واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: متقی در گفتگوی ویژه خبری:
پلیس ایالات متحده سیاه پوستان را مجرم تلقی میکند/ مسئله نژاد در آمریکا تبدیل به هویت شده است
عضو هیات علمی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران گفت: بنا بر حقوق بین الملل نوع برخورد پلیس نهادهای بین المللی با پروژه جرم تناسب داشته باشد
به گزارش خبرنگار سیاسی باشگاه خبرنگاران ابراهیم متقی در برنامه گفتگوی ویژه خبری در پاسخ سوالی مبنی بر این که چه می شود هر ازگاهی یک بحران اجتماعی، سیاسی در جامعه آمریکا به وقوع می پیوندد مخصوصاً در زمانی که یک سیاه پوست توسط پلیس آمریکا کشته می شود گفت: مسائل آمریکا و ساختار اجتماعی آن متنبی بر واقعیت های چندگانه قومی، نژادی، فرهنگی و مذهبی است.
عضو هیات علمی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران ادامه داد: بین هر کدام از این مولفه ها که می تواند شکاف های سیاسی را به وجود آورد موضوع مربوط به نژاد و تبدیل آن به هویت شده و باید گفت هر گاه چیزی که تبدیل به هویت شود تضادهایی را در فضای اجتماعی منعکس می کنند.
متقی اظهار داشت: سیاه پوست ها در ساختار اجتماعی آمریکا دوران های پر مشقتی را گذرانده اند دوران هایی که بر اساس آن جنگ داخلی 1861 تا 65 شکل گرفت جنگی که از آن به عنوان جنگ استصار نام برده می شود، بحث مربوط به فضایی است که عده ایی تلاش داشتند تا سیاه پوست را به عنوان برده در ایالت های جنوبی حفظ کنند.
عضو هیات علمی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران افزود: از سال 1865 به مدت 100 سال فضاهای مربوط به نقض برده داری را داریم اما هیچ گاه حقوق اجتماعی سیاه پوست ها مورد توجه ساختار سیاسی ، اجتماعی آمریکا قرار نگرفته اند.
متقی تصریح کرد: وقتی که ما بحث های مربوط به حکومت در آمریکا را بررسی می کنیم با یک معضل جدی روبرو هستیم، ایالات متحده تا دهه 1960 یعنی تا زمان ریاست جمهوری جان سون مربوط به سیاه پوست ها بوده است.
وی گفت: وقتی که شما تصاویری را که مشاهده می کنید در آن می بینید که بر روی برخی از مغازه ها ممنوعیت ورود حیوانات و سیاه پوست ها را درج کرده بودند در واقع باید گفت که این واژه ها واقعیت ساختاری آمریکا است.
عضو هیات علمی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران ادامه داد: از سال 1965 فرآیندی به وجود آمد که به موجب آن جان سون حقوق مدنی آمریکا را توانست به تصویب برساند و در آن مقطع زمانی شرایط برای ادغام تدریجی سیاه پوست ها و ساختار قدرت به وجود آمد، یک زمانی سیاه پوست ها را فقط برای بوکس، بسکت و خواندن در جامعه آمریکا به کار گرفته میشدند.
متقی اظهار داشت: به تدریج سیاه پوست ها در غالب کنش خشونت آمیز این مسئله را به انجام می رساندند و تبدیل به یک تئوری در مقاومت مدنی شد شرایطی را به وجود آورد برای این که زمینه را برای ورود سیاه پوست ها به حوزه های مربوط به قدرت سیاسی و راهبردی به وجود آورد.
وی تصریح کرد: مارکینگ لوتر کینگ این بحث ها را داشت که من یک رویا دارم و رویای وی در نوامبر سال 2008 برآورده شد، زمانی که در انتخاب ریاست جمهوری آمریکا باراک اوباما توانست بر جان مک کین غلبه کند بنابراین اولین رئیس جمهور سیاه پوست آمریکا تلقی شد.
عضو هیات علمی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران افزود: مسئله مربوط به حساسیت هایی که برخی از گروه های شهروندی و پلیس نسبت به سیاه پوستان دارند، گسترده است اما علت چیست علت این است که آمریکا حدو 6 درصد جمعیت جهان را دارد اما 22 درصد زندانیان جهان در آمریکا هستند و خود این مسئله یعنی یک چالش بزرگ برای ساختار اجتماعی آمریکا به حساب می آید که بخش قابل توجهی از این زندانی ها را سیاه پوست ها تشکیل می دهند.
متقی گفت: هر کجا بحث تفاوت باشد این تفاوت جدال را در صحنه اجتماعی منعکس خواهد کرد
وی ادامه داد: بنابراین آن چیزی که منجر به مقاومت سیاه پوست ها شده و وقتی که جکسون می آید و از جامعه آمریکایی درخواست می کند که به مقاومت مدنی خود ادامه دهند در واقع این بحث را مطرح می کند که بالاخره این حساسیت هایی که نسبت به سیاه پوست ها وجود دارد بتواند با یک اعتراض فراگیر کنترل کند.
عضو هیات علمی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران افزود: تحلیل کلی من از اعتراضات و مقاومت اجتماعی که به وجود آمده، بحث مربوط به تفاوت است که تبدیل به تبعیض شده است و چون احساس تبعیض توسط سیاه پوست ها احساس می شود و واقعیت عینی جامعه آمریکا این را نشان می دهد و پلیس نسبت به سیاه پوست به عنوان سوژه ای که کنش غیرقانونی است نگاه می کند، که جامعه در برابر چنین نگرشی مقاومت خواهد کرد به همین دلیل همواره خصومت پلیس را علیه سیاه پوست می بینیم زیرا چنین ذهنیتی ایجاد شده که سیاه پوست یک مجرم است در واقع باید گفت که پلیس در برابر آن ها الگوی رفتار مناسب ندارد.
متقی گفت: بحثی که در حقوق بین الملل و چه در حقوق مدنی داریم موضوع مربوط به تناسب است یعنی مجازات و نوع برخورد پلیس و نهادهای بین المللی باید با پروژه جرم تناسب داشته باشد و باید گفت که متاسفانه به دلیل ذهنیتی که در پلیس آمریکا وجود دارد براساس آن سیاه پوست مجرم است به همین دلیل خشونت بر علیه آن ها اعمال می شود و در برابر این فرآیند نیز تظاهرات ایجاد می شود.
وی خاطر نشان کرد: این مسئله یک واقعیت تراژیک جامعه آمریکا است که حداقل تا چندین دهه ادامه پیدا خواهد کرد چون فضای ذهنی شکل گرفته و به راحتی پایان پیدا نخواهد کرد.
انتهای پیام/
تاریخ انتشار: ۱۶ آذر ۱۳۹۳ - ۰۰:۰۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 114]