واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: نگرش صحیح زنان زنجانی نسبت به بیماران ایدزی پایین است زنجان - ایرنا - کارشناس مسوول بیماری های واگیر دانشگاه علوم پزشکی زنجان گفت: نگرش صحیح زنان این استان نسبت به افراد مبتلا به بیماری ایدز 6/88 درصد برآورد شده که همین نسبت در کشور نیز برقرار است.
دکتر فریبا هادی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، با اشاره به اینکه بر اساس آخرین مطالعات انجام شده (سال 89) در کشور با عنوان " طرح سنجش آگاهی شاخص های چند گانه سلامت و جمعیت توسعه هزاره" یکی از بخش های آن مربوط به بیماری ایدز بوده است، افزود: این مطالعه وضعیت نگرش و دید گروه های مورد مطالعه را نسبت به بیماران ایدزی مورد سنجش قرار داده است.
وی یادآوری کرد: بیماری ایدز بسیاری از افراد را در جهان گرفتار خود کرده و با توجه به آمارهای ارائه شده نیز در هر ساعت 262 نفر و در هر دقیقه چهار نفر در جهان به اچ آی وی مبتلا می شوند.
هادی ابراز کرد: طی این مطالعه آگاهی زنان این استان درباره پیشگیری از بیماری ایدز در گروه سنی 15- 54 ساله 87/26 درصد اعلام شده که این میزان در گروه سنی 24-15 ساله 23/18 درصد بوده است.
وی اظهار کرد: علاوه بر آن 73 درصد بانوان زنجانی مورد مطالعه نیز فقط نام بیماری ایدز را شنیده بودند و آگاهی چندانی در مورد این بیماری را نداشتند.
کارشناس مسوول بیماری های واگیر دانشگاه علوم پزشکی زنجان، سایه ترس، انگ و تبعیض در مورد این بیماری را مانع مهم در دستیابی عموم مردم به ویژه بانوان در مورد بیماری ایدز عنوان کرد و گفت: شناخت، آگاهی و راههای پیشگیری از این نوع بیماری نگرش افراد را نسبت به آن در سالهای اخیر متفاوت کرده است.
وی بیان کرد: بیماری ایدز از راههای مختلفی به فرد منتقل می شود که اکنون کارشناسان امر یکی از مهمترین راههای انتقال ویروس اچ آی وی را ارتباطات ناسالم جنسی عنوان می کنند که کمتر به این موضوع مهم پرداخته می شود.
هادی افزود: فرهنگ و اعتقادات مذهبی حاکم در جامعه موجب شده دسترسی افراد نسبت به راههای انتقال این نوع بیماری به ویژه ارتباطات جنسی ناسالم چندان ملموس نباشند.
وی، ارائه آموزش و مهارت های لازم به خانواده ها را از ارکان مهم در پیشگیری از ابتلا به بیماری های مختلف عنوان و اظهار کرد: با وجود گسترش ارتباطات و اطلاعات، گروههای مختلف سنی به ویژه جوانان آگاهی دقیقی در مورد این بیماری ندارند و معمولا از طریق دوستان و یا منابع دیگری مطالب غیر مستند را دریافت می کنند.
کارشناس مسوول بیماری های واگیر دانشگاه علوم پزشکی زنجان خاطرنشان کرد: آموزش های ارائه شده از سوی خانواده ها می تواند علاوه بر آگاهی دادن نسبت به بسیاری از رفتارها، ناهنجاری ها و رفتارهای پر خطر، ابتلا به این نوع بیماری را به میزان قابل توجهی کاهش دهد.
ایدز/ HIV ، سندرم نقص ایمنی اکتسابی(ایدز) مجموعه ای از نشانه های بالینی تعریف شده ناشی از اختلال سیستم ایمنی بدن است که به واسطه ویروس نقص ایمنی انسانی (HIV ) ایجاد می شود.
تب، خستگی، بثورات پوستی، ضعف، بزرگی غدد لنفاوی، کاهش وزن، اسهال و تهوع، استفراغ، برفک دهانی و نوروپاتی محیطی رااز جمله علایم بیماری اچ آی وی به شمار می رود.
596/7320
16/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 87]