واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: رییس بنیاد نخبگان اصفهان دقت در ثبت اختراعات را ضروری دانست اصفهان- ایرنا- رییس بنیاد نخبگان استان اصفهان گفت: یکی از چالش های پیش روی مخترعان، ثبت اختراع است که روند آن باید دقیق تر باشد.
به گزارش ایرنا، شقایق حق جوی جوانمرد روز یکشنبه در نشست خبری "پنجمین جشنواره نوآوری و شکوفایی منطقه ای اختراعات کوهرنگ"، افزود: اختراع نیز باید واقعی و مبتنی بر نیاز جامعه باشد و این امر در صنعت بسیار مهم است.
وی اضافه کرد: قوانین حمایت از مالکیت فکری در کشورمان نیز باید عاقلانه تر و عالمانه تر باشد.
حق جوی جوانمرد اظهار کرد: در صنعت باید روزانه از نوآوری ها استفاده شود و تحریم ها باعث ایجاد شدن 10 ها رویکرد نوآورانه در کشور شد.
وی ادامه داد: با وجود اینکه مسوولان ارشد کشور خواهان حمایت از امور دانش بنیان و نخبگان هستند اما قوانین حمایتی هنوز به خوبی شکل نگرفته است.
وی درباره عدم حمایت از مخترعان و صاحبان ایده و همچنین تجاری نشدن اختراع آنها گفت: دنبال نکردن امور تجاری شدن توسط خود مخترع و همچنین نبود یک واسطه بین مخترع و صاحبان سرمایه از دلایل این مساله است.
رییس بنیاد نخبگان اصفهان تاکید کرد: افراد صاحب فن در این استان متعدد و از هوش بسیار بالایی نیز برخوردار هستند که باید در صنعت از این افراد استفاده شود.
وی از وظایف این بنیاد را جذب و شناسایی توانمندی نخبگان برای کمک رسانی آنها برای مسائل کشور بیان کرد.
حق جوی جوانمرد گفت: از فعالیت های بنیاد نخبگان استان اصفهان خدمت رسانی به بیش از یکهزار و 200 نخبه استان و هماهنگی با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در راستای خدمت رسانی به دانشگاهیان و نخبگان است.
وی از دیگر فعالیت های این بنیاد را اجرای طرح شهاب( شناخت و هدایت استعدادهای برتر) ویژه دانش آموزان با استعداد برتر بیان کرد و ادامه داد: این بنیاد در همان سال آغاز به کار خود مقدمات اجرای این طرح را فراهم کرده و با تشکیل شورای اجرایی طرح شهاب، پژوهش هایی را در این راستا سامان داد.
رییس بنیاد نخبگان استان اصفهان اظهار کرد: هدف اصلی از برگزاری جشنواره های منطقه ای، رونق بخشیدن به فضای ابتکار، تهییج فضای عمومی برای توجه به این موضوع ها، انگیزه بخشیدن به جوانان و شناسایی استعدادهای برتر در این حوزه هاست.
وی افزود:هدف از شناسایی اختراع های برگزیده، توانمندسازی آنها به منظور رسیدن به محصولی دانش بنیان، ایجاد بازار برای آنها و تکمیل چرخه ملی نوآوری و تبدیل دارایی های فکری به ثروت است.
وی تسهیلات مالی برای تکمیل اختراع و مستند سازی آن را سه تا پنج میلیون تومان و برای ثبت بین المللی اختراع و تاسیس شرکت دانش بنیان را 20 میلیون تومان عنوان کرد.
حق جوی جوانمرد درباره نمایشگاه نوآوری و شکوفایی کوهرنگ گفت: در حاشیه این نمایشگاه کارگاه های آموزشی ارزش گذاری فناوری و تجاری سازی اختراعات، دو مهارت کلیدی در راه اندازی کسب و کارهای نوپا، آشنایی با قراردادهای مالکیت فکری، مهندسی فروش و آشنایی با معاهدات بین المللی ثبت اختراع برگزار می شود.
وی اظهار کرد: استان اصفهان بعد از تهران دارای بیشترین تعداد نخبه در کشور است و بنیاد نخبگان اصفهان از 400 مخترع که تاییدیه اختراع دریافت کرده اند، حمایت می کند.
پنجمین جشنواره و نمایشگاه نوآوری و شکوفایی منطقه ای اختراعات کوهرنگ از 18 تا 21 آذر در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی استان اصفهان برگزار می شود.
هدف از برگزاری این جشنواره رونق بخشیدن به فضای ابتکار و اختراع، تهییج فضای عمومی برای توجه به این موضوع، انگیزه بخشیدن به جوانان و شناسایی استعدادهای برتر است.
رویکرد جشنواره های ملّی نوآوری و شکوفایی اختراعات در سال 1393 تسریع بر روند تجاری سازی و استفاده از ظرفیّت تجاری سازی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری است.
مبنای امتیازدهی و ارزیابی اختراعات بیشتر بر اساس قابلیت تجاری سازی اختراع است و بطور کلی امتیاز هر اختراع از سه جنبه نوآوری، قابلیت کاربرد و صنعتی شدن و ارزش اقتصادی ارزیابی می شود.
چهارمین جشنواره منطقه ای نوآوری و شکوفایی کوهرنگ خرداد 92 در شهرکرد برگزار شد.
پ/7140/ 546
16/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]