واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۱ آذر ۱۳۹۳ (۱۵:۲۳ب.ظ)
با افتتاح کريدور ريلي شرق درياي خزر؛ توسعه تعاملات جهاني بر گستره راه هاي ايران مجاورت ايران با کشورهاي محصور در خشکي نظير افغانستان، ترکمنستان، آذربايجان و ارمنستان و عدم دسترسي ايشان به آب هاي آزاد امتياز مهمي براي ترانزيت محسوب ميشود که بهره برداري از کريدور ريلي شرق درياي خزر در همين راستا و با هدف توسعه تعاملات جهاني بر گستره راه هاي ايران بوده است.
به گزارش خبرگزاري موج، کريدور ريلي شرق درياي خزر، فردا با حضور رؤساي جمهور ايران، ترکمنستان و قزاقستان افتتاح مي شود، اين کريدور به طول 926 کيلومتر به عنوان کريدور ريلي شمال-جنوب از شهر اوزن در قزاقستان تا قزل قايا در مرز قزاقستان و ترکمنستان و از آنجا تا شهر برکت در ترکمنستان و از برکت تا اترک و اينچه برون در مرز ايران و ترکمنستان و از اينچه برون تا شهر گرگان در استان گلستان ساخته شده است.
علي نورزاد، با اشاره به اهميت افتتاح اين کريدور در افزايش ترانزيت کالا و خدمات از ايران، گفت: برخورداري کشور از موقعيت مناسب جغرافيايي و قرار گرفتن در کانون برخي از مهمترين کريدورهاي حمل و نقلي جهان، منجر به افزايش تمايل کشورها به استفاده از مسيرهاي ايران براي ترانزيت شده و اين امر نيازمند توسعه زيرساخت ها و تکميل شبکه حمل و نقل؛ به ويژه شبکه ريلي است.
مدير عامل شرکت ساخت و توسعه، اضافه کرد: در همين راستا پايان طرحهاي ريلي در دست اجرا با عملکرد ترانزيتي نظير راه آهن گرگان - اينچه برون، راه آهن قزوين ـ رشت ـ انزلي ـ آستارا، راه آهن خواف - هرات، راه آهن چابهار - زاهدان، راه آهن اراک – ملاير – کرمانشاه - خسروي و راه آهن خرمشهر – شلمچه، از اهم اولويت ها در احداث خطوط ريلي است که با جديت دنبال ميشود و قرار است سالانه بيش از 1000 کيلومتر خط ريلي با استفاده از فاينانس احداث شود.
وي در رابطه با وضعيت و چگونگي احداث راه آهن گرگان - اينچه برون گفت: از اين رو احداث راه آهن گرگان - اينچه برون از ابتداي سال 1391 آغاز و در ارديبهشت سال 1392 با پيشرفت فيزيکي 73 درصد افتتاح شد.
از آن زمان فرايند تکميل عمليات اجرايي طرح به دليل محدوديت منابع به کندي انجام و تا شهريور سال 1393 پيشرفت فيزيکي طرح به 85 درصد رسيد، در اواسط مهر سال جاري و با انجام بخش عمده اي از تعهدات ترکمنستان در خاک آن کشور، تکميل فاز اول طرح براي شروع بهره برداري در دستور کار قرار گرفت و در دو ماه گذشته با پيشرفت فيزيکي 12درصدي، پيشرفت فيزيکي طرح به 97 درصد رسيد.
مدير عامل شرکت ساخت و توسعه، افزود: براي دستيابي به اين مهم کليه عمليات مرتبط با زيرسازي و روسازي در مسير اصلي و خطوط ايستگاهي شامل ريل گذاري، بالاست ريزي و رلواژ، جوش درز ريل و نصب ارتباطات و همچنين تکميل ساختمان ايستگاه ها به انجام رسيد و در حال حاضر امکان سير قطار با سرعت 120 کيلومتر در ساعت بر روي خط فراهم شده است.
معاون وزير راه و شهرسازي، ضمن اشاره به قانون توسعه حمل و نقل عمومي گفت: بنا به قانون توسعه حمل و نقل عمومي که در قالب برنامه پنجم تمديد شد، حمل و نقل ريلي در بخش بار بايد به 30 درصد حمل بار داخل کشور و در بخش مسافري به 18 درصد برسد.
نورزاد ادامه داد: علاوه بر اين قانون نظر به اينکه حمل و نقل ريلي نسبت به حمل و نقل جادهاي، دريايي و هوايي بسيار کارآمدتر است و زيرساختهاي راه آهن براي هر واحد بار يا مسافر دو تا سه برابر کمتر از روشهاي ديگر حمل و نقل زمين تصرف ميکنند و همچنين مزايايي ديگري مانند؛ حمل و نقل انبوه همراه با ايمني، صرفه جويي اقتصادي و سوختي، جلوگيري از آلودگيها، نزديک شدن به استانداردهاي زيست محيطي را نيز تامين مي نمايد، اين نوع حمل و نقل بايد در اولويت توسعه قرار گيرد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]