واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: 80 درصد پرونده های خشونت علیه زنان با انصراف از شکایت بسته می شود مشهد - ایرنا - یک حقوقدان گفت: 80 درصد از پرونده های خشونت علیه زنان به دلیل انصراف از شکایت، بدون نتیجه بسته می شود.
دکتر عباس شیخ الاسلامی روز شنبه در همایش "زن در جامعه ایرانی" در دانشگاه فردوسی مشهد افزود: قوانین جزایی مشکلات زنان جامعه ایرانی را حل نمی کند.
وی با بیان اینکه در ایران بزه دیدگی در زنان بیشتر از مردان است، اظهار کرد: به دلیل وجود این بزه دیدگی، زنانی که از جانب همسر یا خانواده خود مورد خشونت قرار می گیرند به دلیل ترس از طرد شدن از خانواده یا شکایت نمی کنند و یا به دلیل وجود مشکلات ثانویه در نیمه راه از شکایت خود انصراف می دهند.
شیخ الاسلامی ادامه داد: هم اکنون در ایران از هر 180 پرونده مربوط به خشونت علیه زنان، 128 پرونده در نیمه راه به دلیل انصراف شاکی بدون نتیجه بسته می شود.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی مشهد در ادامه با اشاره به ماده 66 قانون دادرسی کیفری، گفت: بر اساس این ماده قانونی که از تیرماه سال آینده اجرایی می شود، سازمانهای مردم نهاد برای حمایت از حقوق کودکان و زنان فعال خواهند شد.
شیخ الاسلامی افزود: این سمن ها می توانند نسبت به جرایم ارتکابی در زمینه های مربوط به زنان و کودکان اعلام جرم کنند و در تمام مراحل دادرسی برای اقامه دلیل شرکت و نسبت به آرای مراجع قضایی اعتراض کنند.
وی تاکید کرد : نهادینه کردن تساوی حقوق زن و مرد در جامعه در گرو فرهنگ سازی و اصلاح افکار است.
عضو هیات علمی دانشگاه مازندران نیز در این همایش گفت: وضعیت زنان در بازار کار نگران کننده است.
زهرا کریمی با بیان اینکه بیش از نیمی از دانشجویان کشور را زنان تشکیل می دهند، افزود : کاهش نرخ مشارکت زنان در جامعه نسبت به مردان چشمگیر است.
وی ادامه داد: به رغم افزایش بسیار حضور زنان در مراکز آموزش عالی، تعداد زنان شاغل از دو میلیون و 780 هزار نفر در سال 1385 با تغییر نامحسوس به سه میلیون و 138 هزار نفر در سال 1390 افزایش یافت.
کریمی اظهار کرد: این درحالی است که تعداد مردان شاغل در سال 1390 بیش از 17 میلیون و 370 هزار نفر بوده است.
وی گفت : هم اکنون حضور زنان در بازار کار انعکاس مناسب ندارد و مشاغل زنان در دو بخش آموزش و بهداشت متمرکز شده است.
کریمی افزود : مسائل مربوط به زنان کل جامعه را در برمی گیرد و برای رسیدن جامعه به آرامش و رفاه، ارتقای جایگاه زنان ضروری است.
7505 / 664
15/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]