تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 6 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):مؤمن به ميل و رغبت خانواده اش غذا مى خورد ولى منافق ميل و رغبت خود را به خانواده ا...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1834107053




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

شکاف در تعیین وزیر دفاع تازه آمریکا


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: شکاف در تعیین وزیر دفاع تازه آمریکا تهران- ایرنا- استعفای «چاک هیگل» از مقام وزارت دفاع آمریکا و چند دستگی در انتخاب وزیر دفاع تازه، بیانگر آن است که شکاف عمیقی در ساختار و تیم امنیت ملی دولت اوباما وجود دارد.


ساختار نظامی – امنیتی آمریکا را می توان از جمله ساختارهای پیچیده در میان کشورهای مختلف جهان دانست؛ ساختاری که تصمیم سازی و تصمیم گیری درباره شرایط و اقدام ها در درون روندها و فرایندهای پیچیده ای از رویکردها، اندیشکده ها، لابی ها و محافل اقتصادی ایجاد و به صورت رفتارهای امنیتی- نظامی نمود می یابد. در این قالب، هرگونه تغییر و دگردیسی در تصمیم گیری ها و نخبگان نیز در مسیری مشخصی از این فرایندها انجام می شود.
شاید بتوان استعفای «چاک هیگل» وزیر دفاع آمریکا را در این چارچوب مورد بررسی قرا داد؛ استعفایی ناگهانی که نشانه هایی از اختلاف گسترده را در درون ساختار تصمیم گیری واشنگتن نشان می دهد.
چاک هیگل روز دوشنبه سوم آذر از مقام خود کناره گیری کرد و «باراک اوباما» رییس جمهوری آمریکا نیز استعفای او را پذیرفت و کاخ سفید استعفای او را به طور رسمی اعلام کرد.
هیگل که از سال 2013م (1391) به عنوان وزیر دفاع دوره دوم ریاست جمهوری دولت اوباما برگزیده شد، تنها عضو جمهوری خواه تیم امنیت ملی محسوب می شود. همچنین، هیگل بین سال های 1997 تا 2009 (1376- 1388) سناتور ایالت نبراسکا در مجلس سنای آمریکا بوده است.
چاک هیگل اگرچه برای سال های متمادی در طیف جمهوریخواهان نظام تصمیم گیری در واشنگتن قرار داشته اما وی به معنای دیگر در طیف میانه رو این حزب و رویکرد قرار می گیرد؛ به نحوی که از همان دوران کنگره، رویکردهای وی درباره ایران، رژیم صهیونیستی و جنگ های افغانستان و عراق، از وی چهره ای میانه رو، ضد جنگ، طرفدار گفت و گو با ایران و معترض به قدرت و نفوذ بیش از حد لابی صهیونیستی در آمریکا ترسیم کرده است.
اما آنچه باعث شد که هیگل از تیم امنیتی و دولت اوباما جدا شود، طیف گوناگونی از اختلاف ها را شامل می شود؛ اختلاف هایی که از رویکرد اوباما به موضوع افغانستان، عراق، سوریه گرفته تا راهبرد امنیت ملی آمریکا و نحوه اجرای آن را در بر می گیرد.
از دیگر سو، اگرچه ریاست بر وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) یکی از قدرتمندترین سمت های امنیتی این کشور محسوب شده و وزیر دفاع نقش عمده ای در سیاست های امنیتی واشنگتن دارد اما با دگردیسی در سیاست های امنیتی- نظامی آمریکا در 2 دهه گذشته و افزایش اختیارات و قدرت رییس ستاد مشترک ارتش، وزارت دفاع تنها بخشی از فرایند تصمیم سازی را بر عهده دارد.
در زمان حاضر، «مارتین دمپسی» ریاست ستاد مشترک ارتش آمریکا را بر عهده دارد که به باور بسیاری از ناظران بین المللی توانسته از زمان روی کار آمدن در سال 2011م (1390) نقش مهمی در راهبرد نظامی آمریکا در مناطق مختلف جهان داشته باشد.
از دیگر سو، فرای اختلاف ها بر سر راهبرد نظامی آمریکا و استعفای هیگل، نکته مهم، آینده ریاست پنتاگون و فردی است که سرانجام بر روی صندلی ریاست این وزارتخانه مهم آمریکا در 2 سال پیش رو خواهد نشست. البته 2 نفر برای تصدی این سمت در نظر گرفته شده اند؛ یکی «میشل فلورنوی» است که سال ها مشاور هیگل بوده است. وی نخستین زنی است که برای تصدی این سمت پیشنهاد شد و البته از تصدی این سمت خودداری کرد. «جک رید» دیگر نامزد نصدی این پست بود که خود را از گردونه رقابت کنار کشید.
افزون بر این افراد، اوباما «رود ایسلند» سناتور دموکرات را هم سال 2010، هم سال 2012 برای ریاست پنتاگون در نظر داشت و وی هربار این درخواست را نپذیرفته بود. مجموعه این اتفاق ها، انتخاب جانشین هگل را برای اوباما به معضلی تبدیل کرده است. البته «اشتون کارتر» که از سال 2011 تا 2013 معاون وزیر بود و «باب ورک» که قائم مقام هیگل بود، دیگر افرادی هستند که برای تصدی این سمت پیشنهاد شده اند.
در فرجام، استعفای چاک هیگل از سمت وزارت دفاع آمریکا نشان داد که هنوز در تیم امنیت ملی و ساختار تصمیم سازی امنیتی این کشور شکاف های عمده ای وجود دارد و داستان دنباله دار انتخاب وزیر دفاع تازه نیز بیانگر آن است. سازماندهی نیروها و نخبگان تازه در مسیر سیاست های امنیتی دولت اوباما نیز به سختی انجام می شود.
از سهراب انعامی - گروه تحقیق و تفسیر خبر
پژوهشم**2040**1358


11/09/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن