قرار بود 275 نماینده مجلس در نشست بیست و چهارم آبان ماه صلاحیت نخست وزیر را بررسی کنند اما این امر به دلیل بروز تشنج میان موافقان و مخالفان مجلس تا پانزدهم آذرماه به عقب افتاد.
آن زمان «جنیفر ساکی» سخنگوی وزارت امورخارجه آمریکا، با ابراز نگرانی از ادامه درگیری های سیاسی گفته بود تصمیم مجلس «به سود مردم سومالی نیست».
او از دولت فدرال سومالی خواست «طرح سال 2016 را اجرا کند و اختلاف های سیاسی را کنار بگذارد» (3).
رییس جمهوری سومالی این طرح را طی نشستی بین المللی در شهریورماه امسال بررسی کرد و قرار شد اهدافی مانند تکمیل روند بازنگری در قانون اساسی، تشکیل ایالت های فدرال و برگزاری انتخابات ملی را با هدف ثبات امنیتی و تامین آینده سیاسی کشور طی سال 2016 میلادی (1395 خورشیدی) دنبال کند.
بیست و یکم آبان ماه نخست وزیر در بیانیه ای اعلام کرد اختلاف های سیاسی در سومالی فقط با برگزاری گفت و گوهای سیاسی حل و فصل می شود.
وی تاکید کرد «این نوع مناقشه در حال منحرف کردن تلاش های دولت به منظور برگزاری انتخابات دموکراتیک در سال 2016 است و به بی احترامی به دیدگاه های مردم سومالی می انجامد» (4).
بیست و هفتم آبان ماه نیز 14 وزیر کابینه، راه حل پایان درگیری های سیاسی را کناره گیری شیخ احمد از نخست وزیری دانستند زیرا بر پایه قانون اساسی سومالی، رییس جمهوری فقط در تعیین نخست وزیر نقش دارد و برکناری او بر عهده مجلس است (5).
** ناامنی؛ پیامد مستقیم نبود اقتدار دولت مرکزی
از بیست و ششم شهریورماه 1391 که مجلس سومالی، سرنوشت دولت را روشن کرد و حسن شیخ محمد را به ریاست جمهوری برگزید، یک پیشرفت سیاسی شگرف در کشوری رقم خورد که از زمان استقلال در سال 1339 به ویژه پس از کودتای سال 1348 «محمد زیادباره» ژنرال وقت نیروهای مسلح، روزهای آرام چندانی را به خود ندیده بود.
گرچه هنوز پیشینه جنگ های داخلی که از سال 1356 آغاز و در سال 1370 به دنبال بروز شکاف در حزب حاکم تشدید شد، از ذهن مردم سومالی پاک نشده بود اما مشکل بزرگ تر را فعالیت تندروها در گروه هایی مانند «اتحادیه دادگاه های اسلامی» به ویژه حزب «الاسلام» و «جنبش جوانان مجاهدین» پدید آورد و سپس «الشباب» دامنه فعالیت های تروریستی را حتی به بیرون از سومالی کشاند.
با وجود بر سر کار آمدن دولتی که پشتیبانی مجلس و تایید کشورهای غربی و منطقه ای را داشت، ناامنی در سومالی آنچنان بالا گرفت که حتی تیرماه امسال شبه نظامیان با پوشیدن لباس مبدل دولتی از دایره های امنیتی گوناگون در موگادیشو گذشتند و به کاخ ریاست جمهوری رسیدند.
هر روز همچنان در گوشه و کنار این کشور انفجار بمب قربانی می گیرد.
گرچه دولت از چند ماه پیش طرح خلع سلاح در موگادیشو را به اجرا گذاشت که بر پایه آن دارندگان سلاح باید نام خود را ثبت کرده یا اسلحه خود را تحویل دهند، با این همه هنوز سلاح های بی شماری گوشه پستوها پنهان شده است.
تداوم ناامنی ها و اختلاف های سیاسی و نیز رقابت قبایل گوناگون در سومالی که روی لبه تجزیه نیز قرار دارد، به بی اعتمادی عمومی نسبت به دولت مرکزی دامن زده است.
سال ها است رهبران تشکیلات خودمختار مناطق «بای» و «باکول» در جنوب و مرکز سومالی، «سومالی لند» در بخش شمالی، «پانت لند» در مناطق شمال شرقی و «جوبالند» در جنوب غربی سومالی برای دستیابی به قدرت دندان تیز کرده اند.
تمام اینها در کنار خشکسالی، سیلاب و دیگر بلایای طبیعی، معضل آوارگان جنگی، مهاجرت به شهرهای بزرگ یا کشورهای همسایه، مشکلات بهداشتی و... از سال ها پیش گریبان شرقی ترین کشور شاخ آفریقا را گرفته که با وجود 10 میلیون نفر جمعیت مسلمان، عرصه ای برای حضور نیروی نظامی کشورهای بیگانه منطقه ای و غربی فراهم آورده است.
حضور میانجیگران سازمان ملل متحد به ویژه سربازان آمریکایی در سومالی به جنگ های داخلی سال 1370 برمی گردد اما پس از حادثه یازدهم سپتامبر 2001 (بیستم شهریور 1380)، کاخ سفید این کشور را به عنوان یکی از هدف های طرح به اصطلاح «مبارزه با تروریسم» معرفی کرد.
اینک نیز هر هفته اخباری درباره حمله هواپیماهای بی سرنشین آمریکایی به مواضعی در سومالی شنیده می شود.
از سوی دیگر، برخی کشورهای منطقه ای مانند کنیا و اتیوپی در نتیجه توافق با اتحادیه آفریقا سربازانی به سومالی فرستاده اند اما نگاه مردم محلی به دلیل پیشینه درگیری های نظامی با این کشورها چندان با این راهبرد همراه نیست.
از سوی دیگر، با وجود دسترسی سومالی به شاهراه های آبی مهمی مانند اقبانوس هند، تنگه باب المندب و خلیج عدن، به دلیل فقدان اقتدار دولت مرکزی فضای مناسبی در اختیار دزدان دریایی قرار گرفته و بهانه ای دیگر برای مداخله نظامی خارجی در این کشور فراهم شده است.
یادآوری روزهای گذشته نشان می دهد دولت سومالی برای رسیدن به آرامش باید از شر بسیاری از مسائل خلاص شود.
حضور سربازان بیگانه و حملات هواپیماهای آمریکایی در این کشور غیر از اینکه به نارضایتی ها دامن می زند، فضا را برای افزایش نفوذ اندیشه های تندروانه گروه هایی مانند الشباب میان مردم عادی فراهم می سازد.
سربازان خارجی اهدافی متحرک برای این گروه ها هستند تا با گروگانگیری و کشتار آنان و بمبگذاری بر سر راه خودروها به خودنمایی و سهم خواهی از قدرت بپردازند.
دولت سومالی طی 2 سال گذشته باید دریافته باشد تنها راه چیرگی بر مشکلات اجتماعی و زیربنایی این کشور، همبستگی همه مردم و سیاستگذاران است.
در این میان، اختلاف و تنش میان رهبران حکومت، آخرین ضربه به پیشرفت پیشین سیاسی و ساختار هر چند شکننده اما امیدوارکننده دولت نوپای سومالی است.
با این وضع روشن نیست بر سر اصلاحات سیاسی، بازنگری قانون اساسی و روند برگزاری انتخابات در سال 1395 چه خواهد آمد.
در چنین فضایی چنانچه هر چه زودتر شکاف سیاسی کنونی کاهش نیابد، باید در انتظار پیامدهای ناشی از ضعف امنیتی باشیم؛ امری که امیدها برای بازگشت ثبات و برقراری آرامش در این کشور اسلامی را بر باد خواهد داد.
