واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۴ آذر ۱۳۹۳ (۱۱:۴۸ق.ظ)
نخستين نشست تخصصي اعضاي مجمع جهاني راه در ايران نخستين نشست اعضاي مجمع جهاني راه (پيارک) با هدف ارائه گزارش عملکرد و فعاليتها و نحوه بهرهبرداري از عضويت در پيارک در سازمان راهداري و حمل و نقل جادهاي برگزار شد.
به گزارش خبرگزاري موج، داوود کشاورزيان معاون وزير راه و شهرسازي؛، با اشاره به اينکه سياست وزارت راه و سازمان راهداري خروج از روشهاي سنتي و استفاده از روشهاي نوين و روز دنيا با هدف افزايش ايمني در حوزه حملونقل جادهاي است، اظهار کرد: بايد براي تحقق اين هدف مقدمات لازم براي تشکيل سريعتر دبيرخانه پيارک در ايران فراهم شود تا بتوان از اقدامات، شيوهها و سياستها و ضوابط موجود و نيز از دانش و تکنولوژي کشورهاي توسعهيافته براي ارتقاي ايمني در بخش حملونقل جادهاي بهرهمند شد.
وي تخصيص اعتبارات و بودجه لازم براي اين منظور را از اولويتهاي سازمان راهداري و حملونقل جادهاي ذکر کرد و افزود: درنظر گرفتن فضاي اداري مناسب براي اين منظور و تعيين اعضا از ديگر اولويتهاي سازمان در اين زمينه است که مقدمات لازم براي اين منظور در دست تهيه است.
کشاورزيان با اظهار اميدواري از آغاز به کار دور جديد اين گروه در جمهوري اسلامي ايران و تأثيرات تبادل اطلاعات فني با کشورهاي عضو، تأکيد کرد: در حال حاضر 37 کشور دنيا موفق به تشکيل کميتههاي پيارک شدهاند، که هدف اصلي آن افزايش همکاري بين دستاندرکاران مختلف بخشهاي راه و حملونقل جادهاي براي توسعه و ترويج دستاوردهاي علمي ـ تجربي در اين زمينه است و با توجه به صدور خدمالت فني و مهندسي از سوي بخش خصوصي فعال در کشورمان به ساير کشورها، ارتباط و تعامل با مجمع جهاني پيارک شرايط مناسبي را براي توسعه خدمات در آينده خواهد داشت.
مهران قرباني دبير مجمع جهاني راه (پيارک) نيز در اين نشست با اشاره به اينکه تشکيلات پيارک در جهان شامل سه بخش هيأت امنايي يا مجمع جهاني پيارک، کميته اجرايي پيارک و دبيرخانه کل پيارک است، خاطرنشان کرد: کميتههاي پيارک در دوره زماني بين سالهاي 2012 تا 2015 متشکل از 17 کميته تخصصي به علاوه کميته اصطلاحات فني بوده است که به ازاي هر کشور يک عضو اصلي و يک عضو مکاتبهاي و در برخي کميتهها يک عضو مکاتبهاي همکار از سوي نماينده اول پيارک تعيين و به تشکيلات معرفي ميشود.
وي ادامه داد: ضمن اينکه با توجه به تعداد و تنوع کميتههاي تخصصي و لزوم برقراري هماهنگي و همکاري مابين کميتههاي مختلف، گروهبندي اين کميتهها با توجه به موضوعات استراتژيک پيارک و حوزه فعاليت هر يک از کميتههاي تخصصي شامل گروه مديريت و عملکرد، دسترسي و جابهجايي، ايمني و زيرساختهاي راه است.
به گفته وي، برقراري ارتباط اعضاي کميتههاي پيارک با متخصصان ساير کشورهاي عضو از طريق مکاتبات، ايميل و شبکه خدمات اطلاعرساني، امکان همکاري و مطالعه مشترک متخصصان کشورهاي عضو پيارک در خصوص موضوعات مورد علاقه و نياز کشورهاي عضو در قالب فعاليتهاي کميتههاي تخصص هفدهگانه و گروههاي کاري مرتبط، انتشار نتايج حاصل از مطالعات کميتههاي مختلف تخصصي پيارک، انتشار مجله راهها و چاپ مقالاتي در خصوص دستاوردهاي مطالعاتي اعضاي پيارک به صورت فصلنامه و برگزاري دو همايش شامل کنگره جهاني راه و کنگره زمستاني راه به صورت هر چهار سال يک بار و همين طور سمينارهاي تخصصي متنوع از جمله اين خدمات است.
دبير مجمع جهاني راه (پيارک) با بيان اينکه وزارت راه ايران از سال 1360 به طور رسمي به عضويت مجمع جهاني راه درآمده است، تصريح کرد: انتقال دانش و تجربيات روز جهان درخصوص موضوع راه و حملونقل جادهاي، اخذ مشاوره و راهنمايي از متخصصان بينالمللي در خصوص مسائل مختلف راه و حملونقل جادهاي و انعکاس مسائل و مشکلات مربوط به راه و حملونقل جادهاي کشور به پيارک و نيز تلاش در جهت تصويب آنها در قالب موضوعات مطالعاتي کميتههاي تخصصي از جمله اهداف اصلي عضويت ايران در پيارک است.
قرباني، بيان کرد: اعضاي پيارک ميبايد طي شش ماه آينده با مشارکت بيشتر در فعاليتهاي کميته ذيربط، جمعبندي مناسبي از فعاليتهاي دوره چهار ساله اخير را تهيه و ارائه کنند.
ضمن اينکه هر يک از اعضا بروندادي از دستاوردهاي حاصل از عضويت، قابل انتشار يا اطلاعرساني را ظرف سه و شش ماه آينده تحويل دبيرخانه پيارک دهند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]