واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: معاون حمل و نقل و ترافیک شهردار تهران: اولویت اصلی کاهش آلودگی هوای تهران برقراری مدیریت یکپارچه شهری است تهران- ایرنا- معاون حمل و نقل وترافیک شهردار تهران گفت: اولویت اصلی برای کاهش آلودگی هوای تهران، برقراری مدیریت یکپارچه شهری است و شهرهای متعددی در جهان توانسته اند با برنامه ریزی درست این معضل را کنترل کنند.
به گزارش روز شنبه روابط عمومی معاونت حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران، "سید جعفر تشکری هاشمی" با بیان اینکه به دلیل عدم وجود مدیریت یکپارچه شهری، اعمال مدیریت موثر درموضوعات مختلف شهر ازجمله موضوع کاهش آلودگی هوا با مشکل مواجه می شود، اظهار داشت: مهمترین اصل در مدیریت آلودگی هوا، هماهنگی بین دستگاه های اجرایی است در حالی که تهران از نبود مدیریت یکپارچه شهری رنج می برد.
به گفته وی به دلیل عدم وجود هماهنگی لازم بین دستگاه های دست اندرکار، در این حوزه با تعدد سیاست گزاری های زیست محیطی و تنوع تصمیمات مدیریتی رو به رو هستیم.
معاون شهردار تهران افزود: به منظور تحقق مدیریت یکپارچه شهری، شناسایی عوامل موثر بر یکپارچگی در شهر ضروری است و مدیریت شهری برای گشودن گره از این کلاف سر در گم، مناسب ترین و موثرترین گزینه محسوب می شود.
تشکری هاشمی با اشاره به مصوبات و آیین نامه های مختلفی که از سال 1378 برای جلوگیری از آلودگی هوای کلان شهرها تصویب شده اما در نهایت به دست فراموشی سپرده شده اند، تصریح کرد: با وجود اینکه در دولت های مختلف برای رفع آلودگی هوا نسخه های گوناگونی پیچیده شده و حدود 10 قانون نیز در مجلس برای مقابله با آلودگی هوا به تصویب رسیده است اما هنوز هم باید منتظر باشیم تا باد و باران، آلودگی هوا را رفع کنند.
وی با اشاره به اینکه در سال 92 و همزمان با روی کارآمدن دولت یازدهم، مدیریت شهری طرحی نو را به منظورمقابله با آلودگی هوای تهران ارایه داد، افزود: یکی ازاقدامات اساسی این طرح را تحقق مدیریت یکپارچه شهری است.
وی ادامه داد: در صورت واگذاری این مسوولیت از سوی دولت به شهرداری تهران، مدیریت شهری می تواند به صورت گسترده و سریع برای رفع معضل دیرپای آلودگی هوای پایتخت اقدام کنند.
هاشمی ایجاد و توسعه مراکز مکانیزه معاینه فنی، خروج تدریجی صنایع آلاینده از تهران، توسعه حمل و نقل عمومی با محوریت مترو، ورود به موضوع جایگزینی موتورسیکلت های برقی به جای موتورسیکلت های بنزینی، ورود به موضوع جایگزینی تاکسی های هیبریدی به جای 4 هزار دستگاه تاکسی فرسوده، نوسازی 200 دستگاه مینی بوس فرسوده و تست فنی مخازن گاز اتوبوس های گازسوز را از جمله گام های موثر شهرداری در جهت ارتقای محیط زیست شهر تهران ذکر کرد.
وی با بیان اینکه تجربه اقدامات زیست محیطی مدیریت شهری به منظور رفع آلودگی هوای تهران هنوز به صورت کامل محقق نشده، تصریح کرد: در بسیاری از زمینه های مربوطه به وظایف خود عمل کرده ایم و همین مهم می تواند بزرگ ترین دلیل برای سپردن مدیریت کاهش آلودگی هوا به شهرداری تهران باشد.
تهرام2079/1724
15/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 147]