تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 26 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام سجاد (ع):پرخورى و سستى اراده و مستى سيرى و غفلت حاصل از قدرت، از عوامل بازدارنده و كند كننده ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830075802




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

بایست ها و داشته ها در منطقه آزاد سیستان


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: بایست ها و داشته ها در منطقه آزاد سیستان روزنامه زاهدان در آخرین شماره خود مطلبی با عنوان "بایست ها و داشته ها در منطقه ی آزاد سیستان" را منتشر کرد.


این روزنامه در مطلب یادشده نوشته است: کارگروه اقتصادی انسجام و هم اندیشی بزرگان اقدام به برگزاری نشست بایست ها و داشته ها در منطقه آزاد سیستان نمود. در این نشست که در محل دفتر گروه واقع در زابل برگزار شد. دکتر محمدتقی رخشانی، دکتر عیسی ابراهیم زاده و مهندس شهرام شهریاری مشاور اقتصادی استاندار سیستان و بلوچستان و مهندس خسرو افسری حضور داشتند و به بیان مطالبی در موضوع پرداختند. علاوه بر میهمانان نشست آقایان دکتر سیدباقر حسینی نماینده زابل در مجلس، کیانی و سراوانی از معتمدان، خانم ها داور و محبی نیز سخن گفتند. مشروح این گزارش این را می خوانید.
در ابتدای جلسه دکتر محمد تقی رخشانی طی سخنانی به بیان تاریخچه ی مناطق آزاد پرداخت و گفت: مبحث مناطق آزاد برای اولین بار در کشورهای سوسیالیسی که دارای اقتصاد بسته ی دولتی بودند باز شد چرا که آنان با مشکلاتی در اقتصاد روبرو شده بودند که تصمیم گرفتند با تغییر قوانین در نقطه ای از کشور مشکلات را حل کنند که برای آنها بسیار مفید هم بود. در ایران هم با وجود آنکه رژیم حاکم سوسیالیستی نبود اما اقتصاد کشور عمدتا دولتی بود در سال 1334 برای اولین بار مسئله مناطق آزاد مطرح شد و در سال 1335 مدیر کل کمرگ ایران در بندرعباس از منطقه ی تجاری دبی در آن سوی خلیج فارس نام برد که چگونه از راه مبادله ی کالاهای ایرانی با سایر نقاط و بر عکس به رونق و اعتبار رسیده است.سر انجام در سال 1349 جزیره ی کیش به عنوان مرکز بین المللی توریستی – تجاری انتخاب شد و در سال 1351 سازمان عمران کیش برای ایجاد منطقه ی آزاد در این جزیره راه اندازی شد به دنبال آن در سال 1356 فعالیت این مرکز بین المللی در جزیره ی کیش شروع شد اما با پیروزی انقلاب اسلامی عملا رونقی نگرفت. پس از پیروزی انقلاب هم تفکر اقتصادی حاکم بر بسیاری از انقلابیون مبتنی بر اقتصاد دولتی بود و در نتیجه اموال بسیاری از سرمایه داران مصادره و بسیاری فراری شدند با شروع جنگ تحمیلی این شرایط سخت تر شد و اقتصاد متکی به نفت چون با کاهش درآمد روبرو شد، مشخص شد که باید برای صادرات غیر نفتی هم برنامه ریزی کرد در نتیجه در سال 1368 در برنامه اول توسعه به دولت اجازه داده شد که در سه نقطه ی مرزی کشور کیش، قشم و چابهار منطقه ی آزاد تجاری تاسیس شود این قانون در شهریور 1372 باتایید شورای نگهبان عملا به جریان افتاد.و الان بیست و یک سال از فعالیت این مناطق می گذرد.
دکتر رخشانی علاوه بر مقدمه در دو بخش بایست ها و داشته ها نیز سخن گفت که متن کامل این سخنان را در شماره ی آینده در ج می کنیم.