-------------------------------
منابع:
(1) http://www.irna.ir/fa/News/81415739/
(2) http://www.isna.ir/fa/news/93080401993
(3) http://www.iribnews.ir/NewsText.aspx?ID=289207
(4) www.aryanews.com/News.aspx?code=20141112172057810&svc=33
(5) http://news.irib.ir/NewsPage.aspx?newsid=58241
--------------------------------
از مریم مسعود- گروه تحقیق و تفسیر خبر
پژوهشم**1961**1358
17/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]
صفحات پیشنهادی
شکاف در تعیین وزیر دفاع تازه آمریکا
شکاف در تعیین وزیر دفاع تازه آمریکا تهران- ایرنا- استعفای چاک هیگل از مقام وزارت دفاع آمریکا و چند دستگی در انتخاب وزیر دفاع تازه بیانگر آن است که شکاف عمیقی در ساختار و تیم امنیت ملی دولت اوباما وجود دارد ساختار نظامی – امنیتی آمریکا را می توان از جمله ساختارهای پیچیده در میاندرباره سیاسی صحبت نمیکنم/ تازه به اصل خودم برگشتم/ برد دربی حق پرسپولیس بود -
محمدرویانیان تاکید کرد درباره سیاسی صحبت نمیکنم تازه به اصل خودم برگشتم برد دربی حق پرسپولیس بود مدیرعامل پیشین باشگاه پرسپولیس اعلام کرد درباره حمیدرضا سیاسی و مدیران این باشگاه هیچ صحبتی نمیکنم به گزارش خبرنگار مهر محمد رویانیان که در مراسم ترحیم و یادبود غلامحسین مظلومیرئیس عقیدتی سیاسی فرماندهی انتظامی خرمآباد: قرآن سخن خدا و پرتوی از روشنایی و شکافنده ژرفهای تیرگی است
رئیس عقیدتی سیاسی فرماندهی انتظامی خرمآباد قرآن سخن خدا و پرتوی از روشنایی و شکافنده ژرفهای تیرگی استرئیس عقیدتی سیاسی فرماندهی انتظامی شهرستان خرمآباد گفت قرآن سخن خدا و پرتوی از روشنایی و شکافنده ژرفهای تیرگی است به گزارش خبرگزاری فارس از خرمآباد حجتالاسلام یدالله گوهرنتایج تازهترین نظرسنجی در فرانسه نشان داد بازگشت سارکوزی به عرصه سیاست برای زندگی سیاسی فرانسه ناخوشایند است
نتایج تازهترین نظرسنجی در فرانسه نشان دادبازگشت سارکوزی به عرصه سیاست برای زندگی سیاسی فرانسه ناخوشایند استبر اساس نتایج تازهترین نظرسنجی در فرانسه اغلب فرانسویان معتقدند که بازگشت سارکوزی به عرصه سیاست برای زندگی سیاسی فرانسه ناخوشایند است به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فااین آثار امید تازهای به تئاتر تزریق میکند/ توجه به مفاهیم انسانی و نزدیک به ذات تئاتر -
نظر دبیر تئاتر فجر درباره آثار فصل جوان ایرانشهر این آثار امید تازهای به تئاتر تزریق میکند توجه به مفاهیم انسانی و نزدیک به ذات تئاتر اردشیر صالحپور دبیر سی وسومین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر پس از دیدن اجراهای فصل جوان تماشاخانه ایرانشهر هر دو نمایش را دارای مشخصات مندر برنامه «حذف و اضافه» مطرح شد فلسفه وجودی بسیج، نقش آفرینی در عرصه جنگ نرم/جهت گیری سیاسی بسیج دان
در برنامه حذف و اضافه مطرح شدفلسفه وجودی بسیج نقش آفرینی در عرصه جنگ نرم جهت گیری سیاسی بسیج دانشجویی انقلاب اسلامی استمسئول اسبق سازمان بسیج دانشجویی با تأکید براینکه فلسفه وجودی بسیج نقش آفرینی در عرصه جنگ نرم است گفت جهت گیری سیاسی بسیج دانشجویی انقلاب اسلامی است و امامکارگاه آینده پژوهشی در علوم سیاسی در واحد علوم و تحقیقات برگزار میشود
کارگاه آینده پژوهشی در علوم سیاسی در واحد علوم و تحقیقات برگزار میشودمعاون دانشکده حقوق و علوم سیاسی واحد علوم و تحقیقات به برگزاری کارگاه آینده پژوهشی در علوم سیاسی در آیندهای نزدیک خبر داد و گفت کارگاه آینده پژوهشی در علوم سیاسی با هدف آینده نگری در واحد علوم و تحقیقات برگزضرورت تشکیل سمنهای جوانان برای مشارکت اجتماعی - سیاسی
جمعه ۷ آذر ۱۳۹۳ - ۱۰ ۴۷ مشاور وزیر ورزش و جوانان در امور جوانان با اشاره به نقش جوانان در انتخاب نمایندگان مجلس دهم گفت نباید در این انتخابات از جوانان فقط به عنوان ابزاری برای بالا رفتن از نردبان سیاست استفاده شود برای جلوگیری از نگاه ابزاری به این قشر آنان باید سمنهایی برایبارش باران به چشمه غربال بیز مهریز جان تازه بخشید
بارش باران به چشمه غربال بیز مهریز جان تازه بخشید یزد - ایرنا - پس از گذشت هفت ماه بی آبی و خشکی به علت بارش های خوب چند روز اخیر چشمه غربال بیز مهریز جانی تازه گرفت به گزارش ایرنا چشمه قدیمی و تاریخی غربالبیز مهریز در دو سال گذشته به علت خشکسالی در بیشتر ماه های سال خشک بودسیاسی یکشنبه رودرروی خبرنگاران -
اولین نشست خبری مدیرعامل جدید سیاسی یکشنبه رودرروی خبرنگاران شناسهی خبر 2431260 تاریخ مخابره جمعه ۷ آذر ۱۳۹۳ - ۱۰ ۱۳ ورزش > فوتبال ایران نشست خبری مدیر عامل باشگاه فرهنگی ورزشی پرسپولیس ساعت 16 روز یکشنبه هفته آینده برگزار میشود به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از سایت رسمیتکرار/ لاریجانی در جمع طلاب استان یزد مطرح کرد تشریح دو راه پیش روی غربیها در مذاکرات هستهای/ برخی از تنشها
تکرار لاریجانی در جمع طلاب استان یزد مطرح کردتشریح دو راه پیش روی غربیها در مذاکرات هستهای برخی از تنشهای سیاسی داخلی از سر عقل نیسترئیس مجلس با بیان اینکه برخی تنشهای سیاسی در داخل را از سر عقل نمیدانیم گفت وقتی این شرایط بینالمللی و اقتصادی را داریم سایشهای داخلی عاقمسئول سیاسی سپاه امام صادق (ع) بوشهر: آزادی و حقوق بشر در آمریکا به صلیب کشیده شده است
مسئول سیاسی سپاه امام صادق ع بوشهر آزادی و حقوق بشر در آمریکا به صلیب کشیده شده استمسئول سیاسی سپاه امام صادق ع بوشهر گفت دولت آمریکا نه تنها در سراسر جهان بلکه در کشور خود نیز آزادی و حقوق بشر را به صلیب کشیده است به گزارش خبرگزاری فارس از بوشهر محمد رضایی صبح امروز در رزمکوئنترائو: ندادن توپ طلا به رونالدو ننگ است/سیاسی کردن توپ طلا وحشتناک است
کوئنترائو ندادن توپ طلا به رونالدو ننگ است سیاسی کردن توپ طلا وحشتناک استمدافع پرتغالی رئال مادرید به انتقاد از صحبتهای رئیس یوفا در خصوص برنده توپ طلا پرداخت به گزارش خبرگزاری فارس فابیو کوئنترائو به حمایت از کریستیانو رونالدو و انتقاد از میشل پلاتینی پرداخت بازیکن رئال مادمشروح برنامه «دیروز، امروز و فردا» ندیمی: مسائل اخیر درباره انتخاب وزیر علوم دعوای سیاسی نبود/ مظفر:
مشروح برنامه دیروز امروز و فرداندیمی مسائل اخیر درباره انتخاب وزیر علوم دعوای سیاسی نبود مظفر مرزهای احزاب فروریخته استبرنامه دیروز امروز فردا شب گذشته با محوریت وظایف و عملکرد نمایندگان مجلس نهم با حضور مظفر و ندیمی و ارتباط تلفنی محجوب و رسایی از شبکه سوم سیما پخش شد بهندیمی: مسائل اخیر درباره انتخاب وزیر علوم دعوای سیاسی نبود/ مظفر: مرزهای احزاب فروریخته است
ندیمی مسائل اخیر درباره انتخاب وزیر علوم دعوای سیاسی نبود مظفر مرزهای احزاب فروریخته است برنامه دیروز امروز فردا شب گذشته با محوریت وظایف و عملکرد نمایندگان مجلس نهم با حضور مظفر و ندیمی و ارتباط تلفنی محجوب و رسایی از شبکه سوم سیما پخش شد به گزارش نامه نیوز برنامه دیروتازهترین خبر از جوانی که میلگرد ۱متری به سرش فرو رفت
اختصاصی جام جم سرا تازهترین خبر از جوانی که میلگرد ۱متری به سرش فرو رفت جوان کارگری که میلگرد ۱ متری حین کار در کارگاه ساختمانی وارد جمجمه او شده و از سوی دیگر سرش خارج شده بود پس از خارج کردن بقایای میلگرد با انجام عمل جراحی در بیمارستان از مرگ نجات یافت جام جم سرا روز چهوزارت ارشاد از ناشران 290 عنوان کتاب تازه خرید -
وزارت ارشاد از ناشران 290 عنوان کتاب تازه خرید شناسهی خبر 2431367 تاریخ مخابره جمعه ۷ آذر ۱۳۹۳ - ۱۳ ۴۳ فرهنگ > کتاب وزارت ارشاد 290 عنوان کتاب تازه ناشران را در شمارگان 58 هزار و 50 نسخه خریداری کرد بیشینه شمارگان کتب انتخاب شده 600 نسخه و مربوط به یک کتاب کودک و کمینه شما-
سیاسی
پربازدیدترینها