واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: تقویت ارتباط سازمان خدمات حمایتی کشاوری با تشکل های صنفی ضروری است بوشهر- ایرنا- مشاور مدیرعامل سازمان خدمات حمایتی در تولید کودهای شیمیایی کشور گفت: دراجرای سیاست های دولت تدبیر و امید تقویت ارتباط این سازمان با تشکل های صنفی که درگذشته مورد توجه نبود از برنامه های وزارت جهاد کشاورزی است.
حسین قطب شریف روزشنبه درگفت وگو با ایرنا دربوشهر افزود: سازمان خدمات حمایتی کشاورزی به عنوان یک بازوی قوی و پرقدرت می تواند درتامین و توزیع نهاده های کشاورزی بویژه کود و بذر نقش موثری در کشور ایفا کند.
وی درباره توزیع سموم درکشور اظهارکرد: شرکت خدمات حمایتی در گذشته نقشی مهم درارتباط با توزیع سم داشت ولی درسال های گذشته توزیع سموم به جای آزاد سازی درکشور، رها سازی شد.
قطب شریف اضافه کرد: بنا به گزارش های مستند و موجود هم اکنون وضعیت سموم کشاورزی درکشور مناسب نیست و سم های بی کیفیت و بسیار قدیمی که تاریخ ثبت آنها به سالهای قبل از انقلاب بازمی گردد هنوز در بازار رایج است.
وی بیان کرد: هرچند شرکت خدمات حمایتی درزمینه تامین و تدارک سم کار خاصی انجام نمی دهد اما درزمینه کود و بذر نقشی مهم در تدارک، تامین و توزیع دارد.
قطب شریف گفت: هم اکنون شرکت خدمات حمایتی کشاورزی 90 درصد توزیع کودهای کشاورزی را در کشور برعهده دارد.
وی اظهارکرد: این شرکت در اجرای سیاست های وزارت جهاد کشاورزی اقدام به امضای تفاهم نامه ای با تشکل های صنفی مانند اتحادیه ها و تعاونی ها و انجمن صنفی تولید کنندگان کود کرده است.
قطب شریف گفت: درقالب این تفاهم نامه فعالیت های تولید و توزیع کود با کمک این صنف ها انجام می شود.
وی یادآورشد: درگذشته کارخانه های زیادی درتولید کود فعالیت می کردند ولی هیچ دستگاه بر کار آنها نظارت نمی کرد که با امضای این تفاهم نامه ضمن نظارت سطح کیفیت کودهای تولید داخل کشور نیز ارتقا می یابد.
مشاور مدیرعامل سازمان خدمات حمایتی در تولید کودهای شیمیایی کشور بیان کرد: از سال 75تا 85 شرکت خدمات حمایتی با تولید کننده های 15نوع کود شامل کودهای ازته، فسفاته، پتاس، ریز مغذی و انواع سولفاته های آهن، مس و روی قرار داد داشت ولی از سال 85 تا 92 حمایت از این کودها حذف و تنها با تولید کننده های کودهای پایه شامل ازته، فسفاته و پتاس قرارداد بسته شد.
قطب شریف بیان کرد: تهیه سبد کودی یکی از سیاست های جدید شرکت خدمات حمایتی کشاورزی است که براین اساس کودهای مورد نیاز کشاورزان تامین می شود.
وی افزود: هم اکنون به سه کود پایه یارانه تعلق می گیرد و سایر کودها غیرتکلیفی است.
قطب شریف با تاکید برجمع آوری تولید کنندگان زیرپله ای گفت: در زمان حاضر براساس 11 تا 12 نوع فرمول کود در کشور تولید می شود و کشاورزان کود مورد نظر را براساس آرم شرکت خدمات حمایتی تهیه می کنند.
وی گفت: شورای راهبردی کود که نقشی مهم درهدایت برنامه های نهاده کشاورزی دارد به دستور وزیر جهاد کشاورزی تشکیل و برنامه ها و خط مشی کار کود از این طریق تدوین می شود.
وی اضافه کرد: براین اساس هیچ کودی بدون شماره ثبت در بازار اجازه عرضه و فروش ندارد و این راهی برای جلوگیری از تولید و توزیع کودهای تقلبی و بی کیفیت است.
قطب شریف افزود: هم اکنون کارخانه های تولید کود برای عرضه کودهای خود باید گواهی تطابق برچسب با محتوا را از موسسه تحقیقات آب و خاک دریافت کنند.
وی یادآورشد: شرکت خدمات حمایتی کشاورزی نیز با کارخانه هایی که دارای برچسب تطابق داشته باشند، قرارداد می بندد.
مشاور مدیرعامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی کشور ادامه داد: هم اکنون 400 تا 450 هزار تن کود فسفات در کشور مصرف که بخشی از آن از خارج وارد می شود.
وی گفت: با رویکرد جدید وزارت جهاد کشاورزی و شرکت خدمات حمایتی کشاورزی درصدد احداث کارخانه های تولید کود فسفات هستیم و از علاقمندان فعالیت در این بخش حمایت می شود.
وی یادآور شد: هم اکنون به اندازه کافی برای سال جاری و سال زراعی آینده کود در انبارها وجود دارد و دراین بخش مشکلی نداریم.
وی در باره بذرگفت: شرکت برنامه خرید 100 تا 120 هزار تن بذر را دارد که از طریق دستگاههای متنوع و مجهز بوجاری، ضد عفونی و توزیع می شود. ک/3
629/539
15/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]