سپس دکتر عیسی ابراهیم زاده به طرح دیدگاه های خود پرداخت وی اظهار داشت: یکی از عواملی که باعث شده تا مدیران به میدان نیایند و وارد فاز اجرا نشوند احتمالاً نبودن یک طرح علمی است و این رسالت صاحب نظران است در ارایه ی هر طرح علمی باید توجه داشت که آنچه در گذشته ی سیستان مطرح می شود تجارت است و امروز سیستان دچار بن بست شده است منطقه ی آزاد برای سیستان بن بست شکن است و می تواند احیاگر دوران پرعظمت گذشته باشد. نکته مهم دیگر این است که ما و مسئولین از داشته هایمان هم نتوانسته ایم خوب استفاده کنیم الان سالهاست که سیستان منطقه ی ویژه ی اقتصادی است چه استفاده ای از آن شده است ما چه استفاده ای از بازارچه های مرزی کرده ایم تقریباً همه تعطیل است. زیرساخت های مصوب سالیان سال است که زمین مانده از جمله بزرگراه چابهار به میلک و یکی از دلایل این کاستی ها عدم مطالبه گری مناسب ما بر خلاف دیگران است دیدیم که آذری ها برای دریاچه ی ارومیه و اصفهانی ها برای زاینده رود چه کردند مردم ما باید مطالبه گری را یاد بگیرند.
وی در پایان افزود: در سیستان تجارت و توسعه دو روی سکه هستند لذا تحولات تجاری یکی از شاه کلیدهای توسعه است.
در ادامه مهندس خسرو افسری با اشاره به تصمیم گیری های گذشته در مورد سیستان گفت: همواره تصمیم گیری در مورد سیستان و شرایط بحران صورت گرفته و همه می دانیم که تصمیم گیری در بحران معمولاً نتیجه مثبت ندارد ما باید به دو نکته ی دیگر توجه کنیم اول اینکه تغییر در سرنوشت مردم با اراده و همت خود مردم شکل می گیرد و دوم اینکه باور کنیم که تنظیم برنامه های کشاورزی را بر مبنای حق آبه ی 820 میلیون متر مکعبی شکل بدهیم. در ادامه ی جلسه مهندس بهرام شهریاری مشاور اقتصادی علی هاشمی استاندار سیستان و بلوچستان طی سخنانی گفت: در جای دیگری نیز گفته ام که در کشورهای توسعه یافته دولت دستش جلوی مردم دراز است اما در کشورهای ما برعکس، مردم دستشان جلوی دولت دراز است و رابطه ی دولت و مردم در این دو نوع کشور بر همین مبنا شکل می گیرد. از اینکه در این جلسه شنیدم که قرار است تلاش مستقل و بدون اتکای به دولت صورت بگیرد خوشحال شد واقعیت این است که توانمندی ما باعث وابستگی دولت به ما می شود. وی افزود: یکی از مشکلات ما بحث مسئولیت پذیری دولت است که در اجرای پروژه ما نقش اساسی دارد. خوشبختانه امروز دستور کار دولت توسعه ی مناطق مرزی است امروز دولت باور دارد که بهترین مرزبانان همان مرزنشینان هستند. وی ادامه داد: جناب استاندار به جد در پی توسعه ی استان است و برنامه ی توسعه ی منطقه ای در دست تدوین است که امیدواریم بر مبنای واقعیت باشد نه بر مبنای رویا که باز هم در اجرا درجا خواهیم زد. وی یادآور شد: با توجه به شرایط سیستان ما باید برای سیستان مزیت سازی بکنیم مثل صنایع IT یا توریسم درمانی همچنین باید بتوانیم میان مردم استان عامل وحدت به وجود بیاوریم که بهترین عامل وحدت ایجاد منافع مشترک است که در این مورد توصیه ی من تشکیل یک بانک متعلق به مردم استان است. شهریاری در پایان خواهان تشکیل بانک ایده شد تا افراد خلاق ایده بدهند و افراد اجرایی توانمند آنها را به اجرا بگذارند.
دکتر سید باقر حسینی نماینده سیستان در مجلس شورای اسلامی هم طی سخنانی از پیشرفت کار منطقه ی آزاد گفت و اعلام نمود اکنون این طرح برای بررسی در اختیار دولت است که به محض ارسال از طرف دولت به مجلس قول می دهم با رای بالا به تصویب برسد.
653


16/09/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 56]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن