واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: بررسی راههای توسعه همکاری در نشست سران شرکت های آلمانی با سفیر ایران برلین - ایرنا - جمعی از سران و روسای شرکت های اقتصادی آلمان با عنوان اعضای "مجمع گفت و گوهای اقتصادی برلین" صبح پنجشنبه در یک نشست با "علی ماجدی" سفیر ایران در آلمان، زمینه های توسعه همکاری های تجاری و اقتصادی دو کشور را مورد بررسی قرار دادند.
به گزارش ایرنا، در این نشست که در قالب "صبحانه کاری" در محل باشگاه سرمایه گذاری برلین با حضور دهها نفر از روسای شرکت های اقتصادی آلمانی با هدف نگاهی به آخرین تحولات اقتصادی در ایران پس از توافق هسته ای ژنو برگزار شد، سفیر ایران در برلین به فعالان تجاری و اقتصادی آلمانی توصیه کرد که فرصت مناسب ایجاد شده برای حضور دوباره در بازار ایران را از دست ندهند.
علی ماجدی با تاکید بر تغییر فضای سیاسی و اقتصادی کشور پس از آغاز بکار دولت جدید به ریاست دکتر "حسن روحانی" ، خاطر نشان کرد: "دولت تدبیر و امید" در ایران دو هدف مهم را در دستور کار خود قرار داده که تعامل سازنده و توام با احترام متقابل با همه کشورهای دنیا در حوزه سیاست خارجی و تثبیت اوضاع اقتصادی و تنوع همکاری های تجاری با دیگر کشورها در بخش اقتصادی است.
سفیر ایران در آلمان با اشاره به مذاکرات هسته ای ایران و "گروه 1+5 " با هدف حل نهایی موضوع هسته ای، گفت: اکنون شاهد آن هستیم که جمهوری اسلامی با حضور جدی در مذاکرات هسته ای به دنبال دستیابی به توافق نهایی است و همانطوری که رییس جمهوری در پایان دهمین دور این مذاکرات تاکید کردند، در دستیابی به توافق نهایی هیچ تردیدی وجود ندارد.
ماجدی افزود: ما در گذشته روابط بسیار خوبی با شرق و غرب داشتیم، اما در سال های گذشته با اعمال تحریم های ناعادلانه علیه ایران، روابط جمهوری اسلامی با غرب تحت تاثیر موضوع هسته ای قرار گرفت.
سفیر ایران در آلمان تصریح کرد: ترجیح دولت روحانی بهبود روابط با همه کشورها از جمله جهان غرب است و با به نتیجه رسیدن مذاکرات هسته ای و لغو کامل تحریم ها به زودی شاهد توسعه این روابط حتی بیش از گذشته خواهیم بود.
ماجدی در پاسخ به درخواست میزبان برای بیان جزییاتی از مذاکرات هسته ای وین طی هفته گذشته، خاطر نشان کرد: من از بیان جزییات مذاکرات معذورم، اما همین اندازه می توانم به شما بگویم که مواضع دو طرف بسیار به هم نزدیک شده و دستیابی به توافق نهایی بیش از هر زمان دیگری محتمل است و این همان نکته مهمی است که وزیر خارجه آلمان نیز بارها آن را مورد تاکید قرار داده است.
سفیر ایران در آلمان افزود: همانطوری که وزیر خارجه ایران در اظهارات خود در پایان مذاکرات "وین 8 " بیان کرد، دو طرف بسیار امیدوار بودند که در پایان همین مرحله از مذاکرات به نتیجه برسند و ایران به معنای واقعی به دنبال پایان دادن به موضوع هسته ای است و تمدید هفت ماهه نیز برای داشتن فرصت مناسب به منظور بررسی همه جزییات بود.
ماجدی با اشاره به اینکه به عنوان یک کارشناس امور اقتصادی، توسعه روابط تجاری و اقتصادی با آلمان همچون سال های قبل از اعمال تحریم های ناعادلانه را در دستور کار خود دارد، گفت: اعتقاد دارم با محقق شدن توافق هسته ای و لغو تحریم ها علیه ایران، آلمان می تواند دوباره به شریک اول اقتصادی ایران تبدیل شود.
سفیر ایران در عین حال با تاکید بر اینکه اکنون زمان توسعه و تعمیق همکاری های دو کشور فرارسیده و آلمانی ها نباید از دیگر رقیبان خود عقب بمانند، از شرکت های اقتصادی آلمانی خواست علاوه بر فعالیت و همکاری در حوزه هایی همچون صنعت، دارو، ماشین آلات و محصولات کشاورزی و مواد غذایی در حوزه نفت و گاز و محصولات پتروشیمی ایران نیز همکاری های خود را توسعه دهند.
"وولف بورکهارد ونکل" عضو هیات رییسه مجمع گفت و گوهای اقتصادی برلین نیز به عنوان میزبان این نشست در سخنانی با ابراز خوشحالی از فضای مناسب ایجاد شده برای همکاری دوباره با ایران در زمینه های تجاری و اقتصادی، گفت: امیدواریم با لغو هر چه سریعتر تحریم ها، سطح روابط تجاری با ایران به زودی به میزان قبل از اعمال تحریم ها(6 میلیارد یورو در سال) برسد.
این اقتصاددان آلمانی افزود: شرکت های اقتصادی آلمانی به بازار ایران به عنوان کشور مهم منطقه نگاه ویژه ای دارند و بدون توجه به مسایل سیاسی برای بهبود روابط تجاری و اقتصادی تلاش می کنند.
عضو هیات رییسه مجمع گفت و گوهای اقتصادی برلین از اینکه یک کارشناس و شخصیت برجسته اقتصادی به عنوان سفیر ایران در آلمان انتخاب شده، ابراز خوشحالی کرد و خطاب به ماجدی گفت: بدون تردید با حضور شما به عنوان سفیر در آلمان می توان دوباره به آینده درخشان روابط اقتصادی و سیاسی دو کشور امیدوار شد.
بورکهارد ونکل در ادامه سخنان خود بر ضرورت آمادگی شرکت های اقتصادی و تولید کنندگان کالا در کشورش برای حضور دوباره در بازار ایران تاکید کرد و افزود: شرکت های آلمانی باید به مراتب بهتر از رقیبان اروپایی و غربی خود در عرصه اقتصادی و تجاری ایران فعال باشند.
در این نشست همچنین تعدادی از روسای شرکت های اقتصادی برلین با بیان دیدگاه ها و نظرات خود در مورد گسترش همکاری های دو کشور به بیان برخی از مشکلات در راه سرمایه گذاری و مشارکت در بازار ایران از جمله موانع بانکی و تضمین سرمایه پرداختند.
سفیر ایران در برلین در پاسخ به این نگرانی ها با ابراز گلایه از عملکرد برخی از بانک های آلمانی که به رغم لغو بخشی از تحریم ها هنوز همکاری مطلوبی ندارند، بر عزم جدی دولت ایران برای رفع موانع در راه همکاری ها و فراهم کردن زمینه های لازم به منظور جلب و توسعه سرمایه گذاری خارجی در کشور تاکید کرد.
اروپام*5*456* 1701**1651
06/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 101]