واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۲ آذر ۱۳۹۳ (۱۸:۱۰ب.ظ)
تاکيد ايران، ترکمنستان و قزاقستان بر ايجاد کميسيون مشترک روساي جمهور ايران، ترکمنستان و قزاقستان بر ايجاد کميسيون مشترک سه جانبه براي شناسايي ظرفيتها و اولويتهاي اقتصادي به منظور توسعه بيش از پيش همکاريها ميان تهران، عشقآباد و آستانه، تأکيد کردند.
به گزارش خبرگزاري موج، حسن روحاني بعد از ظهر چهارشنبه و در نشست سه جانبه با روساي جمهور ترکمنستان و قزاقستان، با تأکيد بر اين که اولويت سياست خارجي جمهوري اسلامي ايران توسعه روابط با همسايگان به ويژه ترکمنستان و قزاقستان است، گفت: سه کشور داراي پيوندهاي مشترک تاريخي، فرهنگي و اقتصادي هستند و افتتاح اين خط راهآهن، شرايط جديدي را براي توسعه روابط سهجانبه و منطقه، مهيا کرده است.
رئيس جمهوري ادامه داد: ما بايد براي روابط نزديکتر به منظور صلح و ثبات و امنيت بيشتر در منطقه تلاش کنيم و شرايط لازم را براي بهبود مناسبات بين سه کشور مهيا سازيم.
روحاني با بيان اين که امروز در شرايطي هستيم که در زمينه حمل کالا و روابط اقتصادي قدمهاي جديدتري برداشتهايم، اظهار اميدواري کرد؛ امروز به عنوان يک نقطه جديد براي تحرک بيشتر در روابط حفظ شود که ميتواند منطقه آسيا و آسياي شرقي، آسياي مرکزي و خاورميانه و اروپا را به يکديگر متصل کند تا ظرفيتهاي سه کشور مورد استفاده قرار گيرند.
رئيس شوراي عالي اقتصاد تصريح کرد: مصمم هستيم تا منطقه اينچه برون را منطقه آزاد تجاري و اقتصادي اعلام کنيم و از روساي جمهوري ترکمنستان و قزاقستان ميخواهم بخشهاي دولتي و خصوصي را براي مشارکت و سرمايهگذاري بين سه کشور در منطقه حمايت کنند.
رئيس جمهوري با بيان اين که دولت ايران جزيره آشوراده در نزديکي بندر ترکمن را به عنوان نقطه گردشگري اعلام کرده، آمادگي ايران براي پذيرش سرمايهگذاران کشورهاي منطقه درحوزه گردشگري را خاطر نشان ساخت و گفت: شرق خزر بسترهاي لازم براي تحرک اقتصادي را دارد، به ويژه اين که درياي خزر هم در مسير تجارت، گردشگري و سوآپ انرژي، فرصتهاي فراواني را در اختيار ما قرار ميدهد.
روحاني خاطرنشان کرد: تشکيل کميسيون مشترک بين سه کشور ميتواند به همکاري بيشتر اقتصادي شتاب بخشد و بايد درکنار آن روابط فرهنگي و سياسي هم به طور همزمان توسعه پيدا کند.
رئيس جمهوري با تأکيد بر اين که سرمايهگذاريهاي دوجانبه و سهجانبه در مناطق آزاد و پروژههاي اقتصادي پيوندها را مستحکمتر ميکند، گفت: اين همکاريها علاوه بر منافع اقتصادي ثبات، صلح و امنيت مشترک را براي منطقه به ارمغان ميآورد.
روحاني همچنين گفت: بخش خصوصي و شرکتهاي ايران توانايي بسياري دارند و آماده مشارکت و حضور در هر يک از کشورهاي همسايه بويژه ترکمنستان و قزاقستان هستند.
رئيس جمهوري قزاقستان نيز در اين ديدار با بيان اينکه هدف از احداث اين راهآهن بهرهبرداري و تقويت و استحکام روابط بين سه کشور و همچنين توسعه مناسبات منطقهاي است، گفت: سازمان همکاري کشورهاي خزر ميتواند به اين مناسبات شتاب بخشد. اکنون شرايط اقتصاد جهان بحراني است و ما براي مبارزه با اين بحران بايد همکاريها ميان همسايگان در منطقه را گسترش دهند.
وي ادامه داد: ايران کشوري بزرگ در منطقه است و تجارت با ايران که اقتصاد قدرتمندي دارد، ميتواند موجب رشد اقتصادي ما شود.
رئيس جمهوري ترکمنستان نيز در اين ديدار با تأکيد بر اين که توسعه حمل و نقل، پيوند ميان ملتها را عميقتر ميکند، افتتاح راهآهن ايران، ترکمنستان و قزاقستان را داراي دستاوردهاي بسياري در حوزه جغرافيايي، اقتصادي و سياسي دانست و گفت: اين پروژه بستر همکاري و بهرهبرداري مشترک از طرحها را فراهم ميآورد.
وي با اعلام آمادگي بخش خصوصي کشورش براي حضور در منطقه آزاد اينچه برون، از شرکتهاي ايران خواست تا در ساخت پروژههاي جادهاي و ريلي در ترکمنستان فعاليت کنند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 48]